Person_Farage_NigelIs Nigel nog wel onze held? Zie onderstaande video. Vanaf 4:20 begint Nigel een verhaal dat kan worden samengevat als “we moeten vrijheden opgeven voor veiligheid”. Na 5:20 zegt hij dat ook letterlijk. Hij heeft het over “giving up liberties”. Even later wordt het bizarder. De interviewer heeft het over TSA medewerkers die zijn opgepakt omdat ze gelieerd waren aan terroristische organisaties. Nigel negeert dat en stelt opnieuw dat vrijheden dienen te worden opgegeven voor veiligheid.

Het is een prijs die we allemaal moeten betalen“. Dit komt uit de mond van iemand die mijn held is als het gaat om het bestrijden van de EU. Nigel eindigt deze video met “We hebben een vijfde colonne in ons land,… en het spijt me, als we enkele vrijheden moeten opgeven dan denk ik dat we dat moeten doen omdat de gevolgen anders zo ernstig zijn dat we ons dat nooit vergeven”.

Voor degenen die niet helemaal ingelezen zijn in de geschiedenis de volgende toelichting. Benjamin Franklin kwam ruim 250 jaar geleden met deze quote: “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety

Vrijheden overdragen aan machthebbers in de hoop beschermd te worden is een illusie. Is Nigel het zoveelste voorbeeld van dat politiek corrumpeert? Is Nigel “controlled opposition”? Of zie ik het te zwart – wit en is deze eeuwenoude waarheid van Benjamin Franklin iets dat in de huidige politieke constellatie genuanceerd dient te worden? En heeft Nigel toch gelijk? Of zit de kern in het feit dat Nigel in natie staten gelooft met arbitraire grenzen in plaats van een EU met arbitraire grenzen?  En is Nigel niets anders dan een collectivist die niet continentaal durft te denken maar slechts nationaal? En is Nigel daardoor slechts marginaal beter dan de huidige generatie eurofielen met hun transeuropese droom?

NB: Dikke Leo, dank voor het via info@vrijspreker.nl inzenden van deze link

17 REACTIES

 1. Als de haatbaarden overal gewapende burgers om zich heen hebben dan zullen zij zich een stuk beter gedragen.

  De ultieme ‘veilige staat’ is een soort van Noord Korea. Als Farage dat als voorbeeld zit dan heeft het EUbola virus zijn hersens ernstig aangetast.

  Fagage was overigens ook tegen ascheiding de UK van Schotland. Hij lijkt erg selectief met het soort vrijheid waar hij voor is.

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.

 2. Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety”,
  Omdat de politieke elite zo ver van het normale ligt, lijkt Farage een held. zoek nooit naar een held, wordt er zelf een.

 3. Nigel was ook altijd al een nationalist. Hij heeft zich nooit willen afficiheren als libertarier. Alleen over de EU zitten we op 1 lijn.

 4. Tsja, ik vind het niet heel erg vreemd deze woorden van hem te horen. Hij strijd voor een onafhankelijk UK. Dat je dan ook de nadruk legt op veiligheid, het onderwerp waar al die andere politiekiooten mee scoren, kan ik me ook nog voorstellen. Dat hij (dit in reactie op reageerder *naam) voor eenheid en dus tegen afscheiding van schotland is lijkt me ook logisch, UK in UKIP staat immers voor United Kingdom.
  Nigel strijd niet voor vrijheid, hij strijd voor onafhankelijkheid van het United Kingdom.

  Zijn optredens in het europeesche parlement kan ik ook erg van genieten, maar kom op mensen, we weten toch allemaal dat zijn agenda redelijk nationalistisch is en zeker niet persé libertarisch. Een UK dat onafhankelijk is van Europa is waar hij voor staat. Dat de man humor en een scherpe tong heeft, maakt zijn gedachtegoed niet mooier.

 5. Natuurlijk is hij “controlled opposition”. Alles wat je ziet op de TV en andere media is propaganda, het moet wel een beetje echt lijken……..
  Als er sprake is van macht, is het al fout.

 6. “Of zit de kern in het feit dat Nigel in natie staten gelooft met arbitraire grenzen in plaats van een EU met arbitraire grenzen?”
  Ja
  “En is Nigel niets anders dan een collectivist die niet continentaal durft te denken maar slechts nationaal?”
  Ja
  “En is Nigel daardoor slechts marginaal beter dan de huidige generatie eurofielen met hun transeuropese droom?”
  Ja

  En hij is gewoon een goede spreker met lef, een waardige tegenstander van meer vrijheidlievende mensen.

