JihadJustitie in België ontkent dat er bij de twee jihadverdachten uit Den Haag explosieven zijn gevonden. Er zijn wel materialen gevonden die “potentieel” bij het maken van een bom gebruikt kunnen worden.  Volgens het Belgische OM is er geen bewijs dat de twee “een zeer concreet plan” voor een bomaanslag hadden. Wel hielden ze zich op in de buurt van “bepaalde Europese instellingen”, zo bleek uit het Belgische onderzoek.   (TT). Nu de diepere achtergrond:

Er is bij de Jihad verdachten wat Pokon, chloor en wasbenzine gevonden,  die “potentieel” bij het maken van een bom gebruikt kunnen worden. Dat wordt nog lastig voor mij want dat spul staat ook allemaal in mijn keukenkastje! (en het maakt een politie-inval niet alleen aannemelijk, ik heb ook geen grond meer voor schadevergoeding tegen mijn voorarrest, want potentieel had ik iets stouts kunnen doen).

Verder werk ik in de buurt van de VS ambassade en kom naar mijn werk langs het Vredespaleis. Laat ik nu ook nog die nieuwe expositie in het Mauritshuis hebben bezocht: jawel pal naast het Binnenhof. Was laatst op bezoek bij een date in Brussel en reed verkeerd langs het Atomium, naar de Markt. Daarbij passeerde ik het EU-gebouw. Samen met de zoektermen hierboven genoemd in het TT citaat, denk ik dat ik mijn voordeur maar open laat: dat scheelt weer veel reparaties wanneer ze bij mij binnenvallen.

2 REACTIES

  1. “Good evening. Here is the news for Parrots. No parrots were involved in an accident on the M1 today when a lorry carrying high-octane fuel was in collison with a bollard. That’s a bollard and not a parrot. A spokesman for parrots said he was glad no parrots were involved.” – Monty Python

Comments are closed.