no comment, 9 juni 2002 overleden en niet herdacht:

https://www.youtube.com/watch?v=sOOPVd2T9F4 
De huiskamervraag, is er intussen veel veranderd??????

21 REACTIES

 1. Janmaat was een soort van schlemiel. Niet iemand die ik zou willen herdenken ergens voor. Ben ik dan laf? So be it…

  Wel ik wel interessant vond aan het gedoe rond Janmaat, is dat het liet/laat zien dat er eigenlijk geen intellectueel niveau is op ‘rechts’. Oftewel alles dat niet socialistisch is. Fortuin had dat wel. Wilders heeft het niet, al is hij wel een sluwe tacticus.

  Kortom, er is een vacature op ‘rechts’. Al mogen rechts en links opnieuw worden gedefinieerd van mij. Rechts is momenteel een soort van anti-links. Links is, afgaande op het gedag, een hersenziekte geworden in plaats van een politieke stroming.

  Qua bezig zijn met multiekultie is NL erg druk bezig hiermee:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/nieuwe_zwarte_piet_nieuwe_piet.html

  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]: Janmaat was een van de eersten die het aandurfde de multi culti gedachte kritisch tegen het licht te houden. Dat is alleen al gedenkwaardig. Hij doorbrak een politiek taboe en de politieke eenheid waarbij de zogenaamde intelligentsia / zelfbenoemde morele elite had besloten dat we een immigratie land zouden worden voor niet westerse allochtonen.

  De lafheid van het land kwam tot uiting door het cordon sanitaire dat iedereen optrok, en men met gedeeltelijk succes nog steeds aan het optrekken is rond bijvoorbeeld Wilders. Geen kritische geest durfde het debat aan, en de niet welgevallige mening werd doodgezwegen. De lafheid van het land kwam en komt tot uiting door het accepteren dat een aantal belangrijke zaken door de politieke elite worden beslist waar de wens van het volk genegeerd wordt (de EU, de multi culti, etcetera)

  BSN [7] reageerde op deze reactie.
  G.Deckzeijl [17] reageerde op deze reactie.

 3. Links/rechts maakt het uit?
  Vrij wil ik zijn!
  Beide kanten gunnen mij dat niet, dus ik doe niet meer mee.

 4. Kijk eens wat Wilders allemaal scandeert. Het is niet ondenkbaar dat hij een keer MP van dit land wordt. In dat opzicht is in 20-30 jaar tijd enorm veel veranderd. Janmaat begon wat anderen gaat afmaken, het afbreken van de almacht van de socialistische staat.

 5. @BSN [7]:
  Helemaal mee eens. Na jarenlang ergernis over de inmense domheid van de immer uitkeringshongerige Nederlander ben ik zo langzamerhand geworden tot een burger die denkt “het zal mijn tijd wel duren” en “eigen schuld, dikke bult”.
  Dit eens levenswaardig landje is totaal weggezakt in het politiek correcte moeras van het linkse gelijk.

 6. “We willen vrij zijn!!”, maar ik zie de partijen die altijd de boventoon hebben gevoerd allen een linkse koers varen. Nazi’s bijv. staat toch voor socialisme en socialisme is “links”.

  Waar men het idee vandaan heeft dat een nazi partij rechts is kan alleen worden verklaart denk ik uit het feit dat veel partijen na de oorlog de nazi politiek hebben voortgezet alleen onder andere noemer en men niet wenste te worden bloodgesteld aan de vergelijking met het nationaal socialisme. PvdA is een absolute uitblinker en kan men gelijk trekken met het nationaal socialisme. Niet vreemd hoor dat een PvdA een -jidische- partij het zo goed kan vinden met moslims. https://www.google.nl/search?q=moslims+nazi&client=firefox-a&hs=Xs2&rls=org.mozilla:nl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=JHCZU56XNcXhPMOogegM&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1600&bih=741

  Ken de politieke ideeën van Jan Maat niet echt, maar volgens mij is Jan Maat ten onder gegaan omdat hij de eerste man was die een gevaar vormde voor de gevestigde kliek. Jan Maat had één pech, de man kwam te vroeg en had geen internet als platvorm, maar zag al van grote afstand het gevaar dat kwam door de politieke laksheid en (gekochte) politici met boter op het hoofd die nederig dat deden wat van heel hoge hand werd opgedragen. Jan Maat kwam in een tijd dat de EU in wording was en de machtselite nog volop bezig was ons onnozele en dom gehouden schapen de hele verdrekte Europese Unie door de strot te duwen. Wisten wij veel wat het zou betekenen; ‘open grenzen dus meer gelukszoekers = meer ellende, meer geld naar het buitenland, noodkredieten, Brussel als een alles verslindend monster onder regie van VS imperialisme’. Wie had ons dat ooit oprecht willen vertellen of uitleggen? Waarschijnlijk types zoals Jan Maat die volgens mijn opinie in de verkeerde hoek werden weggezet.

