EU_verkiezing EPIn het algemeen en Euro verkiezingen in het bijzonder. Gisteren werd op Teletekst vermeld dat de Partij voor de Dieren op de kieslijst voor Nederlanders een aantal personen van andere (niet-Nederlandse) nationaliteiten had staan. Een rare procedure dat Nederlandse kiezers straks door bvb een Zuid Afrikaan worden vertegenwoordigd.
******UPDATE: En niet-Europeanen de EU komen besturen.

 

Op zich kan het me niets schelen welke nationaliteit iemand heeft. Ik vind zelfs dat de hele Unie moet worden afgeschaft en de samenwerking in Europa weer naar een soort EEG met soevereine landen.

Dat het gaat om zogenaamde “lijstduwers” maakt geen verschil. Want die kunnen ook worden gekozen. En als er een draai aan gegeven wordt dat dat niet kan, dan bevestigt dat alleen maar de onzin.

Het is toch al moeilijk genoeg om tot uiting te laten komen dat je van die EU af wilt:
–Je kunt SP stemmen,  maar dan neem je het socialisme  mee.
–Je kunt PVV stemmen, eigenlijk de beste anti-EU, maar dan neem je onzin van Wilders en zijn socialisme mee.
–Of de LP meedoet is me nog niet duidelijk?

Dan maar niet stemmen, en anti-EU stem maar vergeten?

12 REACTIES

 1. Ik zou persoonlijk het liefst op Koko de Aap uit Artis stemmen, maar die mocht niet meedoen van de Dierenpartij. Stelletje racisten!!1!!

  Dit soort beleid om buitenlanders op een kieslijst te zetten past goed in het “weg met ons” denken dat in linkse kringen zo populair is. Raar dat zoiets mogelijk is.

  Naam * [8] reageerde op deze reactie.

 2. De anti-EU stem zou moeten daveren in Brussel. Dus stem PVV of SP, want het gaat allang niet meer om de poppetjes (alhoewel die van de SP m.i toch wat capabeler en betrouwbaarder zijn). Het hele stemgebeuren is een farce. Als de EU een spelletje wil spelen met schijnkeuzes dan kun je dat in dit geval prima meespelen. Politieke kleur is allang achterhaald. PVV of SP dus, het maakt eigenlijk geen donder uit. Zolang het maar anti is opdat ‘men’ zich in Brussel kapot zal schrikken. 🙂

  Heisenberg [6] reageerde op deze reactie.

 3. Nb: Zowel PVV als SP zijn ‘gecontroleerde oppositie partijen’; zij vormen de nooduitgang in Nederland zelf in het geval de verkiezingsuitslag de deur naar het gewoonlijke coalitiebedrog dichtslaat.

  Voorzichtige mensen zouden SP moeten stemmen omdat binnen de SP nog enige werkelijkheidszin heerst; maar als je het systeem EN Geertje zelf grote schade wilt berokkenen stem dan massaal PVV. http://nl.urbandictionary.com/define.php?term=Controlled%20opposition

 4. En Artikel 50 dan? Het lijkt me een prima alternatief. En ze hebben ook een zetel gewonnen in de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen…

 5. Voor alle duidelijkheid er is maar één anti-Europa partij in Nederland en dat is de PVV. Niet de SP, want deze wil graag in de EU blijven (net zo als de rest van de politieke partijen), enkel minder regeltjes vanuit Brussel. Dat is niet het zelfde als tegen Brussel stemmen. Mensen die denken dat de PVV te fascistisch is en soms met Hitler vergeleken wordt, moet toch eens de geschiedenisboeken doorlezen, het is namelijk precies omgekeerd. Ze laten zich nog te veel leiden door de propaganda media.

  Jerry [12] reageerde op deze reactie.

 6. @Qvic [10]:
  Pffieuw… iemand heeft een serieuze portie LSD in mijn thee gestopt vanmorgen want de PVV begint ineens zinnige dingen te verkondigen..

Comments are closed.