Laatste LoodjeU weet dat dat het lastiger is de laatste druppel uit een glas te halen, dan de eerste slok. Met heel veel dingen is dat zo, het laatste stukje/loodje weegt het zwaarst. Iedereen weet dat, maar veel politici realiseren zich dat vaak niet.

In (het algemeen) Belang van veiligheid, verbetering, controle en vult u maar in, worden er vaak absurde eisen gesteld om die laatste promille ook te bereiken.

Luchtkwaliteit, zuiverheid van voedsel, water, medicijnen (andermans) ethisch gedrag etc., de eisen worden tot in het absurde gesteld. Zo van 97% zuiverheid is al jarenlang goed, dan is 99% beter. En natuurlijk liever 200 doden in het verkeer dan 300, maar realiseer je wel dat het heel veel meer (maatregelen) kost om nu 100 doden minder te krijgen, dan toen de teller gemiddeld op 800 stond.

Helaas wordt met de exponentiele stijging van de kosten voor dat laatste beetje, zelden rekening gehouden en roept men maar wat gratuits van ‘we moeten nog meer maatregelen nemen voor ….’ Dat het bedrijfsleven daar meestal de last(en) van heeft en dat de overheid zelf zelden mee doet aan dit soort dingen, maakt het nog erger. Want, hoe zit het met de doelmatigheid van de politie, het foutenpercentage van de belastingdienst, mag dat dan ook niet een beetje beter?

1 REACTIE

  1. Buitengewoon juist!
    De laatste druppel uit de kan te willen halen is altijd bijzonder oneconomisch. De kosten zijn doorgaans prohibitief.
    Dat de overheid niet rekenen kan, is ook juist.
    hugo van reijen

Comments are closed.