 7. Ratio: Goed gezien. Het doet me goed dat je kritisch wenst te blijven.

  Deze man verraadt zichzelf als ik het zo lees.
  Anderzijds is het niet verwonderlijk. Als iemand bepaalde idealen voorstaat en vervolgens aan het politieke spel mee gaat doen, dan heeft hij geen andere keuze dan in ieder geval een deel van zijn idealen op te offeren op het altaar van de politieke carrière. Wie dat op de één of andere manier weigert wordt niet toegelaten of omgelegd, getuige bijv. Kennedy en Pim Fortuin.

  Wie zuiver op de graat wil blijven, blijft als individu handelen en werkt hoogstens informeel samen met anderen. Dat is althans wat ik veronderstel.

  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [12]: Meedoen met het publieke spel (ook met goede bedoelingen) zorgt altijd voor meer geloof in de legitimiteit van dat spel.

  Lijkt me toch heel wat anders dan iemand die ‘undercover’ gaat en van binnenuit probeert te saboteren.

  Als iemand a public in een partij gaat zitten kan hij niets bereiken, want op het moment dat hij ‘gevaarlijk’ wordt, zal hij er in een handomdraai uitgekieperd worden. In elke geval krijgt hij totaal geen media aandacht.

 9. @Hub Jongen [12]:
  Het grote probleem wat ik telkens weer tegenkom is dat mensen vaak niet zijn zoals ze zich voordoen. Men strijdt niet met open vizier, maar achterbaks met een verborgen agenda. De realtiteit is dan vaak omgekeerd aan de werkelijkheid. Van een dergelijke strategie heb ik een gruwelijke afkeer.

  Door dit soort dingen ben ik bijzonder skeptisch geworden. Ik geloof alleen iets als het grondig onderbouwd is. Ook ben ik bijzonder cynisch geworden, ik geloof niet meer in de goedheid van mensen. Tegelijk richt ik mij, net als een oude Griekse cynicus op (zoals en.wikipedia stelt):
  The term originally derives from the ancient Greek philosophers, the Cynics, who rejected all conventions, whether of religion, manners, housing, dress, or decency, instead advocating the pursuit of virtue in accordance with a simple and idealistic way of life.

  In dit soort dingen kunnen wij elkaar wel vinden denk ik.

  In de praktijk moet je iemand gewoon een aantal jaren meemaken om te weten te komen wat voor vlees je nu echt in de kuip hebt. De daden van iemand laten onverwijdelijk – vroeger of later – zien wat er nu werkelijk in zit. Soms wordt je daar blij van, soms teleurgesteld of woedend.

 10. Ron Paul is a Freemason. Ron Paul is NOT who he says he is.

  https://www.youtube.com/watch?v=9coJj_BT7b4

  En ook zo leuk in de EU…..

  European Union leaders met with the Grand Masters of Europe to discuss about the European future. On 30 November 2011, the European Union held a joint meeting with the Grand Lodges and Grand Orients of Europe to speak about the democracy and prosperity partnership as a form of promotion of democratic rights and freedoms.

  The European Union was represented at this meeting by Jose Manuel Barroso (President of the European Commission), Herman Van Rompuy (European Council President), Jerzy Buzek (President of European Parliament) and Laszlo Tokes (Vice President of the European Parliament from Romania).

  Romania, France, Spain, Portugal, Belgium, Luxembourg, Italy, Germany and Greece were represented at the different Masonic delegations. Gustavo Raffi has released an interesting proposal, current and consistent with EU’s policies. Raffi has proposed “the establishment for youth of the Pantheon of the New Spring in the Mediterranean”.
  https://www.youtube.com/watch?v=7ioSiKS6zN4

 11. Zonder Vrijmetselarij of andere voortrekkers afspraken, kom je niet op zo’n positie. Farage bedoeld het goed, maar is een poppetje van de gecontroleerde oppositie. De werkelijk oppositie in Ierland waren de Pentacostals, waarvan bekend de onlangs overleden Dr. Ian Paisley. Farage is hope piet in een land waar Nazi’s een veilig heenkomen kregen na de laatste “oorlog” hier. En deze Nazi asielzoekers in Ierland ondersteunden de IRA. Katholieke terroristen, net als vooral in het zuiden van Nederland.

  IRA hadden een monopolie op terrorisme in Noord Europa, dus werden ze geholpen doo de Amerikaanse papisten met 9/11 propaganda, zodat de door papisme aangestuurde Noord Europeanen nu menen dat Islam terrorsten zijn. Ja, dat is wel zo, maar de Katholieken waren hen voor en de meest terroristische aanslagen in het noorden worden nog steeds uigevoerd door de Katholieken. Ook al krijgt hun notoire bondgenoot Islam de schuld. Vrijmetselarij wordt geleid door de Zwarte paus.

Comments are closed.