2 REACTIES

  1. We worden van jongs af aan gemanipuleerd omdat het de bedoeling is dat we schulden (zorgen) krijgen en daar nooit van af lijken te komen mede omdat we tegelijkertijd zijn gehersenspoeld om in competitie/jalouzie/angst onze plaats in samenleving te verwerven en te behouden. Echte vrijheid is : geen bezit waarmee je gemanipuleerd wordt of anderen kunt manipuleren. Ook een miljonair is een slaaf van zijn bezit. George Carlin : ’there are 3 classes in society. The top : they are with few and have allmost all the money and do nothing. Then you have the middle class : they do all the work and earn just enough to be happy. And then you have the lower class : they have no work and no money and they scare the shit out of the middle class”

  2. Wat opvalt in Game of Thrones is dat er geen middenklasse aanwezig is. Toch is het door de eeuwen heen altijd die ‘burgerij’ geweest die gekken zoals ze in GoT worden gepresenteerd hebben gestopt in West Europa. Daarom worden zij altijd als eerste uitgeschakeld wanneer fascisten aan de macht komen.

Comments are closed.