US_Navy_030426-N-6141B-011_Stars_^_Stripes_flying_boldly_as_seen_from_the_crow's_nest_aboard_the_guided_missile_destroyer_USS_Donald_Cook_(DDG_75)_as_it_transits_the_Suez_CanalVoor degenen die nog twijfelden aan de financiers van ISIS. Joe Biden, de vice president van de USA geeft toe dat er honderden miljoenen dollars en tienduizenden tonnen wapens geleverd zijn aan extremistische groepen in Syrië, inclusief ISIS. Door wat hij als zijn Arabische bondgenoten beschouwt. En dat de Turken veel te lang de grens hebben open gelaten voor buitenlandse vrijwilligers die in Syrië willen vechten.

https://www.youtube.com/watch?v=7xQ2HxD3nUM

Enkele opmerkelijke zinnen uit het betoog van Joe Biden:

Ons grootste probleem zijn onze regionale bondgenoten…….de Turken, de VAE, de Saudi’s, wat hebben ze gedaan……ze waren zo vastbesloten Assad omver te werpen……. ze hebben honderden miljoenen dollars en tienduizenden tonnen aan wapens verschaft aan eenieder die Assad wou bevechten….Al Nusra, Al Quaida, en de extremisten die vanuit de wereld toestroomden…….en we konden onze vrienden niet overtuigen dat deze groepen niet moesten worden ondersteund…… en wat is er nu gebeurd, ze hebben het licht gezien……en nu hebben we een soennitische coalitie….. want soennieten moeten door soennieten worden aangevallen…..en hebben de Saudi’s de financiering stopgezet……..en hebben de Qatarezen de financiering van de meest extreme elementen gestopt…….en proberen de Turken de grens dicht te zetten voor buitenlandse strijders.

NB: zouden de Verenigde Staten echt schone handen hebben in deze? En is dit een geval van overijverige bondgenoten? Of is er meer stront aan de knikker? Waarom deze uitbarsting? In ieder geval een interessante video die wat men al dacht bevestigt, ISIS is gesteund door derden. Derden die wij als bondgenoten beschouwen hebben ISIS gesteund. Rutte die de strijd tegen IS / ISIS vergelijkt met een strijd tegen nazi Duitsland weet nu wie deze tegenstander heeft groot gemaakt, aan wie we dit te danken hebben.

4 REACTIES

 1. Goede vergelijking, want wie hebben Hitler in het zadel geholpen in het begin met als doel de sowjetunie te bestrijden? Het is voortdurend het zelfde patroon. De propaganda van de usa is er altijd op gericht een ander als schuldige af te schilderen. Joe Biden is ook een pion in dat listige spel. Bovendien staat hij bekend om zijn ongenuanceerde uitspraken/uitvallen. Oppassen dus!

 2. @Overnight [2]:

  Ach…stonden toch al op de rol om uitgefaseerd te worden , en dan kan Frau Kabilla van defensia , fluks een paar kruidige JOINTS (Lucky) Strikers in den Hofstad kolonie laten rondgaan.Ter verhoging van het GEMEENSCHAP(s)( net woord voor neuken ) gevoel , en versteviging der “gedeelde waarden “.

  Maar is er niet wat meer aan de hand in de wereld ?

  http://www.youtube.com/watch?v=22jR1faWOOA

  Volgen jullie een beetje het internaationaal nieuws bij vrijspreker , of heeft dit geen schade op economie…..?

  http://www.youtube.com/watch?v=N5wPd-H-hpI

 3. “Beetje” verdraaid verhaal van Joe Biden. Anderen de schuld in de schoenen schuiven. Het is toch bekend dat de CIA en de Mossad (Iraelische geheime dienst) er achter zitten en ISIS hebben gefinancierd en bewapend. Afkorting ISIS: Israëli Secret Intelligence Service. Zie WantToKnow en andere sites.

Comments are closed.