VetteVentOnlangs was er een documentaire op een van de Discoveries over superzwaarlijvigheid als gevolg van eetverslaving.

Het ging onder andere over een Mexicaanse meneer van ongeveer 560 kg die vanwege het vet al jaren niet meer kan lopen en dus de hele dag in zijn gepantserde bed op een ondersteek zit want hij is ook nog te rond om te kunnen liggen. Als gevolg van diabetes begint hij ook nog eens hier en daar weg te rotten.

Zo’n man zou iets van 70 kg mogen wegen zodat dat lichaam van hem 500 kg overtollig vet ergens binnen dat uitpuilende vel van hem moet persen.

Hij wordt dag en nacht door toegewijde familieleden verzorgd, ze wassen zijn enorme lichaam, verzorgen zijn rottende wonden, legen regelmatig zijn ondersteek en, het allerbelangrijkste, ze sjouwen de hele dag af en aan met emmers vol hoogcalorisch voedsel want het onderhouden van een lichaam van 560 kg vereist een enorme hoeveelheid calorieën, als zo’n man een dag niet eet is hij zo 20 kilo kwijt.

De man heeft nu als missie, en dat kun je niet verzinnen, de strijd tegen overgewicht. Hij houdt daar regelmatig stichtelijke praatjes over bij kerken, scholen en andere geïnteresseerden en aangezien hij bedlegerig is moet hij compleet met versterkt bed door een professionele heftruck op een speciaal voor hem aangepaste vrachtauto met open laadbak worden gehesen die hem vervolgens naar de bestemming rijdt. De sermoen wordt in de open lucht vanuit de achterbak van de vrachtauto gegeven.

Onderweg naar zo’n plek wordt er altijd bij diverse fast food restaurants gestopt om flink in te slaan, dat eten wordt dan bij de toespraak gebruikt als visueel hulpmiddel zodat de toehoorders een idee krijgen hoeveel voedsel de speklap dagelijks tot zich nam (of neemt, het is in het verhaal niet helemaal duidelijk of hij gelooft dat hij iets aan zijn overgewicht doet en minder eet). Ik neem aan dat de visuele hulpmiddelen na het praatje gewoon worden geconsumeerd.

Op de terugweg naar huis worden er hier en daar nog wat fast food restaurants aangedaan waaronder een dat gespecialiseerd is in extra vette hamburgers van ruim een kilo per stuk en die de man zich goed laat smaken.

We zien hier duidelijk een willoze verslaafde, in dit geval aan eten, die een totaal nutteloos leven leidt: hij zet de kostbare hulpbronnen van zijn omgeving (voedsel) om in poep en nutteloos, voor hem zelfs levensgevaarlijk vet dat aanzet tot lichaamsrot en verder verzint hij de gekste listen om aan zoveel mogelijk extra voedsel te komen, zoals  met zijn “strijd” tegen overgewicht die hem de illusie verschaft dat hij iets aan zijn verslaving doet terwijl het extra eten dat hij daarmee weet te scoren voor hem niet meetelt bij zijn normale dagelijkse inname van calorieën.

Die man doet mij sterk denken aan een andere verslaafde, de overheid. Deze is dan niet verslaafd aan eten maar wel aan het geld van anderen. Dat geld heeft vervolgens net zoveel nut als voedsel voor de Mexicaan: geen dus.

De overheid zet andermans geld voornamelijk om in zinloze regelgeving (poep) en een waanzinnig opgeblazen ambtenarenapparaat (vet) en net als de Mexicaan met een lichaam van 560 kg  maar gemaakt om 70 kg te wegen heeft de overheid hier zo’n miljoen ambtenaren in dienst terwijl een fractie daarvan ruim voldoende zou zijn. En net als de Mexicaan is de overheid overal flink aan het rotten (corruptie).

De Mexicaan voert zogenaamd een moreel hoogstaande strijd voor een goed doel, waarschuwen tegen overgewicht, maar in werkelijkheid alleen om extra vette happen bemachtigen om zijn verslaving te bevredigen terwijl de overheid doet alsof ze strijdt voor een rechtvaardige maatschappij maar in werkelijkheid alleen bezig is om aan haar verslaving aan anderman geld te voldoen.

En net als al het extra eten dat de Mexicaan met zijn strijd tegen overgewicht weet te ritselen heeft de overheid ook “meevallers”, onvoorziene belastinginkomsten die de staat nog extra uit de bevolking weet te persen en die ook in staatspoep en overheidsvet zullen worden “geïnvesteerd”.

Kortom: zie hier het zinnebeeld van de overheid https://www.google.nl/search?q=dikste+mexicaan&safe=off&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rMlcU9nZKoG7O7_qgIAP&ved=0CDEQsAQ&biw=1366&bih=600

8 REACTIES

  1. @G. [1]: niet helemaal, hij heeft heel lang in de VS gewoond en heeft daar een disability uitkering van en die disability is er omdat hij zich lam vreet, eigen toedoen dus zodat anderen voor zijn verslaving betalen.

  2. AAAAAAAAAAHHHHHH Waarom nou? Ik had een fijne zondag… Wat gezien is kan niet meer ongezien worden….

Comments are closed.