Zodra een voetbal in zicht komt, schijnen allerlei onmogelijke zaken stante pede verwezenlijkt te kunnen worden zoals, maar niet beperkt tot:ft

01.
aankoop, verkoop en huur van personen

02.
snelle import van personen uit landen, wier staatsburgers zelden of nooit visa verstrekt worden: (officieel op grond van allerlei onlogische bepalingen, maar in feite omdat hun huidskleur, ras of religie ons niet zint)

03.
het naturaliseren van personen die normaliter nimmer voor een dergelijke naturalisatie in aanmerking zouden komen

Het lijkt gewenst, de procedures die voor voetballers toegepast worden, zo snel mogelijk eveneens voor de rest van de wereldbevolking te introduceren.

Dit zal over de gehele wereld leiden tot een grote verbetering op het gebied van emigratie en immigratie.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Quote: “maar in feite omdat hun huidskleur, ras of religie ons niet zint)”

  “Ons” is dus inclusief ondergetekende. Kun je toelichten hoe dat mij niet zint? 🙂 Verder is en blijft voetbal een proletenbezigheid. Met de sport zelf is op zich niets mis. Leuk om te doen op het strand of een veldje. Maar met al dat gedoe daar omheen is des te meer mis.
  Maar het leidt het plebs wereldwijd lekker af. Brood en spelen anno nu.

  hugo van reijen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Het grappige is dat de enige reden dat dit mogelijk is in het voetbal, de Europese Unie is. De FIFA/UEFA bijvoorbeeld hebben vaak geprobeerd om limieten te stellen aan het aantal buitenlanders in voetbalelftallen en de vrijheid van spelers (werknemers) om na afloop van hun contract te vertrekken bij hun club (werkgever). Dit laatste werd door de European Court of Justice mogelijk gemaakt via het Bosman Arrest.

  Sietse [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [1]:
  Excuses. Ons is hier bedoelt in de betekenis van “men”.
  Teneinde ieder misverstand uit te sluiten: Het is mij om het even, welk ras , welke kleur of welke religie iemand heeft.

 4. @Reinder [2]:
  Toen AJAX in 1995 de CL won was het nog steeds niet toegestaan om meer dan 3 buitenlanders op te stellen voor een clubteam. Dat gold ook voor interne competitewedstrijden.

  Het Bosman Arrest heeft aan het eind van 1995 daar een einde aan gemaakt:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bosman-arrest
  Zijn nationaliteitsclausules in strijd met artikel 48 EEG-verdrag (thans: artikel 45 van het Werkingsverdrag van de Europese Unie)? (Ja.)

 5. Personen worden niet gekocht maar hun diensten. Ze reizen zelf en daarin verschillen ze van een of ander ding dat je importeert. Normaliter zijn dit voetballers en niet normaliter andere personen dus zo abnormaal is het in die context niet.

Comments are closed.