Belasting_AbolishTheIncomeTaxDie jacht is de verborgen natuur van politici.  Zij hebben namelijk veel geld nodig om allerlei leuke dingen te doen om aan de kiezers te beloven om op die manier stemmen te winnen .*****

Dit is wereldwijd in zogenaamde democratische landen.******

Zo tracht bvb. Obama geld dat o.a. „Nederland”  verdient met Amerikaanse vestigingen, weer terug te eisen. *****

En Marx Rutte en consorten willen meer geld van gepensioneerde Nederlanders die in Duitsland wonen.

Eerst Obama.

http://nos.nl/artikel/685736-obama-vecht-tegen-belastingvlucht.html

In Nederland is de Vennootschap belasting lager dan in Amerika. Een bedrijf dat zijn hoofdkantoor in Nederland plaatst, moet dus in eerste instantie minder geld betalen dan als het in Amerika blijft zitten.

Obama (en anderen)  noemen dit ” belastingvlucht”  en vindt dat hij „recht”  heeft op dat geld, en gaat nu wegen zoeken on minstens dat verschil in handen te krijgen.

Dit zou dan ten koste van „Nederland”  gaan want daar krijgen ze minder geld binnen. (Bereid u maar voor op belastingverhoging!)

Immers ook de NL politici hebben het zo hard nodig.

De USA president wil verplaatsing van de hoofdzetel verbieden, als de dochter in het buitenland kleiner is dan het moederbedrijf.

Dat wordt door de democraten wel toegejuicht, maar de republikeinen willen dat nog niet.

De betrokken bedrijven willen natuurlijk zoveel mogelijk van hun winst behouden.

En terecht, want winst maken is immers het eerste doel van een bedrijf.

—————————————————

Maar ook de Nederlandse politici jagen op geld.

Nederlandse Gepensioneerden die  in Duitsland wonen, moeten extra belasting betalen

Dat betreft zo’n 5500 mensen.

” Als het gezamenlijke inkomen uit pensioen, lijfrente of sociale zekerheidsuitkering boven de 15.000 euro ligt, moeten de ‘Duitse’ gepensioneerden straks belasting betalen, schrijft het Financieele Dagblad (FD) woensdag.

Dit wordt geregeld in een nieuw belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland.

Want ook internationaal ritselen de politici met elkaar om het maximum uit de burgers te zuigen.

Zowel onderling met elkaar als met de verschillende banken.

Zo vernam ik dat zelfs iemand voor een Zwitserse bank een verklaring moest tekenen dat die bank zijn rekening aan de roverheid mocht laten zien!!

En de Belgische Bank de Paris/Fortis schrijft aan haar klanten dat ze wel moeten zorgen dat alles in regel is met hun lokale wetten; zo niet dan willen ze die personen niet meer als klant.

Voor de NL gepensioneerden in Duitsland zal er nog wel wat touwtrekken volgen.

Maar de ervaring leert dat op den durr de politici altijd winnen.

Dat kan alleen veranderen als er veel meer mensen het NAP begrijpen en toepassen.

 

11 REACTIES

 1. Belastingen… zucht… Ik word er doodmoe van. Weet je, als belastingen nou een goede bestemming zouden krijgen die door de belastingbetaler te controleren is dan zou ik er zelfs nog een beetje begrip voor kunnen hebben.

  Vreemd toch dat veel bedrijven zich oriënteren op legale offshore constructies om de enorme belastingdruk hier te ontwijken. De roverheid bestrijd die bedrijfstak te vuur en te zwaard maar kan er wettelijk gezien niet heel veel aan doen. Zou er nou werkelijk niemand bij de blauwe brigade in de gaten hebben dat het ontwijken van belastingen een OORZAAK heeft? Een oorzaak die zo voor de hand liggend is dat je er van zou schrikken als je het ziet… De belastingdruk in dit land is namelijk oneerlijk en veel te hoog. Daarom gaan eerlijke ondernemers op zoek naar manieren om dat wat van hun is veilig te stellen. En dat kan je ze niet kwalijk nemen.

  Misschien moet de roverheid eens gaan kijken naar wat echt eerlijk en fair is. Misschien moet ze eens kijken naar het psychologisch draagvlak van wat nog fair is… Maar dat zal wel teveel gevraagd zijn…

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  DzVzTkM [5] reageerde op deze reactie.

 2. Helaas is de reactie van een gemiddelde slaaf bij kennisneming van een dergelijk verschil heel vaak het negatief niveleren – als iemand belasting ontwijkt willen ze niet zelf ook dit voordeel maar liever zien ze dat de ander het verliest.

 3. Rupsje nooit genoeg.

  De overheid is een roversbende. Alles wat ze kunnen pakken zullen ze pakken. Dit zal ook niet ophouden.

