TAX_zeisBegrijpt u politici? *****

NOS: “Europa maakt het mogelijk dat Oekraïne makkelijker kan exporteren naar de Europese Unie. Douanetarieven ter waarde van 600 miljoen euro worden eenzijdig afgeschaft. Daarmee wil Europa op korte termijn helpen de penibele financiële en economische situatie in de Oekraïne te verbeteren.

 

1.”Europa maakt het Oekraïne makkelijker. . . . “
Wie is Europa? Zwitserland? Noorwegen? West Rusland? Of wordt hier weer gebruik gemaakt van het positieve woord “Europa” om het negatieve begrip “EU” te verbloemen?

2. Hoe doen ze dat “makkelijker maken dat €  600 miljoen oplevert? Daar is kennelijk alleen maar voor nodig het afschaffen van invoerbelasting en mogelijk allerlei voorschriften(?)/ Al zou dit laatste tot gevolg hebben dat EU-inwoners misschien lagere of gevaarlijke kwaliteiten krijgen?

Het eenvoudige afschaffen van invoerrechten levert de EU-burgers goedkopere producten en indirect dus meer koopkracht.

Als “Nederland” uit die EU treedt, kan dat met veel meer landen gebeuren en een stuk meer welvaart brengen.

Een ander voordeel is dat door deze hulp in o.a. “Nederland” geen extra miljoenen (miljarden??) belastinggeld de lasten gaan verzwaren.

 Deze kapitalistische maatregel lijkt dus een win-win situatie te zijn.
http://nos.nl/artikel/621911-oekraine-krijgt-exportvoordeel-eu.html

5 REACTIES

 1. Het is mij wel duidelijk dat de belastingbetaler ervoor opdraait.

  Dit is geen win- wion situatie maar een win VERLIES situatie….
  NIET alles wat blinkt is goud……

 2. Nu maar hopen dat westerse bedrijven niet worden weggeconcurreerd door die concurrentievervalsing. Oekraïense bedrijven kunnen nu werkelijk de concurrentie aangaan met de westerse, terwijl er niets veranderd is aan de westerse overheidsuitgaven. Het sommetje is inderdaad in het nadeel van de belastingbetaler. Er komen meer mensen uit Europese bedrijven in de WW doordat die bedrijven de concurrentie als zwaarder ervaren. De verzorgingsstaat blijft echter nog altijd even drukkend aan onze kant van de Oekraïense grens, dus die nieuwe werklozen gaan extra geld kosten naast dat inkomsten zijn gederfd waarmee dat deels betaald had kunnen worden. Zo’n maatregel hoort dus gecompenseerd te worden met minder belastingdruk voor onze kant van de Oekraïense grens zodat hier meer durf is en financiële ruimte om te ondernemen, wat als enige de flexibiliteit kan geven om met de verschuiving in de markt om te gaan die het gevolg is van het vrijgeven van de markt voor lage lonen land Oekraïne.

 3. Europa wil nu goedkoper produceren. Dit betekent dat de lonen omlaag gaan en men niet gelijk naar nieuwe ( grote) investeringen gaat kijken omdat de toekomst nogal mistig is op gebied van economie.

  B.V.- Ik zoek op dit moment weer werk. Ik heb een ruime ervaring in de internationale in/ver koop- supply chain. Ben 4 talen machtig. Ik ga solliciteren als internationaal supply chain manager, quadrilingue. Normaal gesproken zou dit tussen de 38-50k opleveren (gezien mijn bagage). Het bedrijf waar ik een gesprek had bood me €1600,- bruto aan.

  Dank je, zei ik, maar voor dat slaven- loontje ga ik niet mijn kennis inbrengen zodat jullie op de loop kunnen met goedkoop verkregen kennis.

  Nu 1.5 maand later zoeken ze nog steeds, en ik ook….

 4. Alle invoertarieven afschaffen lijkt me. Ze geven toe dat het voordelig is.
  Waarschijnlijk bedoelen ze overigens: We lenen jullie 15 miljard en dan mogen jullie Europese produkten importeren van dat geleende geld.

Comments are closed.