Waaom dan al dat gedoe in en om de Krim? Waarom al dat gedoe van de EU om de Oekraïne? Welk voordeel zit daar in voor Henk en Ingrid?/

/

Wat hebben Henk en Ingrid er aan als Fran en Marx met sancties Vladimir gaan pesten? En dat terwijl je weet dat Vladimir de troeven in handen heeft?

41 REACTIES

 1. @Romee [30]: Het spijt me voor je, maar na een bindend referendum in Duitsland in 1939/1940 zou de oorlog wél zijn begonnen. Tenminste 90% van de Duitsers vonden de oorlog om uiteenlopende redenen terecht. Pas ruim nadat Duitsland de oorlog begon te verliezen kenterde de steun van de bevolking. Maar toen was het al 1944.

  Romee [33] reageerde op deze reactie.

 2. @Timothy [25]: Dan zou het precies 2 x zo drukbevolkt zijn als nu in Nederland (nu 23e in de wereldranglijst)…, MITS al het land in Australië goed bewoonbaar zou zijn.

  In NL wonen we met 449,5 mensen per km2, de hele wereldbevolking in Australië neerplanten zou op 900 mensen per km2 komen.

 3. @Caroline Vonhoff [20]:

  Hopen dat de staat vanzelf omvalt/politici gaan zien dat ze niet gelegitimeerd zijn, daar kan je op wachten en op hopen, maar gebeuren zal dat niet.

  Jawel, Caroline. Dat gaat wel gebeuren. Het is onvermijdelijk. De enige vraag is wat er daarna komt. Daarom is educatie zo belangrijk. En die educatie is de enige, maar dan ook echt de ENIGE reden dat ik bereid ben op de LP te stemmen. Ik verwacht en wens niet dat jullie ooit winnen. Want ik vertrouw geen enkel mens met politieke macht en dus ook libertariers niet. Dan heb ik liever dat geweld en machtsmisbruik wordt gepleegd door mensen die mij niet pretenderen te vertegenwoordigen.

  Wat er echter nooit zal gebeuren is dat vrijheid bereikt zal kunnen worden door deel te nemen aan de macht.
  Ik blijf stellen dat dit niets meer is dan infiltreren in de maffia met de ijdele hoop het van binnenuit in het leger des heils te kunnen veranderen. Maar net zoals de mensen binnen de maffia die er belang bij hebben dat met misdaad geld wordt verdiend, heeft de politieke elite er belang bij dat het systeem hen blijft dienen. Dus ofwel je wordt in die elite geïntegreerd, of je wordt met vuile spelletjes buitenspel gezet.
  Fortuijn was lang zo gevaarlijk niet voor de eliteklasse als libertariers dat zijn, en we kunnen zien wat er met hem is gebeurd. Libertariers aan de macht om dingen te veranderen GAAT NIET GEBEUREN, al is het alleen maar omdat je je principes moet verloochenen om bij die macht in de buurt te komen.

  De meerderheid, zoals het nu is, wil geen afscheid nemen van de verscheidene voordeeltjes die de overheid hen persoonlijk te bieden heeft.

  Tegen de tijd dat je die meerderheid qua mentaliteit “om” hebt, hoef je niet eens meer mee te doen aan de politiek, want als politiek niet langer gelegitimeerd is, kan het worden genegeerd. De reden dat tot op de dag van vandaag zoveel wordt gepikt is omdat ondanks alles politiek en overheid an sich nog steeds “legitiem” is in de ogen van de meerderheid.

  Overigens is dit iets wat veel mensen niet willen horen, maar vrijheid is een langetermijns project waar je niet op hoeft te rekenen gedurende je eigen leven. Je gaat het nooit zelf meemaken. Mensen die denken met allerlei middeltjes of methodes ervoor te kunnen zorgen dat het libertarisme zal floreren in hun eigen leven, zullen alleen maar gedesillusioneerd raken.

  Caroline [38] reageerde op deze reactie.

  • @caroline hoe ga je je geest scherp houden?
   Je weet wel, wie omgaat met pek die …
   En ook: als je samen in hetzelfde schuitje zit dan …

   Ongemerkt voegen, aanpassen, rationaliseren enz.

   Wellicht een dagelijks sparringpartner? Of een hoogstpersoonlijke eigen nar?
   😉

   Succes (duimeduimeduime)

 4. @Caroline [38]:

  Natuurlijk kun je op je eigen manier een steentje bijdragen. De verandering die uiteindelijk tot vrijheid moet leiden zal opgebouwd zijn uit triljarden kleine bijdragen.

  Vandaar dat ik voor educatieve redenen vandaag op de LP heb gestemd, en tegenwoordig ook twee bloggen over libertarisme bijhoudt.

 5. Er zit nog een hiaat ter hoogte van India. Zou leuk zijn als Rusland het westen daar de vrije hand liet. Dan is de omsingeling van de Sovjetunie en China compleet.

Comments are closed.