Grens1In een referendum om onafhankelijk van Italië te worden, stemde 89 % van de inwoners vóór! *****Venetië is pas 150 jaar een deel van Italië. Daarvoor was het de onafhankelijke “democratic Serenissima Repubblica di Venezia” . Waarom willen zoveel mensen grotere vrijheid van grote landen waarin ze verzeild geraakt zijn?
Zo zijn er heel wat landen (streken) die liever zelfstandig doorgaan dan deel van een grotere massa te zijn. Zo schieten al snel te binnen: Schotland, Catalonië, Baskenland, maar ook Vlaanderen, Venetië en heel veel mensen die uit de EU willen..
.
De centrale regeringen proberen echter onafhankelijkheid, een verkleining van hun grondgebied, ten koste van alles  te voorkomen. Dat zou hun aanzien en hun macht alleen maar verkleinen. Al geven zij die reden nooit op!!

Deze ontwikkelingen hebben ook direct te maken met de eeuwenoude strijd tussen “individu” en “collectiviteit”. Libertariërs voelen dit dagelijks. Geen wonder dat zij meestal ook achter de onafhankelijkheid van kleinere staatjes staan. Dat zijn in ieder geval stappen in de goede richting.

Het is overigens nog een raadsel dat als een overgrote meerderheid voor zelfstandigheid kiest, dat dat door een gering aantal politici kan worden tegengehouden.
Als in de Krim 97% bij Rusland wil, wordt dat toch door anderen tegengehouden en ontstaat er een risico voor een wereldoorlog.

Als in een Nederlands referendum 63% stemt tegen een EU-grondwet, wordt die via een Verraad van Lissabon door een handjevol politici toch onder een andere naam ingevoerd. En het volk slikt het.

De antipathie tegen de EU groeit ook. Daar gebeurt weer zoveel dat er een volledig artikel voor past.
Bekijk maar eens de brief van Frans Timmermans (het kabinet!) aan het Parlement. We denken daar nog commentaar op te leveren, maar de eerst indruk is al een zwaar onvoldoende. Graag willen we uw commentaar of opmerkingen er over trachten mee te nemen.Noem uw bezwaar als reactie op:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/03/gevraagd-tekst-brief-timmermans-aan-tweede-kamer-24-maart-over-nexit/     of stuur naar info@vrijspreker.nl

De Timmermansbrief zelf op :  Zie: http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/bz/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2014/03/24/kamerbrief-over-waarschijnlijke-gevolgen-van-het-uittreden-van-nederland-uit-de-eu.html

3 REACTIES

  1. Meer vierkante kilometers onder hun beheer schijnt politici gelukkiger te maken.
    De bewoners van de betreffende gebieden zullen de politici een zorg zijn.
    Je komt dit overal ter wereld tegen.
    Hugo

  2. Zo.. Ik heb die brief doorgeworsteld.. Frans Timmerfrans geeft hier alleen maar een mening en/of aannames weer, zonder deze te onderbouwen. Herhaaldelijk wordt het CBP erbij gehaald. We weten allemaal hoe vaak deze geldverslindende instantie naast hun berekeningen zit. Verder heeft hij het over dat de eventuele koerswisselingen niet in het voordeel van Nederland zijn. Weer geen onderbouwing..Daarbij , om de netto bijdrage van de EU aan Nederland positief te noemen is een godspe… Waarom geld afstaan aan , om het daarna , onder voorwaarde, weer terug te krijgen. Rondpompen van geld is ( bijna ) altijd nadelig. Voor wie dan ook. Behalve voor de gene die er als tussen persoon uit betaald worden….

Comments are closed.