SCHULDEN“Wij” schelden Cuba een schuld van € 30   miljoen kwijt. De NOS meldt:”Na jaren van onderhandelen en gezien de akkoorden die andere landen met Cuba hebben gesloten werd duidelijk dat er geen terugbetalingsregeling tot stand zou komen als Nederland zou blijven vasthouden aan de volledige betaling van de vordering”

 

Er staat niet bij wat die “jaren van onderhandelen” hebben gekost en ook niet wat er gaat gebeuren met de rest van de schuld. (minstens 73 – 30 = €4 3  miljoen.

Is het niet eenvoudiger om die €43 ook maar meteen kwijt te schelden? Spaart onderhandelingstijd, maakt ambtenaren vrij die we in de zorg kunnen inzetten, en geeft dan meer rust.

 Overigens wie is er nu verantwoordelijk voor het slechte beleid van die €73_miljoen?

 

<http://nos.nl/tekst/621571-nederland-scheldt-schuld-cuba-kwijt.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29>

6 REACTIES

 1. als iets van ‘iedereen’ is , is niemand verantwoordelijk.
  En ja hoor, de verantwoordelijken zijn toch gedekt doordat ze democratisch aan de macht zijn gekomen?

 2. Het was bij het verstrekken van de lening al zeker, dat nimmer terugbetaling zou plaatsvinden.
  Hetzelfde geldt voor leningen verstrekt aan andere soortgelijke landen.
  hugo van reijen

 3. Ik weet ook nog niet zo heel lang dat er veel uitkeringen naar het buitenland gaat. zelfs tot 5x een modaal inkomen naar het land van herkomst. DUS WIJ ZIJN < DOM

  Je ziet maar weer met het terugdringen van uitkeringen naar bv Marokko wat de VVD NU wil. Geert Wilders bestuurd het land al, vele partijen volgen standpunten van de PVV. Zo bang zijn ze te verliezen met de komende verkiezingen.

  Je hoeft geen baas te zijn om een organisatie te runnen, zo zie je maar weer.

  En diegene die klagen over Geert dat ie niet kan regeren.. zijn erg domme mensen.

 4. Het PvdA gedeelte van de regering krijgt hier ongetwijfeld een soort orgastische ervaring van. Dit was het moment supreme, waarin ze aan hun communistische vriendjes in Cuba zoveel geld konden geven over de rug van de burgers van het rijke westen. Wat zijn wij? De regering is uitgesproken socialistisch, en het volk een belastingmelkkoe die dit alles zonder enige vorm van protest of zonder enige vorm van proces over zich heen krijgt.
  Een verstandige regering daarentegen had zich nooit ingelaten met die mensenmoordenaars en folteraars van het communisme.

Comments are closed.