  Dus, zoals Albert Jay Nock voorschijft, stel ik de vraag:
  “What would you expect?”

  “Polite or impolite, that is just the question which ought to be put every time a story of State villainy appears in the news. It ought to be thrown at our public day after day, from every newspaper, periodical, lecture platform, and radio station in the land; and it ought to be backed up by a simple appeal to history, a simple invitation to look at the record.”

  “The idea that the State originated to serve any kind of social purpose is completely unhistorical.”

  “The weaker the State is, the less power it has to commit crime. Where in Europe today does the State have the best criminal record? Where it is weakest: in Switzerland, Holland, Denmark, Norway, Luxembourg, Sweden, Monaco, Andorra. Yet when the Dutch State, for instance, was strong, its criminality was appalling; in Java it massacred 9,000 persons in one morning which is considerably ahead of Hitler’s record or Stalin’s.”

  Ik stel voor om het advies van Albert Jay Nock op te volgen en bij elke criminele actie van de staat mensen erop te wijzen dat dit voorspelbaar gedrag is.

  Het volledige artikel is hier te vinden:
  https://mises.org/daily/2352

 4. @Pendragon [1]:
  idd “zucht”…..wat is het toch allemaal ingewikkeld geworden.
  vroeger zei een misdadiger simpel “JE GELD OF JE LEVEN”

 5. en vergeet niet dat je altijd geld achter de hand moet hebben om de guillotine scherp te laten zijn voor deze jou treft, de botte bijl is niet meer zo netjes in deze tijd

 6. @Hub Jongen [2]: Geen belastingen, Hub, we zijn het eens, maar we moeten ook realistisch zijn. Je moet je eens voorstellen als de roverheid opeens stopt met het innen van belastingen…. 0031 ontploft dan. De slaven zijn hun richting dan helemaal kwijt en gaan dan zelfs demonstreren om weer belasting te mogen betalen….

  Laten we nou eerst eens de belastingen halveren. En dan een jaar of drie later weer…. Laat de burger wennen aan zijn status van soeverein mens met vrije keuzes….

 7. Het innen van belasting gaat onder dwang (niet NAP!!!), eventueel met gewapende geüniformeerde ambtenaren komen ze dat halen wat nodig is om zaken te kunnen financieren als oorlogvoering, geld strooien in het buitenland, gesubsidieerde totaal overbodige praktijken te financieren, mislukking op mislukking financieren, stelen en roven met de meest frauduleuze handelingen, binnenharken door een miljoen of meer raamhangende ambtenaren om zichzelf in totaal overpriced gebouwen en gemarmerde paleizen te financieren, geld uitgeven aan gelukszoekers die zelfs via linkse pr in het buitenland middels snoepreisjes van harte welkom zijn en voorrang krijgen op NL’ers incl. voldoende uitkering en soepsidie en pracht huizen, totaal overbodige bouw en wegenprojecten financieren dijkie hier en dijkei daar, PGB en alle andere aanverwante zieligheidspotten financieren ten koste van de hard werkende en sparend NL, in cultuur en kunst troep van de meest overbodige onzin voor miljarden kapot gooien, vertrek en oprotregelingen, neukfeesten, drank en coke fuiven, privé chauffeurs + limousines met loverboys, onkosten vergoedingen zo ver het ook reikt, totaal versnipperde managers in ondoorzichtig gemaakte bestuurslagen, externe escortbureaus, topliegende ambtenaren, interim gezwellen, enz. enz. enz…..

  Voor degene die geld bij de bank laten wegrotten: geld is thuis….ik zou zeggen in een vuilniszak buiten op straat veiliger dan bij de liegbank. Laat ze doodvallen het tuig door een bank de rug toe te keren!! Ze willen niet eens meer uw geld, dus wat zou het probleem zijn als men massaal de centje ergens anders laat wegrotten dan op de bank?

 8. Belastingen………. inderdaad.
  Vandaag hoorde ik een verhaal van een collega. Zijn oma was een tijd geleden overleden. U raadt het al ..zijn moeder moest over het “geerfde kapitaal” de sterftax betalen. Nu is onlangs helaas ook zijn moeder overleden. Jawel……….. nogmaals over hetzelfde “geerfde kapitaal” de sterftax afdragen. Het is een dievenbende die werkelijk over lijken gaat, en als het even kan, meerdere malen.

  Bob.

  Musjes [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Bob [10]:

  Timmermans omschreef de verschrikkingen in de Oekraïne hoe één van de ‘rebellen’ een gouden ring zou hebben gestolen van een lijk. Dat de overheid de grootste lijkenpikker met zijn lijkentax is wil bij de nazi’s er niet in. Maar tot overmaat van ramp ook nog even op de emotie werken en onzin uitkramen daar zijn politici echt de beste.

  http://www.youtube.com/watch?v=kZBSGorpLNc

Comments are closed.