  Recht en links zijn vormgegeven onzin ideeën, maar geplaatst in de huidige wereld staat rechts voor vrijheid en soevereiniteit van het individu en een dergelijke partij is NOG niet aan zet geweest en heeft tot nu toe nooit geregeerd.

  Pim Fortuyn was goed op weg als iemand die in de richting dacht van loskomen van het onderdrukkende en monddood makende linkse nazi monster. En de huichelachtige kiezer heeft het de PvdA daarna vergeven door volop weer te stemmen op deze heel laffe partij die met hun stelselmatige hetze niet alleen de dood van een politicus hebben veroorzaakt, maar ook dat wij nog worden voorgelogen, onderdrukt en beroofd van onze financiën, vrijheid en geluk.

  Jammer dat grote groepen nog steeds niet wil inzien wat libertarisme, vrijdenkers en aanverwante groepen en mensen de enige weg is naar vrijheid.

 7. Nederland is als handelsnatie met contacten over de hele wereld van oudsher een immigratieland. De meeste immigranten zijn goed geassimileerd of hebben ondanks dat ze hun eigen cultuur hebben behouden nooit problemen gegeven.

  Denk aan de Chinezen die hier al sinds de jaren 1920 wonen, de Italianen die hier hun ijssalons openden, en de mensen uit Nederlandsch Indië en de Hindoestanen waarvan er veel bij elkaar in Den Haag wonen. De Molukkers hebben eigenlijk ook nooit problemen gegeven, op hun gerechtvaardigde eis na dat de NL regering zich aan zijn afspraken zou houden, en de Surinamers uiteindelijk ook niet (in het begin veroorzaakten die wel veel criminaliteit). Alleen met behoorlijk wat Marokkanen, een kleine groep Turken en veel Oost-Europeanen zijn er nog altijd grote problemen.

  Je kan een hek om het land zetten en niemand meer binnenlaten, maar beter is om in te zetten op criminaliteitsbestrijding en het handhaven van wetten en regels. Dat gebeurt natuurlijk veel te weinig. Verder helpt het ook als de verzorgingsstaat wordt afgebouwd, zodat iedereen zijn eigen broek moet ophouden en parasiteren geen zin meer heeft. Als sociale voorzieningen eenmaal privaat worden verzorgd komen uiteindelijk toch alleen maar de mensen die het echt nodig hebben in aanmerking voor een vangnet.

  ============

  1964: NL werft gastarbeiders in Turkije
  1969: NL werft gastarbeiders in Marokko
  1973: Kabinet Den Uyl beëindigt de werving van gastarbeiders, maar de immigratie gaat nu op eigen kracht verder: aantal Marokkanen in NL 22.000 (1973) 72.000 (1980) 168.000 (1990) 335.127 (2008)
  1975: Veel Surinamers komen naar NL, vooruitlopend op de onafhankelijkheid van Suriname
  1981: Van Kooten en De Bie maken de satire Turkenburg
  http://www.youtube.com/watch?v=K0lg9KchCqQ
  1982: Hans Janmaat (CP) bepleit in de Tweede Kamer een anti-immigratiebeleid
  1983: De SP publiceert “Gastarbeid en kapitaal” waarin een oprotpremie voor migranten wordt voorgesteld
  1986: Aanslag op de CP in Kedichem
  1993: Hans Gruijters (mede-oprichter D66) pleit als burgemeester van Lelystad voor een stop op de toelating van asielzoekers
  1995: Frits Bolkestein bekritiseert als politiek leider van de VVD het NL asielbeleid
  1997: Frits Bolkestein publiceert zijn boek “Moslim in de polder” en Pim Fortuyn publiceert “Tegen de islamisering van onze cultuur”
  1999: Job Cohen (PvdA) introduceert restrictieve immigratiewetgeving en Geert Wilders (VVD) waarschuwt in de Tweede Kamer voor moslimextremisme
  2001: Aanslagen op WTC en Pentagon
  2002: Ayaan Hirschi Ali stapt over van PvdA naar VVD om kritiek op migratie en multiculturalisme te kunnen geven, Pim Fortuyn publiceert “De puinhopen van acht jaar paars”, wint de gemeenteraadsverkiezingen voor Leefbaar Rotterdam en wordt vermoord
  2002
  Paul Witteman: “Het gaat mij om de toon van die samenleving (die u voorstelt)”
  Pim Fortuyn: “We moeten eerst eens met elkaar discussiëren, meneer Witteman. En het is met name de Partij van de Arbeid en die hele linkse kerk, de journalistiek heeft er ook aan meegedaan, die jarenlang verhinderd heeft dat hier de echte problematiek kon worden bediscussieerd. Voor het eerst sinds jaren kan een politicus dit aan de orde stellen, zonder dat hij achter slot en grendel verdwijnt. Het is een bloody shame.”
  http://www.youtube.com/watch?v=t2xOVFyrxU8
  2004: Geert Wilders begint voor zichzelf en Ayaan Hirschi Ali maakt met Theo van Gogh de anti-islam film Submission, waarna Van Gogh wordt vermoord
  2013: Lodewijk Asscher (PvdA) waarschuwt tegen de invasie van Oost-Europese werknemers.

