hunebedAan de EU valt bijna niet te ontkomen, overal wordt je ermee geconfronteerd, of je wil of niet. De geschiedenis wordt in rap tempo herschreven. Het is opeens de EU die al 70 jaar vrede heeft gebracht in Europa. Het is de euro die ons welvaart brengt.

Me terugtrekkend in landelijk Drenthe hoopte ik verschoond te zijn van deze ellende. Wat schetst mijn verbazing? Bij een hunebed vertoevende zag ik dat deze recreatieve voorziening mede mogelijk gemaakt werd door het plattelandsfonds der EU.

de EU sponsort hunebedden

EU rot op

Dat de EU ons leven verzuurt en de toekomst van onze nazaten onmogelijk aan het maken is, is tot daar aan toe. Maar pak ons niet verder ons verleden af. Handen af van onze hunebedden!

hunebed

hunebed tegenlicht

hunebedje

12 REACTIES

 1. Bij ons staan ook tal van zulke bordjes bij projecten die lang vóór de EUssr al liepen. Maar goed, allemaal programmering. Ik wil eigenlijk malletjes maken om er de woorden ‘onzin’ of ‘de EUssr is niet goed voor u’ o.i.d. bij te verven.

  Meer Vrijheid [2] reageerde op deze reactie.

 2. Als je dan bedenkt dat dat zogenaamde EU-geld eerst betaald is door de NL-burger-belastingbetaler, dan vraag je je toch af:
  1. Hoe durven ze?
  2. Hoe stom is de NL burger om dat alles zonder meer te slikken.

 3. Wat een negativiteit zeg. Kom op guys, cheer up! Hunebedden zijn overigens geen “recreatieve voorziening” maar een “cultureel erfgoed” en de EU doet zijn best om deze te helpen bewaren. Ook streektalen en dergelijke (zelfs Baskisch!) genieten de speciale aandacht van diverse EU-voorzieningen. Ook dit valt onder de noemer “cultureel erfgoed”. Mensen die moeten kokhalzen zodra ze ergens een EU-logo ontwaren moeten voortaan maar geen hunebedden meer bezoeken. Beter een EU-logo in mijn opinie dan het logo van een bank of wat voor bedrijf dan ook. “Pak ons niet ons verleden af!” wat een onzin. Die hunebedden werden zeer waarschijnlijk niet eens door onze voorouders gebouwd maar door andere volkeren, in een tijd dat landsgrenzen niet eens bestonden. Soortgelijke bouwsels worden aangetroffen van Ierland, de Middellandse Zee tot ver in Azië. Laat uw benauwde etnocentrisme eens varen.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [12] reageerde op deze reactie.

 4. Beste Onno [4]: De meest expansionistische overheden dan wel internationale organisaties zijn altijd het gevaarlijkste. De EU is niet onschuldig, het is geen bank of bedrijf. Het is samen met de verenigde staten de meest op territoriale expansie gerichte organisatie die er thans op de wereld is. En daarmee een gevaar voor de vrede. Expansie is het doel, je zou de EU het vierde rijk kunnen noemen. Tenminste, dat is mijn mening en daarom “moet ik kokhalzen” als ik weer een EU logo zie. Net als voorheen de symbolen van het derde rijk overal opdoken. Dat jij de EU kennelijk als relatief onschuldig ziet is jouw mening. Maar besef dat vanuit mijn optiek de EU een levensgevaarlijke organisatie is, en ik derhalve met ieder oprukkend EU symbool me ongelukkiger voel.

  Onno [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Onno [6]: De expansie drift gaat ook over een hoop inwoners van de EUSSR die dit helemaal niet willen. En waarschijnlijk meer dan er aangenomen wordt. Alleen worden zij niet gehoord. Een uitspraak van Van Pompuy.

  Een uitspraak over de stok die naadloos aansluit bij zijn uitspraak dat hij (EU) alle Europese ten westen van Rusland onder controle wil krijgen: ” en als het volk dat niet wil, dan doen wij dat toch”!

  Dat is toch weinig democratisch, vind je ook niet.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2014/05/twijfel-niet-stem-anti-eu-op-22-mei/

  De democratie zoals die nu beleeft wordt , is net zo erg als een dictatorschap. Als je er een maal in zit, kom je er nooit meer uit.

 6. Sorry Onno [6]: Je stelt: De EU breidt zich inderdaad uit, maar niet zonder toestemming van de deelnemende lidstaten/nieuwe lidstaten, en deze expansie beperkt zich tot Europese landen

  Volgens mij ben je iets te kort door de bocht. Ten eerste is de expansie helemaal niet met instemming van de deelnemende lidstaten. Denk aan het verraad van Lissabon. De burgers worden verraden door politici en dan zijn landen het opeens eens?

  Ten tweede wil men ook de Turken erbij, en gaan grote sommen gelds naar de landen aan de rand van de EU die dan een soort van partnerschap wordt aangeboden. Google maar eens op European Neighbourhood Policy. De EU probeert hiermee haar invloed te kopen in alle landen om de EU heen met uitsluiting overigens van Rusland. Maar inbegrepen zijn de Kaukasus. http://en.wikipedia.org/wiki/European_Neighbourhood_Policy

  Best eng dit ENPI / ENI programma. Niemand die erover schrijft, maar het is geopolitiek tot en met.

 7. @Onno [6]: Waaruit blijkt dat expansie niet het doel is? Het feit dat er (deze keer) geen openlijk geweld gebruikt wordt, betekent niet dat expansie niet het doel zou zijn.

  Overheden en machthebbers streven doorgaans naar meer macht door territoriale expansie dan wel meer onderdrukking van de eigen bevolking door (nieuwe) wetten, regels, geboden en belastingen. Dat is al zo vanaf dat de eerste staten “gesticht” zijn.

  “The State, completely in its genesis, essentially and almost completely during the first stages of its existence, is a social institution, forced by a victorious group of men on a defeated group, with the sole purpose of regulating the dominion of the victorious group over the vanquished, and securing itself against the revolt from within and attacks from abroad. Teleologically, this dominion has no other purpose than the economic exploitation of the vanquished by the victors.” ~ Franz Oppenheimer – The State: Its History and Development Viewed Sociologically

 8. Vorig jaar was in Petit Europe bij Brussel, een soort Madurodam.

  De onder de EU gebrachte landen hadden daar (heel mooie) kleine versies van hun mooiste gebouwen ed neer laten zetten. Echt de moeite waard. Maar ja, overal die EU-borden bij, en ‘educatieve’ uitleg over wat de EU allemaal wel niet gebracht had voor de mensen. Gericht op kinderen uiteraard, met een strip-schildpad die het allemaal uitlegt. Uiteraard werd nog net niet gezegd dat al dat fraais door de EU-zelf was gebouwd (maar dat komt nog wel, als de tijd van voor de EU vergeten is), maar wist je dat niet, dan zou je dat met al die EU bordjes niet zeggen.

  Daarna door Brussel: Op de zijgevel van een hoog flat hing een bijna gevellang/breed doek, waarop de EU bedankt werd voor de vrede die de EU ons gebracht had en gefeliciteerd met de Nobelprijs voor de Vrede. Door wie? Door de mensen in Oekraïne wellicht?

 9. Het is wel grappig om te zien dat de EU met subsidies organizaties omkoopt om het EU etiket erop te kunnen plakken. En tja, waarom ook niet, als het geld uit de zakken van anderen wordt gerooid.

  Het zou mij niets verbazen als de EU over een tijdje de Alpen heeft mogelijk gemaakt.

Comments are closed.