logo-misesnlDe Mises Summer School wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Het vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. Het is een ideale gelegenheid om samen met andere geïnteresseerden en onder deskundige leiding kennis te verwerven over de economische theorieën van de Oostenrijkse School. De stof wordt gepresenteerd in een kleine groep. Daarnaast is er volop gelegenheid tot discussie en informeel napraten.

De Oostenrijkse School is van groot belang, omdat zij economie begrijpelijk en logisch behandelt. Op scholen en universiteiten wordt weinig of geen gebruik meer gemaakt van de Oostenrijkse methode. Ook in de media is er alleen aandacht voor de hedendaagse hoofdstromingen, waaronder vooral de Keynesiaanse.

Het lijkt dan ook wel dat niemand de huidige crisis kan verklaren. Maar Mises beschreef al in 1912, in zijn boek The Theory of Money and Credit, dat economische booms en busts ontstaan door de creatie van enorme hoeveelheden geld, door de staat. Juist nu in deze economisch roerige tijd kunnen de economische therorieen die Mises doceerde en bedacht u van dienst zijn.

U kunt hier meer vernemen over locatie, aanmelden, programma en spreker. De korting is mogelijk dankzij gulle donaties, reeds aangemelde deelnemers krijgen het teveel betaalde teruggestort. De kosten bedragen thans voor deze tweedaagse cursus inclusief overnachting, ontbijt, lunches en diner 75 euro voor studenten en 150 euro voor toehoorders.