7 REACTIES

 1. tja, prima vent waarschijnlijk met hart op de juiste plek. Maar doet me een beetje denken aan Don Quichote die met de WOB in de hand denkt het onrecht te bestrijden.

  Het kwartje is nog niet helemaal gevallen. Zonder een geweldsmonopolie (aka overheid) heb je helemaal geen WOB nodig, dan ga je gewoon naar de concurrent. De illusie dat democratie een panacee is voor alle problemen is bijzonder tragisch aangezien juist alle inbreuken waar hij tegen ageert opgetuigd zijn tijdens een democratisch bewind. Mocht hij dit lezen: leestip ‘ Democracy; the God that failed’ of uiteraard het boek van Frank Karsten ‘ democratie voorbij’ http://dedemocratievoorbij.nl

  ” Democracy has nothing to do with freedom. Democracy is a soft variant of communism, and rarely in the history of ideas has it been taken for anything else.” – Hoppe

  pcrs [3] reageerde op deze reactie.

 2. Persoonlijk zou ik mij best vereerd voelen als de ambtenaartjes zo veel angst voor mij zouden hebben dat het complete defensieapparaat in stelling wordt gebracht. Alsof je een “superhero” bent met magische krachten waartegen men geen verweer heeft. Dat is Putin nog niet gelukt. Al loop je dan wel een zeker risico, a la wat die jongen/boef op station Hollands Spoor is overkomen.

  Terug naar de angst. Als men zo veel angst heeft voor WOB verzoeken, heeft men blijkbaar veel te verbergen. Zo veel angst voor de anderen dat men er miljarden aan uit geeft. En wat zou dat precies zijn? Het werkelijke doen en laten van Amsbergfamilie en bijbehorende kliek?

  Overigens heeft iemand wat tips voor een indiener die een paar WOB verzoeken heeft, en nieuw is met deze materie? Wat zinnetjes en onderwerpen welke niet mogen ontbreken bij het indienen van zo’n verzoek? Met het nodige Goegelen wordt ik ook niet echt wijzer.

 3. @Hijseenberg [1]: Ik moest daar ook aan denken. Kwartjes hangen op verschillende plaatsen en daar is niets mis mee, maar het zit op een plaats waar het eenvoudig blijft hangen.
  Hij schijnt ook te denken dat wat onderdanen willen met een transparantere roverheid, is ze wijzen op aanbiedingen. Omdat de roverheid per ongeluk steeds te dure dingen bij hun vriendjes kopen met jouw geld. Met een transparante roverheid, zou je kunnen zeggen: hee roverheid, jullie moeten het geld dat jullie onder geweldsdreiging van mij gestolen hebben, *daar* aan uitgeven.

  Hijseenberg [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hijseenberg [6]: Precies, dan krijg je een daling van het BNP in bitcoin.
  Als onderdanen toch voor bitcoin gaan, moeten we het BNP misschien in Zimbabwaanse dollars gaan bepalen om de moed er in te houden.

Comments are closed.