dinsdag, 1 april 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De sluipmoordenaar, rolgordijnkoorden (nee, dit is geen 1 april artikel)

RegelzuchtVoor het eerst hebben een drietal regelgevende instanties hun krachten gebundeld om over te gaan tot strenge wereldwijde standaarden. De instanties in Canada, de VS en de EU roepen op om tot strengere standaarden over te gaan met betrekking tot rolgordijnkoorden. Het doel is bescherming van kinderen tegen al dan niet dodelijke rolgordijn ongevallen.

De lidstaten der EU hebben gestemd voor het invoeren van een veiligheids verordening voor rolgordijnkoorden. Er wordt geschat dat jaarlijks een tweetal kinderen sneven doordat ze zich tijdens spelen ophangen in een rolgordijnkoord.

Het doel is te komen tot een inherent veilige oplossing voor rolgordijnkoorden. Er wordt ook gedacht aan veiligheidsmaatregelen om de bestaande rolgordijnkoorden veiliger te maken.

Is dit een 1 april grap of houden de EU, en de VS en Canada zich hier serieus mee bezig?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pendragon schreef op : 1

  Ach, het zou me niets verbazen als dit bericht waar is. De lengte van een komkommer is ook al geregeld, evenals de maximale kromming…En daar stierven niet eens mensen aan.

 2. BertG. schreef op : 2

  Op een plastic zakje van een verpakking staat toch ook de mededeling dat je dit niet over je hoofd moet trekken omdat je dan wellicht zou kunnen stikken.
  Je moet er maar op komen. Hoe had ik dit anders moeten weten.
  Net zoals dat in een handleiding van een magnetron staat dat deze niet geschikt is om je huisdier in te drogen na een wasbeurt.
  Omdat mensen blijkbaar toch compleet achterlijk schijnen te zijn als dit er niet bij stond.

 3. dZvZtKm schreef op : 3

  wist je dat een keycord/sleutelkoord een beveiliging heeft tegen overgewicht?
  let er goed op of je er 1 koop voor een volwassene of een kind