  Pjotr [13] reageerde op deze reactie.

 8. @BSN [7]:
  Stemmen heeft TOTAAL geen zin is je stem weggeven aan
  een schlemiel, een puppet die de eed zweert aan een illegaal ongekozen staatshoofd, ook wel Koning genaamd hahahaha mag ik effe kotsen.

 9. Zie: http://itccs.org/

  Pjotr [15] reageerde op deze reactie.

  ***Bericht van de Moderator***
  Beste Pjotr, ik heb de link laten staan, om jouw informatie niet geheel te wissen, maar die link hier helemaal citeren, in het Engels en aardig off-topic vind ik een moderatie waard. Vandaar dat ik de tekst heb weggehaald, omdat deze het topic nogal verstoort en veel vraagtekens oproept. Wat een ieder met die link naar dat blog doet, is ieders eigen keuze.
  ***Einde bericht van de Moderator***

 10. @THX-1138 [10]: De eerste gastarbeider hier in NEderland waren een contingent VROUWEN uit het voormalige Yoego-Slavie.

  De toenm MP sloot toen een accoord met Tito om een paar honderd vrouwen naar Katwijk te laten komen voor werken in de visafslag. Het grootste deel van deze vrouwen zijn natuurlijk in NEderland gebleven en hebben hier een gezin gesticht; op zich prima als ze uiteindelijk goed assimileren.
  NB deze vrouwen hebben hier wel gewerkt en hard ook.

  Pjotr [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Pjotr [13]:
  De eerste gastarbeiders hier in NEderland waren een contingent VROUWEN uit het voormalige Yoego-Slavie.

  Dei kwamen hier AL in de 50-er jaren dus!

 12. Janmaat liep voor de troepen uit en wilde dat ze een andere weg insloegen. Ja, de eerste wordt dan onder de voet gelopen. De tweede ook nog. Maar op een bepaald moment komt de troep tot bezinning. En of het intellectueel verantwoord is, doet helemaal niet ter zake. Het is gewoon een kwestie van wat je vindt en dat hoef je helemaal niet te onderbouwen. Is 10 asielzoekers acceptabel? intellectueel gezien ja. 1000? 100.000? een miljoen? Het is gewoon een kwestie wat je voor jezelf acceptabel vindt. En op een gegeven moment gaat het roer om. Net zo iets als kernenergie. Als we straks geen auto meer kunnen rijden, alleen koud water hebben, etc. dan gaan we gewoon kernenergie doen. Geen enkel intellectueel argument houdt dat tegen. Dat is er ook gewoon niet.

 13. En zoals gewoonlijk kwam het geweld weer van links. Terwijl het beeld dat in het onderwijs en de media word opgehangen van links 1 is van vreedzaamheid en tollerantie, het is rechts dat intollerant en geweldadig is, kots…

 14. Over Janmaat zagen we laatst nog een aardige t.v-documentaire, en ook dat mannetje van KRO’s Brandpunt vond achteraf dat hij zich wel wat ‘beter;’ had mogen gedragen bij zijn confrontaties met Hans Janmaat. ‘Maar ja, dat was de tijdgeest’, zo voegde hij er aan toe. Het ’tij’ is inmiddels niet meer zo ‘gunstig’ voor ‘links’; weliswaar doet men z’n uiterste best om Wilders bij z’n achterban ‘verdacht’ te maken; veel succes hebben deze pogingen nog niet opgeleverd. Het is allemaal ‘deja vu’, vergelijk het met de ‘zwartmaak’ campagnes tegen Janmaat en Fortuyn.

 15. Je moet hier vooral niet boven het maaiveld uitkomen. Die hetze tegen Janmaat bewijst alleen maar dat er geen democratie was en is. Gekozen mensen worden door anderen niet getolereerd. Dit is dictatoriaal gedrag en niets anders. Wilders maakt hetzelfde mee. Afzeiken staat hoog in de lijst van volksvermaak.

 16. En waar blijft vermelding van Italiaanse en Tunesische gastarbeiders?

Comments are closed.