In Duitsland heeft Peter Fitzek zijn eigen koninkrijk opgericht bij Lutherstadt Wittenberg_in_WB.svgWittenberg. Koning Peter heeft een eigen munt, grondgebied, constitutie en honderden onderdanen. Sinds 2009 betaalt hij geen belasting meer. Als autonoom persoon wacht hem anderhalf jaar gevangenisstraf of 3,2 miljoen euro boete. En drie maanden wegens rijden zonder geldig rijbewijs.

Overheden houden niet van concurrentie en doen alles om het Koninkrijk Duitsland de nek om te draaien. Zo wordt de zelfgekroonde monarch gevolgd door de veiligheidsdienst van de deelstaat Saksen-Anhalt.  Maar Fitzek houdt tot nu toe stand en kent de mazen in de wet. Hij ziet Duitsland als een illegale staat waar de wetten en structuren uit de tijd van Hitler nog zouden gelden. De 47 jarige Fitzek was naar eigen zeggen deze onderneming liever niet begonnen omdat hij verwachtte dat mensen in opstand zouden komen. Maar omdat zoiets niet gebeurde, is hij zelf maar aan de gang gegaan.

De Engel is hun eigen munt en het 9 hectare grote terrein herbergt een bank, een ziekenfonds en winkels. Een hotel staat gepland voor 2017. De bewoners van de Verein NeuDeutschland leveren hun Duitse paspoorten en rijbewijzen in en melden zich af bij belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. Fitzek zet het ene na het andere project op, geeft seminars en verzamelt fondsen om de gemeenschap in stand te houden en uit te breiden.

In april vorig jaar kwamen meer dan 100 belastingambtenaren onderzoek doen naar het ‘niet toegestaande bank en verzekeringsbedrijf binnen het koninkrijk’. Daar is naast veel koude drukte en aangetekende bedreigingen niet veel meer van gehoord. Al berichtte Peter Fitzek gisteren dat ‘de Belastingdienst dit maal een tank ingezet had om hun woorden kracht bij te zetten’ 😉

Het initiatief is interessant omdat het de Duitse staat in twijfel trekt en uitdaagt. Fitzek zet de Duitse overheid in zijn hemd en weigert belasting te betalen omdat hij ‘de Duitse oorlogsindustrie niet wil steunen’. De minpunten van deze townblock freestate zijn de hiërarchische structuur – alles hangt op Fitzek -, het commune-achtige denken (‘winst is slecht en mensen vernietigen de natuur’) en de continue externe bedreiging om dit mini-staatje te smoren.

Verdere info over het koninkrijk Duitsland is te vinden in deze documentaire van SpiegelTV

13 REACTIES

 1. Interessant. Dat dit nog of al mogelijk is.
  Het klinkt als een sprookjesachtige werkelijkheid met tienduizend vraagtekens.
  Alleen al de religieuze image van de aankondiging.
  Waar komt het geld vandaan om en oud ziekenhuis met 9 ha. grond te kopen?
  Er zal echter veel van te leren zijn dat als hulp kan dienen voor personen die dergelijke plannen (wensen?) hebben/
  Benieuwd hoe dit verder verloopt.

  Harrie Custers [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Hub Jongen [1]: Dit is nog niet zo gek hoor. Het is een geboorterecht (inmiddels gesteund door o.a. de Universele Rechten van de Mens) om je in vrijheid te verenigen. Ook mag je niet gedwongen worden tot lidmaatschap van een vereniging, want dat zou slavernij betekenen.
  Wel de (Bundes)staat mogen we zeker toch een vereniging noemen?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Harrie Custers [2]:
  “door o.a. de Universele Rechten van de Mens) om je in vrijheid te verenigen. Ook mag je niet gedwongen worden tot lidmaatschap van een vereniging, want dat zou slavernij betekenen.”

  Dat klinkt goed. Alleen wordt ik gedwongen tot lidmaatschap van “Nederland” en om daar regelmatig een hoge contributie aan te betalen!
  Ik weet niet hoe dat lidmaatschap (en contributie) op te zeggen.
  Er speelt wel iets van “Claim your name” maar ikheb nog van niemand gehoord wat daar het echte resultaat van is.

  luca; van dinter [7] reageerde op deze reactie.

 4. heb een aantal maanden geleden de site van koninkrijk duitsland gezien, idee is magnifiek, kreeg eerst een beetej het idee van sektarisch gedrag, maar als je dieper gaat kijken , is dit een wondertje in deze tijd, respect , voor iedereen die dar werkt/woont en in vrijheid zijn leven , leeft, hoezee, vrije harte groet gisela en cornell maarssen holland

 5. @Hub Jongen [4]: Inderdaad wordt je gedwongen via de Natuurlijk Persoon, de juridische entiteit die met behulp van de namen, die jij bij de geboorte van je ouders gekregen hebt, door de Nederlandse Staat gecreëerd is zonder jouw toestemming, tot een staatsburgerschap Huib.

  Het claimen van jouw naam en jouw soevereiniteit (een geboorterecht) zou eigenlijk alle burgers,maar zeker de Libertariërs, aan kunnen spreken.

  Zal ik er een keer een artikeltje over maken voor Vrijspreker?

  Harrie Custers [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Harrie Custers [8]: De politiek als onderdeel van het probleem, kan daarom al nooit de gewenste veranderingen voor elkaar krijgen. Als “volksvertegenwoordigers” zouden zij trouw horen te zweren aan het volk; ze zweren echter trouw aan het Staatshoofd/de Koning.

  Zoals ik op Hub (reactie 6) al reageerde: het is wèl mogelijk om je lidmaatschap van de Nederlandse Staat op te zeggen (al wordt het niet in dank afgenomen).

  Harrie Custers [10] reageerde op deze reactie.

 7. In principe is de koning van nederland ook vroeger zo tot koning gekroond dus waaom deze man niet gewoon als er zoveel mensen het daar mee eens zijn dan is hij de koning goed gedaan ik kom ook bij je wonen groet marquizinderengelen

Comments are closed.