SWISS LOGOAanstaande zondag is het Zwitses referendum dat wereldwijd grote invloed zal hebben op het geld. De kans dat de motie wordt aangenomen is nog lang niet meer dan 50%.****
Dit is een spannende week en de uitslag zal mede bepaald worden door wat er deze laatste dagen in de wereld gebeurt..****
Maar ik zie nog niet veel wat “wij”  zouden kunnen DOEN. 

“Nederland”  wordt door ZeroHedge de hemel in geprezen voor de geslaagde heldhaftige actie waarmee ze een deel van hun goud uit Amerika hebben teruggehaald. En dat terwijl een Duitse actie om geld terug te halen, mislukt schijnt te zijn. VOC mentaliteit en dergelijke.
ZIE:The Real Reason Why The Netherlands Repatriated Its Gold  :
http://www.zerohedge.com/news/2014-11-23/real-reason-why-netherlands-repatriated-its-gold :

“. . . .it’s not just ‘some’ gold being brought back home, no, the total amount is 122.47 tonnes or almost 4 million ounces with a market value of $5B. This will reduce the exposure of the Dutch Central Bank to the US financial system as now just 31% of its gold is being stored in the vault of the Fed, coming down from 51%. We have the impression this won’t be the last repatriation as the Dutch Central Bank is keeping its shipping route secret ‘in case more gold needs to be repatriated’.

So what was the main reason why the Netherlands brought the shiny precious metal back home? The central bank wants you to believe it’s just an ordinary decision, but believe it or not, the only reason for this move was to restore the confidence of the public in the Central Bank. By publishing this statement, the Dutch Central Bank basically admits that holding gold increases the public trust in the central bank as an institution, and that’s an statement which should not and cannot be underestimated as it basically means that only physical gold can be trusted and that the gold should be stored inside the country. ‘He who owns the gold makes the rules’ once again seems to be up-and-coming again.

The best place to store your gold is obviously in your own back yard, and it looks like the Netherlands aren’t agreeing with the Germans which also wanted to repatriate most of its gold which was stored in the vaults of the Federal Reserve. However, after bringing just a fraction of its gold back to Berlin, Germany publicly stated it would not repatriate any more gold as it ‘fully trusts the Federal Reserve as an institution’ and ‘the Americans are taking good care of their gold’. That’s obviously a bogus reason as the Fed obviously wasn’t suddenly taking better care of the gold than a year before. . . . . “

Tom Lassing van Beursbox.nl drukt onze vrees  ook goed uit:
Zie: www.beursbox.nl  :

” DNB heeft laten weten dat de manier waarop de 20% van het goud van DNB van Amerika naar Nederland hebben gekregen een geheim is dat ze niet willen prijsgeven. Ze willen dus ook niet aangeven of het eventueel zo is dat er helemaal geen transport van goud heeft plaatsgevonden. Mijn vermoeden is namelijk dat ze in Amerika de eigendomspapieren hebben verkocht en er in Europa nieuwe eigendomsformulieren voor verkregen hebben. Misschien dat er wat goud binnen Nederland van kluis veranderd is, maar de kans bestaat dat er fysiek geen enkele verplaatsing heeft plaatsgevonden.” 

P.S. ” >>> Check Out Our Latest Gold Report!
Sprout Money offers a fresh look at investing. We analyze long lasting cycles, coupled with a collection of strategic investments and concrete tips for different types of assets. The methods and strategies from Sprout Money are transformed into the Gold & Silver Report and the Technology Report. ” 

Spannend, en benieuwd of de waarheid ooit boven komt!?

3 REACTIES

  1. Heb ergens ook al een commentaar gezien met de vraag of het goud misschien uit de kluizen van Oekraïne komt.

    “Maar ik zie nog niet veel wat “wij” zouden kunnen DOEN. ”

    Zorgen voor jezelf op basis van de kennis die je hebt.

Comments are closed.