ContradictionIn de reguliere media gaat het, in berichtgeving over eerst Syrië en nu Oekraïne, steeds vaker over de Russische propaganda zender RT als voorbeeld hoe kwaadaardige dictators als Putin de wereld proberen voor te liegen. Nu zit deze zender bij ons in het pakket, dus ik besloot maar eens te kijken. Ik denk dat ik het wel begrijp.

Bij ons op TV zie je politici vertellen wat er gebeurd is. Of je ziet een
reporter vanuit zijn hotelkamer of op het dak van het hotel vertellen over
wat de politici, die hij eerder die dag ontmoet heeft, hem verteld hebben
dat er gebeurt is.

Bij RT gaat dat heel anders: reporters in kogelvrij vest en helm, voor
rokende puinhopen, met bedekte lichamen (hoe weten we zeker dat die mensen
echt dood zijn?) op de achtergrond, praten met “ooggetuigen” en
“overlevenden”. Of we zien scenes met grote groepen zwaarbewapende mannen,
in uniformen die mij aan de SS doen denken, die scanderen: “dood alle
Russen”! Sommige van deze mannen claimen speciaal met dat doel voor ogen
vanuit Engeland of Italië naar Oekraïne afgereisd te zijn.

Maar dan besef ik me hoe we gemanipuleerd worden, waarom RT de
propagandazender is: hoe veel geld en moeite het ook kost om dergelijke
beelden in scene te zetten, dat is altijd nog een stuk eenvoudiger dan een
politicus laten liegen!

Ingezonden door Kees via info@vrijspreker.nl

12 REACTIES

 1. Hoe weet u dan die beelden in scene zijn gezet? Hebben Verhofstadt en Van Baalen u dat verteld?

 2. RT heeft aardige items omdat ze via de alternatieve media proberen hun doelstelling (Ruslandpromotie) te bereiken. En passant komen er dan leuke zaken voorbij als goud, Bitcoin, interessante sprekers etc. Kijk er naar en informeer jezelf en wees bewust van de onderliggende propaganda als bijv. anti-fracking (want pro Gazprom).

 3. RT wordt propaganda genoemd vanwege de controle door de Russische overheid. De NOS wordt onafhankelijk genoemd, vanwege… de controle door de Nederlandse overheid. Volgens mij klopt dat niet.

 4. Het doet me denken bij onze propagandistische media aan een serie genaamd Get Smart in de jaren 60. Hierin verklaart Maxwell Smart aan een burger dat er goede en slechte spionnen zijn. De goede zitten bij ons en de slechte bij de andere partij. Zo zit onze propaganda ook in elkaar. Of het nu de NOS is, of RTL, of CNBC, CNN, BBC etc. Het maakt niet uit, bedrogen wordt je toch.

 5. Misschien moet je eens lezen over Mockingbird , dan begrijp je meer de propaganda aan de USA zijde , maar natuurlijk ook de EU zijde want die is ook netzo geinfiltreerd…..
  Natuurlijk is RT de Rusische propaganda machine , zo kun je vergelijken wie nu uiteindelijk het bij het rechte eind heeft , je kijkt gewoon naar beiden…….

 6. Kees doet duidelijk niet de minste moeite kritisch te kijken naar waar het de eigen mening op baseert. Is slecht geinformeerd. Om hem uit z’n kokervisie te verlossen een tip van de sluier:

  Het is de 3e wereldoorlog die woedt. De media worden gebruikt om verwarring en angst te zaaien. Westerse regeringen zitten dieper in de terroristische netwerken dan de landen die zij daarvan beschuldigen.

  WO I én II werden gefinancierd door internationale bankiers, dat is een permanent bedrijf. De geheime oorlogen van de CIA omvatten Vietnam, Cambodja (Pol Pot!), Angola, Rwanda, Al-Qaida, Boko Haram, Al Shabab, AQIM, Dat lijkt fantasie, of zelfs wat overdreven.
  Toch is dat allemaal goed gedocumenteerd, check zelf:

  The CIA America’s Premier International Terrorist Organization
  http://www.serendipity.li/cia.html
  De oorlogen door de CIA onder dekmantel: http://www.huppi.com/kangaroo/CIAtimeline.html
  http://www.thirdworldtraveler.com/US_ThirdWorld/UncleSam_PolPot.html
  http://wchildblog.com/2014/04/12/cia-secret-terror-the-shadow-government-former-mossad-agent-juval-aviv/

  De islam is natuurlijk de foute religie, uit op uitroeing van ons – de vredelievende mensen. Maar is dat wel zo, het hele verhaal?
  Geen oorlog gaat werkelijk tussen godvrezende mensen die elkaar afslachten. Dat is propaganda. Bankiers leven van oorlogen.

  Zodoende blijft het onopgemerkt dat Obama volgens tal – super grondig gedocumenteerde bronnen – een fundamentalistische moslim is; check zelf maar dubbel:

  ‘While this was going on, five-year-old Barrack Obama was living in Indonesia with his stepfather Lolo Soetoro, who was working for the American mass murderers.
  That’s right: Obama’s stepfather was a holocaust perpetrator.’

