DEU_verkiezing EPe nonsens van verkiezingen gaat nog verder: We noemden eerder al het vreemde verschijnsel dat niet-Europeanen op de lijst stonden om gekozen te kunnen worden voor het Europees Parlement.

****Zie:http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/04/verkiezingen-worden-hoe-langer-hoe-gekker/

Maar een NOS bericht maakt het nog “leuker”:

NOS:  De Kiesraad plaatst kanttekeningen bij de kandidatenlijst van de partij voor de Dieren voor de Europese verkiezingen. Op de lijst staat een aantal mensen van buiten de Europese Unie als lijstduwer, onder wie de Zuid-Afrikaanse schrijver John M. Coetzee en de Amerikaanse filosoof Tom Regan.

Eerder had de Kiesraad tegen de Partij voor de Dieren gezegd dat kandidaten van buiten de EU op de lijst mogen, hoewel ze niet in het Europees Parlement kunnen worden gekozen. De raad zegt nu dat ze alleen op de lijst kunnen als ze op de dag van de kandidaatstelling een sticker in hun paspoort hebben met een zogeheten verblijfsaantekening. Dat is een aantekening waaruit blijkt dat iemand rechtmatig in Nederland verblijft.

Er worden u op de kieslijst namen voorgeschoteld, waarop u kunt kiezen maar die dan toch lekker niet het EP komen. En als top, om op die lijst genoemd te worden moeten ze wel even persoonlijk een dag naar Nederland komen om een sticker voor hun paspoort te halen.

Het is een circus en zal het dat ook blijven?

2 REACTIES

Comments are closed.