BisschopDit is een uitspraak van de Nederlandse katholieke bisschoppen. (NOS) En niemand barst in lachen uit of vraagt waar zij zich mee bemoeien.*****
Ook heb ik nog geen vraag gehoord of Jezus dit gezegd heeft, of dat het ergens in bijbel of testament staat.******

Het laat wel weer zien hoe Kerk en Staat samenwerken aan hun gemeenschappelijk doel: de onderdrukking van de mens.

Als je die uitspraak wat nader beschouwt, komen er nog meer vraagpunten en zie je dat de Kerk probeert de mensen te manipuleren met woorden en begrippen op dezelfde manier als politici:

“Het is een Recht . . ” ???? Is dit een fundamenteel mensenrecht? Dat geldt alleen voor het recht op je eigen leven en eigendom. Alle andere rechten zijn gemaakt door politici en in dikke boeken geschreven en die ze hun onderdanen toelaten, of desgewenst weer afnemen. En het stemrecht is daar een duidelijk voor4ebeeld van.

Het is een morele plicht. . .” ???? Als je niet gaat stemmen, kom je dan in de hel? Zelfs in de Tien Geboden staat er niets over!
Waar halen ze die plicht om te stemmen vandaan? Van hun samenwerking met politici?

In hun brief schrijven de bisschoppen nog: “Door een hoge opkomst zal de democratie in de Europese Unie sterker worden.

Hier weer het belang van een hoge opkomst. Een uiting van slavernij accepteren.
Ja de “democratie in de Unie zal sterker worden:
Dat is “Het gewelddadige systeem van samenleven wordt sterker.; De samengeritselde “meerderheid” (50%+1) krijgt meer macht om de minderheid te dwingen zijn orders op te volgen.De vraag hoe mijn “morele verantwoordelijkheid””(whatever that may be) nu uit te oefenen door:
A: NIET STEMMEN
B.STEM ARTIKEL 50 / of ANTI EU PARTIJ
helt weer in de richting van A.

12 REACTIES

 1. Als vrij man behoudt ik mij het recht voor om niet te gaan stemmen.
  De reden hiervoor is simpel. Daar waar u voor gaat stemmen is een administratief orgaan dat nergens ook maar enige legitimiteit heeft. Stemmen zou betekenen dat u die bende erkent en dus legitimiteit verleent.
  Afgezien daarvan is het een geldverslindend monster dat zijn gelijke niet kent. Geld waar nota bene geen verantwoording over afgelegd kan worden door de beheerders. Een grof schandaal. En dit duurt al jaren.

  Het verbaast mij steeds meer dat “de Europeanen” dit belachelijke circus nog steeds in het zadel houden.

  Ik heb geen voorspellende gaven. Maar de logica geeft aan dat de opkomst bedroevend laag zal zijn. De zuidelijke EU landen zijn aan de rand van het faillissement gebracht, de noordelijke landen zijn wel een beetje klaar met het wegpompen van geld naar de zwakkere staten.
  Open grenzen werken dus niet, kijk naar de enorme werkloosheid. Ik kan alleen maar hopen dat de opkomst laag is. En dan nog krijgen we reacties als: “We zullen het de burger (lees slaven) nog beter moeten uitleggen” of “Een geweldige uitdaging ligt voor ons”….
  Politiek is de oplossing niet. Politiek is het probleem.
  Kijk naar België … Die hebben anderhalf jaar geen enkel politiek besluit genomen. Er is in die tijd een economische bloeiperiode geweest. Geeft toch te denken he?
  Pek en veren. Dat is wat we nodig hebben.

 2. Beste Bisschoppen,
  het is een recht om te neuken, maar een morele plicht om dit niet met kinderen te doen!!

 3. HahahahaBwhahahaha.
  Een recht dat tevens een plicht is?
  Ik heb een recht op eten dus moet ik eten.
  Ik heb een recht op sex dus moet ik neuken.
  Doe ik dat niet, dan ga ik ongetwijfeld naar de hel. Of gaat de wereld naar de verdoemenis. Als ik mij maar “schuldig” voel.
  Alhoewel, de bisschoppen zullen daar wel een uitweg of aflaat voor weten. Tegen betaling natuurlijk.

  Wat als nu net de #EU het beest blijkt te zijn? En het #BSN het nummer van het beest?
  Rot toch op stelletje hypocrieten in jurken. Bemoei je met je eigen zaken niet met de mijne.

 4. @Hub: Amen! 😀

  De twee opties aan het einde van je artikel vind ik wat te ruim. Gewoon niet stemmen, want een stem geeft legitimiteit aan het demo(n)cratische systeem.

  Volgens Ghandi:
  “Je assisteert een kwaadaardig systeem het meest effectief door haar orders en decreten te gehoorzamen. Een kwaadaardig systeem verdient nooit een dergelijke trouw. Trouw eraan betekent meedoen aan het kwaad. Een goed mens zal zich daar altijd met zijn of haar hele ziel tegen verzetten.”

  Angelique [6] reageerde op deze reactie.

  • @Angelique [6]: Verzet is voor mij overbodig. Ik behoud mijn stem. Zij vertegenwoordigen mij niet. Dus alles wat zij ook mede namens mij, voor mij (brrr) menen te moeten besluiten, is van generlei waarde. Ik voel mij er niet aan gebonden noch toe verplicht. Bij schade ga ik die zeker claimen. Hoofdelijk hè. Niet collectief.

