Person_Rutte_KurduzAls het gedoogkabinet met de PVV nog had bestaan dan zou het nu gevallen zijn op de “minder Marokkanen” toespraak van Wilders, orakelt premier Rutte in de Telegraaf.

Ik heb die uitspraak van Rutte zo´n tien keer gelezen maar ik zie nog steeds niet welke informatie hier precies wordt overgedragen behalve dat Rutte wellicht zijn politiekcorrecte ethische en morele  voortreffelijkheid eens wilde etaleren misschien.

Erg goedkoop geleuter overigens omdat het geen gevolgen kan hebben, het gedoogkabinet bestaat immers lang niet meer en verder vraag ik mij af of dat echt zou zijn gevallen. Rutte is immers een broodpoliticus en die liegen altijd zodat alles wat hij zegt per definitie gewoon niet waar is en verder zou hij zonder aarzelen zijn moedertje aan de hoogst biedende verkopen om aan de macht te blijven zodat ik het donkerbruine vermoeden heb dat het genoemde gedoogkabinet gewoon zou zijn blijven zitten en hij er wel een punt aan had geluld.

Het lijkt overigens op die andere uitspraak van Rutte, dat het huidige kabinet het beste kabinet is sinds de oorlog.

Wat betekent dat ?

Wat is een beste kabinet, hoe en door wie is dat dan ooit bepaald en kan die Rutte dan niets anders dan doorlopend uit zijn nek zwetsen ?

Er blijkt toch veel waarheid te zitten in het oude Amsterdamse gezegde: het (broodpolitici in dit geval) zijn net eieren*: de nullen zijn het grootst en de allergrootste nul is kennelijk de premier van dit land.

 

* voor de jongeren onder ons, tot de EU werden eieren met aflopende getallen gekwalificeerd, 3 waren de kleintjes, 2 iets groter dan de 1 en als allergrootste de 0, dat waren de reuze eieren met dubbele dooier, eigenlijk twee eieren vergroeid tot een ei. Siamese eieren zeg maar.

Maar dat mocht allemaal niet meer van de EU, het moest S, M, L en XL worden en dat toont het nut van de EU weer eens duidelijk aan.

12 REACTIES

 1. Maar die beloofde 1000 Euro zit toch maar mooi in de pocket. Niet die van de hardwerkende burger, maar dat zijn details.

 2. Hoe dom kun je praten. Want hoe zou je een kabinet kunnen laten vallen, als je niet eens in dat kabinet zit. Enkel dat kabinet gedoogd.

 3. Markie is dronken van de macht lijkt het. Hij mocht van de week een paar ‘belangrijke’ mensen ontvangen, maar meer dan slippen dragen mocht Markie niet. Toen het echt ‘belangrijk’ werd namen Ome Baroso en Ome Gollem het over van hem.

 4. Hij bedoelde vast het allerbeste kabinet sinds de oorlog … op de Krim 😉

 5. @BvdB [6]: Elke politicus dient openlijk gekleineerd en bespot te worden en te worden weggezet als een onnozel figuur; als een keizer zonder kleren. Mensen die menen macht over anderen uit te mogen oefenen verdienen niet beter. Niemand heeft immers het recht om macht over een ander uit te oefenen, zonder de uitdrukkelijke toestemming van die ander.

  Ipv de toon te matigen kan er dus nog wel een schepje bovenop.

  BvdB [10] reageerde op deze reactie.

 6. @BvdB [9]: We hebben Rutte Pechtholt en Samsom. Op een enkel tijdstip, tegelijkertijd, hebben we nog nooit in dit land personen gehad die zo geniepig, machtswellustig en niet luisterend naar mensen zijn. Vandaar mijn stelling dat het beter zou zijn geweest om naar een Circus te gaan en een Clown te vragen om Minister President van het land te worden. En onderschat een Clown niet ! Hij luistert naar mensen en maakt ze bovendien nog aan het lachen. Hij komt dus met het zoet dat ons beloofd is na misschien nu al 10 jaar zuur !!

 7. @BvdB [10]: Niemand heeft het recht om macht over anderen uit te oefenen zonder uitdrukkelijke toestemming van die ander. Het feit dat iemand democratisch gekozen is doet daar niets aan af.

  Democratie is als twee overvallers en een juwelier die samen beslissen over of laatstgenoemde overvallen mag worden.

Comments are closed.