oekraineNet zoveel als we te zoeken hebben in Afghanistan, Syrië, Irak, Libië en Mali. Afghanistan is al 10 jaar door ons westerlingen bevrijd. Maar er is verzet tegen de bevrijding. Resulterend in een niet aflatende stroom body bags. Mag ik een geheimpje verklappen? Wellicht zijn we daar in de ogen van veel inwoners niets anders dan bezetters?

De “bevrijding” van Libië noodzaakt ons tot een bevrijding van Mali. De Weapons of Mass Destruction, link met Alquaida, regime change in Irak kostte veel mensenlevens. Alleen al de aanloop, de economische sancties zouden een half miljoen kinderen gedood hebben. Zoals een echte collectivist betaamt is dit een prijs die betaald moet worden:

Als een half miljoen kinderen een redelijke prijs zijn voor de “bevrijding” van Irak, hoeveel kinderen zijn dan de prijs voor de liberatie van Syrië of de Oekraïne? Ook een half miljoen? Zouden onze vrienden van Baalen en Verhofstadt dit detail ook willen overbrengen aan hun toehoorders? Of ligt de prijs voor de bevrijding van de Oekraïne lager en is dit maar een bescheiden aantal van honderd duizend dode kinderen? (plus natuurlijk 20 miljard euro op te brengen door de belasting slaven der Europese Unie).

Tenenkrommend……..

 

Het bizarre is dat we thans paspoorten innemen van mogelijke verzetsstrijders in Syrië terwijl we onze troepen zonder aarzeling naar Mali sturen. En we ooit serieus overwogen zij aan zij met de tegenstanders van Assad te gaan strijden. Onze mariniers zouden als helden worden verwelkomd na hun strijd tegen Assad. Prive personen die precies dat doen wat de overheid overwoog worden thans als criminelen behandeld en hun paspoort wordt afgenomen. En ze worden na terugkomst als gevaar voor de samenleving gebrandmerkt. Een beter bewijs voor de newspeak waar de media thans in zijn gevangen is bijna niet te verzinnen.

Gaan we de Oekraïne ook bevrijden? Gaat de EU daar de “democratie” brengen? Een instituut dat ons Nederlanders na een democratisch luid en duidelijk NEE ondemocratisch door de strot is geduwd? Hoeveel doden mag deze “democratische” regime change wel niet gaan kosten?

Ook hier een oorverdovende stilte van wat ooit links Nederland was. Linkse media die vanuit hun verstokte dogmatiek iedere scheet die een Israëlier laat betitelen als een chemische aanval gericht op de zielige Palestijnen zien de balk in hun eigen oog niet. Zal de EU net zo succesvol zijn met zijn Oekraïne crisis beleid als met zijn Joegoslavië beleid? Ik betwijfel het, er zijn ruim 40 miljoen inwoners in de Oekraïne. Velen zijn Russisch. Het aantal dood te schieten burgers is vele malen hoger dan in Joegoslavië, als de etnische zuivering geest eenmaal uit de fles is, gaat deze meestal door totdat de kogels op zijn en de kapmessen bot.

oekraine

De EU, die zogenaamd democratisch is maar als het haar uitkomt de democratie negeert, zal deze de morele autoriteit zijn die de Oekraïne tot richtsnoer kan zijn? Driewerf neen. De EU heeft niet de militaire macht om de Oekraïne te beschermen. Slechts economische sancties waarbij we onszelf goedkoop gas ontzeggen, en toezien aan de zijlijn hoe de etnische zuiveringen in de Oekraïne plaatsvinden, zijn de beleidsopties voor de eurocraten.

Het trieste is dat Poetin dit natuurlijk weet. De toekomst van de Oekraïne wordt bepaald in Moskou, Washington en Peking. Achter de schermen wordt wellicht een grand deal gesmeed. Een geopolitiek spelletje waarbij de toekomst van de Oekraïne wisselgeld is. Van Baalen mag keffen in Kiev, maar de militaire macht ligt bij de Verenigde Staten.

Het meest triest is het echter dat er thans geen enkel land een moreel gids kan zijn voor de Oekraïne. Alle landen zijn slachtoffer van een in meerdere of mindere mate verstikkend collectivisme.

Wij hebben noch moreel, noch militair en eigenlijk ook niet economisch de Oekraïne iets te bieden. Daarnaast hoop ik dat de Oekraïne zich tijdig bezint op wat er in landen als Irak, Afghanistan, Joegoslavië en Libië is gebeurd. Hoe goed onze jongens in staat waren de inwoners te beschermen…..

