.Kunt u die leugens in maatschappij en politiek zien?.Plato_Truth

.Hebt u dan ook moeite met hoe andere mensen u begrijpen?

Wekt het ook omgekeerd: Als andere mensen mij  niet begrijpen,zie ik dan de echte werkelijkheid?

2 REACTIES

  1. @Tammo [1]: Ja, door schade en schande ‘wijs’ geworden, zonder Plato, en terugkijkend op een ‘opstandig leven, besef ik dat ik veel ‘zaken’ anders ervaar dan de doorsnee ‘huisje-boompje-beestje’ mens. Ook weet ik inmiddels hoe dit komt; kwestie van karakter! Plato heeft hier in zoverre iets mee te maken, dat hij, althans volgens iemand die zijn oorlogservaringen op papier had gezet, dat hij, Plato de mensheid in twee delen had gespitst, n.l. de ‘leiders’ en ‘geleiden’.

    Dit noemen we dan ook ‘Plato’s Vergissing; er is n.l. nog een deel:n.l. zij die noch ‘leiden’, noch ‘geleid’ willen worden!

    Veel van wat er ‘fout’ is aan onze samenleving is te herleiden tot deze ‘vergissing’.

Comments are closed.