- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Politie Zeeland zoekt vrijwilligers

avatar MMAPInderdaad, nieuw is dit niet. In politie-regio Zeeland-West-Brabant zijn al zo’n 90 vrijwilligers bezig. Politie Zeeland zoekt nu nog eens 15 vrijwilligers erbij zie dit artikeltje. Mooi, ik zie een forse korting op mijn belastingen graag tegemoet, want vrijwilligers werken… voor niets.

Maar politievrijwilliger word je niet zomaar. Daarvoor moet je getest worden, o.a. op taalvaardigheid, conditie en intelligentie. Hmmm, dat gaat de belastingbetaler dus tóch geld kosten. Mijn ervaringen met betaalde agenten is, dat alle drie de criteria niet al te hoog dienen te zijn want blijkbaar ben je al snel overgekwalificeerd voor dit vak. Wat de eisen voor de vrijwilligers precies zijn is mij onbekend.

En ze krijgen ook een jaar lang opleiding op de Politieacademie. Ook dát gaat de belastingbetaler geld kosten. En moet een vrijwilliger dan fulltime de opleiding in? En ook nog slagen voor examens e.d.?

Oh ja, in het kader van de integratie moet de vrijwilliger ook de Nederlandse nationaliteit hebben en goed Nederlands kunnen spreken. Er wordt dus kwistig gediscrimineerd bij het Rijk. Wanneer een Brabants schoonmaakbedrijf autochtone werknemers zoekt, is het land te klein, maar bij dit gevalletje politievrijwilliger hoor je daar niemand over.

De politievrijwilliger moet, na zijn “gedegen” training en opleiding, andere mensen helpen en problemen voorkomen. Of ze daarbij een wapen mogen dragen, is mij niet bekend.

Ik ben benieuwd. Misschien een nieuwe trend: vervang de betaalde dwanginitiatoren door vrijwillige dwanginitiatoren. Heb je niet alleen bekeurings-NSB’ers omdat ze ervoor betaald worden, dan heb je er zelfs bij die dit graaag, gratis en uit overtuiging doen. Fijn.