6 REACTIES

 1. Een van de vele absurde zaken met de Oekraine is dat de EU nu 11 miljard euro belastinggeld gaan overmaken aan fascisten die net een staatsgreep hebben gepleegd. Het lijkt een conflict te worden zonder winnaars en waar iedereen daar die overheid wil zijn even corrupt is. Als ik de vele verhalen mag geloven.

  Het optreden van nep-liberalen Van Baalen en Verhofstadt was ook zo absurd. Twee snuiters uit de muppetshow die hun 15 minuten roem kregen in de ijdele hoop op een beter baantje in Brussel. Wat had men echt te zoeken daar?

  In de woorden van de US ambassadeur aldaar: “Fuck the EU”.

 2. Feit is dat de V.S. al lang bezig was en is om Rusland te omcirkelen. Door Oekraïne uiteindelijk de NATO in te loodsen kunnen ze raketafweersystemen tot op de grens van Rusland brengen. Zoiets doe je natuurlijk eerst door Oekraïne politiek van Rusland te scheiden, en ze ‘de facto’ onderdeel uit te laten maken van de EU.

  http://en.wikipedia.org/wiki/NATO%E2%80%93Russia_relations
  http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine%E2%80%93NATO_relations#Russian_resistance_to_Ukrainian_NATO_membership

  Wat Amerika uiteindelijk zal willen doen, komt op eigenlijk hetzelfde neer als wat de Sovjet Unie wilde doen in het verleden en wat tot de Cubacrisis van 1962 leidde. Namelijk militaire installaties plaatsen aan de grens van de ’tegenstander’. Amerika accepteerde dat destijds niet, maar verwacht blijkbaar nu wel van Rusland dat het accepteert dat een buurland binnen de politieke invloed van de VS en NATO valt.

  De inval van Rusland kan feitelijk niet worden gezien als anders dan een geval van nationale veiligheid, nu dat overduidelijk is gebleken dat het Westen zich met de Oekraïense coup heeft bemoeid.

  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.
  Hadjememaar [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Individualist [2]:
  Het omsingelen is nu door de Oekrainiers bevestigd. De Krim gaat naar Rusland.. Oekraïne word ons vriendje…. Goede strategische zet van Europa en USA. Nu staan we maaar +- 550 km van moskou af.

  Ben benieuwd wat Poetin hierop te zeggen heeft.
  Ik schat zelf in dat hij er niet blij mee is en een no- fly zone in wil stellen in het noord oosten van Oekraïne..

  Of.. het gaat helemaal niet door, de Russen zullen nee zeggen…

  Hadjememaar [6] reageerde op deze reactie.

 4. En dan vragen wij ons af of NL uit de EU kan? Aangezien of klaarblijkelijk zijn tegenwoordig werkelijk ALLE politici in Brussel en Washington met de neus in de kookpot gevallen en/of zijn de breinen van nature zo door en door rot dat we moeten vrezen dat deze ‘mensen’ daardoor tot alles in staat zijn en ach wat maakt een paar miljoen/miljard mensenleven minder uit voor een totaal verziekt brein?

  En mochten we kans zien te ontsnappen aan het EU gedrocht dan krijgen we vast en zeker te maken met een coup of invasie door onze Amerikaanse vrinden die zijn weerga niet kent, natuurlijk pas nadat men een Pimmetje heeft gedaan op de nieuw gekozen (libertarische) president.

  We moeten en zullen tot het bittere eind in de alom geprezen en reeds gelauwerde EU blijven, we zullen en moeten met de grond gelijk worden gemaakt tot we geen cent meer bezitten om de kont mee te krabben.

  Niet te vergeten dat er nog aardig wat spaargeld en pensioengeld ligt te wachten op de EU = VS. De EU die ons zoveel voorspoed, vrede en geluk heeft gebracht, maar niet kan overleven zonder noodfonds op noodfonds. Noodfondsen die ons allen gelijke arm zullen maken en geen spaan van ons heel laten zodra in werking getreden als de krachten achter de schermen daar om vragen. We zullen bestolen, geript en afgeslacht worden als dit nodig is om het andere ‘beschaafde westerse’ deel in de wereld te laten overleven.

 5. @ric ardo [3]:

  Het voorjaar zet vroeg in,het vee kan vroeg de wei in.Het zou weleens een zeer hete zomer kunnen gaan worden.

Comments are closed.