   Zij krijgen een brief met een kopie van de stempas retour. Op de kopie staat All rights reserved, without prejudice.

 5. @Angelique [6]:
  Mogelijk heb je (huidige of toekomstige) strafbaarheid in gedachten voor wie niet gaat stemmen?

  Als ik je comment zo lees, borrelen er wat gedachten in mij op. De eerste en belangrijkste; wat iemand ook doet in een stemburo, alleen al de aanwezigheid kan meegeteld worden in de opkomstcijfers en verlenen daarmee legitimiteit aan een regime.

  Verder; geen idee hoe het zit met een stem ongeldig (proberen te) maken. Wat ik wel weet is dat er een grote kans is dat politici, gladjakkers die ze zijn, het wellicht gooien op een ‘technische storing’ en de ‘ongeldige’ stemmen gewoon verdelen over alle lijsten.

  Wel gaan, maar rommelen met de geldigheid van een stem lijkt me rommelen in de marge. Het is niet koud, niet warm, maar lauw. Er zijn mensen die warm lopen voor politici en het politieke toneel. Andere mensen laat het koud welke acteurs er op het politieke toneel gezet worden (immers, de scriptschrijvers blijven achter het toneel het verloop van de gebeurtenissen bepalen). Zowel de warme als de koude categorie wordt soms wat onpasselijk van lauwheid.

  Wat mij betreft zou het een goede zaak zijn als een ieder weet waar ‘ie met een ander aan toe is. Wat politiek betreft; niet opkomen om te stemmen, niet stemmen. Dan is het kraakhelder dat de opkomst laag is en de acteurs op het politieke toneel een kleiner wordende fanclub hebben en dat het drama wat opgevoerd wordt eigenlijk gewoon niet meer interessant, noch relevant is. Daarmee wordt dan duidelijk dat dek (eeuwenlang opgevoerde) klucht maar eens afgelopen moet zijn.

  Dit is zo ongeveer wat ik ervan denk 😉

 6. @Angelique [6]:
  Misschien moet ik je nog even meegeven dat het verstandig is behoedzaam om te gaan met informatie. Het wordt namelijk in media en door politiek ALTIJD gemanipuleerd om mensen op het verkeerde been te zetten.

  Twee voorbeelden:

  1) Volgens http://beforeitsnews.com/alternative/2014/05/oas-live-stream-operation-american-spring-live-stream-right-here-right-now-2957332.html gaan er vandaag een heel berg patriotten naar het Witte Huis. Ze willen de huidige president weg hebben.
  Maar…. het is geen revolutie waarbij mensen uit het Witte Huis worden gesleurd en opgeknoopt of geëxecuteerd. Nee, deze mensen gaan protesteren. Daarmee erkennen ze de autoriteit van de regering, zo simpel is dat. Al het andere is een rookgordijn.
  Daarnaast zijn het patriotten, geen partisanen. Dat is een groot verschil. Een patriot vecht voor een staat, een partisaan voor vrijheid. De patriot vecht dus om een denkbeeldige, door mensen bedachte entiteit in leven te houden. All slachtoffers daarvoor zijn nutteloos. Gaan partisanen een gevecht aan, dan is het omwille van vrijheid en is dat per definitie nuttig.

  In dit geval heeft de bedenker van deze patriotische actie wel een plan, maar is dat verhuld door een rookgordijn. Protesteren is niet afzetten. Patriotten zijn geen partisanen. Dus wat zou dan het werkelijke doel zijn van deze PR actie?

  2) In een eerder artikel op deze website over cultuur ( http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/04/nadenken-over-cultuur/ ) beschreef ik dat iedere cultuur vijanden bedenkt tegen wie een overheid de bevolking zou moeten beschermen. De denkbeeldige vijand van het westen is de islam. Gisteren verscheen een artikel op Al Jazeera waarin geschreven wordt over een vrouw die wegens vermeend overspel ter dood is veroordeeld. Wat me vooral opviel in het artikel is dit:

  But experts in Islamic law called the ruling outrageous.

  “The punishment has little to do with religion and serves as a political distraction,” Mohamed Ghilan, an expert in Islamic jurisprudence, told Al Jazeera. “This is a ploy by the Sudanese regime to appear as ‘defenders of Islam’ to mitigate their corruption.”

  Dus ook daar weer een rookgordijn.

  Schrijver [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Angelique [6]
  Angelique, direct na binnenkomst ga je registreren en je stembiljet ophalen.
  Vanaf dat moment is je OPKOMST geregistreerd en heb je daarmee je instemming met het systeem bevestigd.

  Wat je daarna met dat stembiljet dpoet, speelt helemaal geen rol. Probeer maar eens na te denken wat er daarn gebeurt.
  Komt er een van de politici in een andere partij of niet door jouw actie?
  Kleine kans, maar wat gat de EU doen naar aanleiding daarvan? Niets. Ze doen wat ze willen.
  Op een referendum stemde 2/3 EU-NEEN en wat gebeurende? We werden in de EU gesleurd en ni nog steeds dieper er in gestopt

  Conclusie: Thuis blijven!
  Als je dat niet lekker zit, stem dan Kim Wnkelaar, Nr.6 van partij ARTIKEL 50

 8. Mensen die zich bezwaard voelen als zijn niet stemmen,
  zijn politiek gelovigen, die denken te zondigen en zo,
  dus niet in de politieke hemel komen!

  Wat kan een mens toch akelig, dromen.

Comments are closed.