- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Zakt Nigel Farage hier door het ijs?

Person_Farage_NigelIs Nigel nog wel onze held? Zie onderstaande video. Vanaf 4:20 begint Nigel een verhaal dat kan worden samengevat als “we moeten vrijheden opgeven voor veiligheid”. Na 5:20 zegt hij dat ook letterlijk. Hij heeft het over “giving up liberties”. Even later wordt het bizarder. De interviewer heeft het over TSA medewerkers die zijn opgepakt omdat ze gelieerd waren aan terroristische organisaties. Nigel negeert dat en stelt opnieuw dat vrijheden dienen te worden opgegeven voor veiligheid.

Het is een prijs die we allemaal moeten betalen“. Dit komt uit de mond van iemand die mijn held is als het gaat om het bestrijden van de EU. Nigel eindigt deze video met “We hebben een vijfde colonne in ons land,… en het spijt me, als we enkele vrijheden moeten opgeven dan denk ik dat we dat moeten doen omdat de gevolgen anders zo ernstig zijn dat we ons dat nooit vergeven”.

Voor degenen die niet helemaal ingelezen zijn in de geschiedenis de volgende toelichting. Benjamin Franklin kwam ruim 250 jaar geleden met deze quote: “Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety

Vrijheden overdragen aan machthebbers in de hoop beschermd te worden is een illusie. Is Nigel het zoveelste voorbeeld van dat politiek corrumpeert? Is Nigel “controlled opposition”? Of zie ik het te zwart – wit en is deze eeuwenoude waarheid van Benjamin Franklin iets dat in de huidige politieke constellatie genuanceerd dient te worden? En heeft Nigel toch gelijk? Of zit de kern in het feit dat Nigel in natie staten gelooft met arbitraire grenzen in plaats van een EU met arbitraire grenzen?  En is Nigel niets anders dan een collectivist die niet continentaal durft te denken maar slechts nationaal? En is Nigel daardoor slechts marginaal beter dan de huidige generatie eurofielen met hun transeuropese droom?

NB: Dikke Leo, dank voor het via info@vrijspreker.nl inzenden van deze link