  In zijn autobiografie “Dreams From My Father,” beschrijft Obama zijn Quran-studie en beschijft zijn openbare school als “a Muslim school.”
  Tine Hahiyary, 1 van Obama’s schoolmeesters :
  “I remembered that he had studied ‘mengaji’ (recitation of the Quran)” Tine said.
  “Mengagi” is a word and a term that is accorded the highest value and status in the mindset of fundamentalist societies here in Southeast Asia.
  “De bewijzen wijzen er duidelijk op dat zowel Ann Dunham en haar man Logo Soetoro Mangunharjo zeer Moslim waren en hun zoon zo opgevoed hebben.” http://theobamafile.com/_opinion/LegendOfBarackObama.htm

  Verbind de stippen – al die stemmingmakerij cq. demonisering van de islam; de perfecte afleiding voor de afslachting van christenen in de wereld:

 7. Om de propaganda waardoor wij dom en blind worden gehouden verder te ontmaskeren mag dit niet ontbreken:

  Waarom willen de Amerikanen de Christelijke Kerk in Syrië vernietigen, en brengen ze Wahabists aan de macht?
  N.B.: wijlen Benazir Bhutto, bood weerstand aan de Jihadisten, en werd vermoord. http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/al-qaeda-vows-to-slaughter-christians-after-u-s-liberates-syria/

  ´Lines of credit: Ropes of bondage´. The story of the financiers, their fellow conspirators and the plot to destroy Western Christian civilization Unknown Binding – January 1, 1989 by Robert Henry Goldsborough (Author) http://www.amazon.com/Lines-credit-financiers-conspirators-civilization/dp/B00072NRCO

  Het Pentagon heeft zelfs een wereldwijd commando centrum voor geheime operaties: US Special Operations Comand. USSOCOM:
  zoek: ‘The Globalization of Special Forces, by Manlio Dinucci’

  Het volgende is ook opzienbarend en goed gedocumenteerd, en relevant voor het doorzien van alle oorlogspropaganda:
  Posted on November 18, 2012 by WashingtonsBlog
  Creating the Enemies We Now Fight Against

  We’ve extensively documented that the U.S. and Israel created Al Qaeda and other terrorist groups in an attempt to fight other enemies.
  Larry Johnson – a counterterrorism official at the U.S. State Department – says:
  The Israëli’s are their own worst enemies when it comes to fighting terrorism. They do more to incite and sustain terrorism than curb it.
  As one example, Israel helped create Hamas.
  Veteran journalist Robert Dreyfuss writes:
  http://www.washingtonsblog.com/2012/11/israel-and-the-u-s-created-hamas-hezbollah-and-other-terrorists-via-blowback.html

  Ook zeer informatief, en goed gedocumenteerd is de operaties die de CIA momenteel uitvoert in de CAR, Tsjaad, Nigeria, en Cameroun: waarom kan het NOS Journaal niet verslaan wat er wérkelijk gaande is?:

  ‘Al enige jaren werkt de CIA met geheime trainingskampen langs de rafelige grenzen van Niger, Chad and Cameroon. Hier worden jongeren van arme, ontheemde en getraumatiseerde achtergrond gerekruteerd en geprogrammeerd om te dienen als opstandelingen.

  De ambassade van de VS in Nigeria werkt met een netwerk van zgn. ‘safe houses’ verspreid over Nigeria, van waaruit vele subversieve projecten worden geleid, incl. digitale spionage, bewaking, plannen en uitvoeren van terreuraanslagen in Nigeria.

  We zullen details over de locaties en adressen van dergelijke safe houses in Nigeria in het volgende GREENWHITE COALITION Report geven.

  The GREENWHITE COALITION, (naam afgeleid van de kleuren van de vlag) beoogt Nigerianen te bewegen zich achter de vlag te verenigen en hun land te verdedigen tegen de duivelse plannen van de VS om Nigeria, het volk en hun toekomst te vernietigen.

  Het is een vrijwilligers burgerwaakhond van Nigerianen van alle etnische afkomst en religieuze overtuigingen die zijn wakker geschud door de duivelse plannen van de VS om het land te verwoesten.’
  (N.B.: zoals de VS dat reeds deden met Duitsland, Vietnam, Cambodja, Angola, Congo, Irak, Afghanistan, Kosovo, Libië, Syrië en de Ukraine).

  http://www.globalresearch.ca/responsibilty-to-protect-is-nigerias-boko-haram-insurgency-another-cia-covert-operation-wikileaks/5381225

  Check alles en verbind de stippen.

  In oorlogen is alles geoorloofd, genocide uit onverwachte hoek:
  NGO’s, m.n. HRW, AI, MSF dienen als vehikel voor de CIA-terreur – YouTube
  https://www.youtube.com/watch?v=SEcZFgSnVP0

 8. De kracht van het medium televisie ligt o.a. in het gegeven dat mensen hun actieve denken uitschakelen, en klakkeloos aangereikte informatie aanvaarden. Door het schoolsysteem was men hierop al voorbereid. En, wat we op TV zien is waar, toch?

  rt.com is een propagandakanaal. Dat neemt niet weg dat (veronderstelde) tegenstanders perfect de zwakke punten van de ander weten aan te wijzen. En dat is soms verhelderend.

  nos.nl is een propagandakanaal. De tweede kamer debatteert over… Maar er wordt niet bij verteld dat politici als het ware acteurs zijn die via populariteitswedstrijden (genaamd verkiezingen) op het politieke toneel worden gezet, terwijl anderen voor hen achter de schermen het script schrijven. Voorbeeld; Nederland wees via een referendum de Europese grondwet af, die vervolgens via het verdrag van Lissabon alsnog werd aanvaard. Was dit de wil van het volk, een democratische beslissing? Nee.

  De NOS wekt de suggestie dat politici debatteren. RT wekt andere suggesties. Wat is het verschil?

Comments are closed.