Rechten_kennenNOS: Gerechtshof eist vervolging ministerie van Financiën*****
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft strafrechtelijk aangifte gedaan tegen het ministerie van Financiën wegens opzettelijke beïnvloeding van getuigen.*****

Is dit DE kans om een einde te maken aan de uitmelkerij van de burgers?

Wat kunnen burgers nu doen om te zorgen dat dit niet weer ergens onder de mat wordt geveegd?

“De president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 11 november namens het hof aangifte gedaan tegen het ministerie van Financiën wegens het beïnvloeden van getuigen. Het hof wil de verantwoordelijke personen binnen het ministerie, onder wie mogelijk staatssecretaris Eric Wiebes en minister Jeroen Dijsselbloem, strafrechtelijk laten vervolgen wegens verdenking van een misdrijf waar maximaal vier jaar gevangenisstraf op staat.

Instructie

Het hof doet deze unieke aangifte nadat het ministerie van Financiën tijdens een slepende rechtszaak de instructie had gegeven aan twee getuigen om in de rechtszaal niet de waarheid te spreken. De twee ambtenaren die als getuige in een rechtszaak gehoord werden, hadden de instructie te zwijgen, terwijl ze geen verschoningsrecht hadden.

Ze zwegen tegen de nadrukkelijk opdracht van het hof in en dat was bovendien in strijd met een eerdere uitspraak van de rechtbank.

—–
Moet je lezen wat er IN NEDERLAND gebeurt:

“Er spelen hier andere belangen en er heeft op hoge niveaus afstemming plaatsgevonden.”

Landsadvocaat namens de Belastingdienst:

Uit de aangiftebrief van het hof blijkt dat het ministerie van Financiën dit zwijgen tijdens de zitting als volgt goedpraatte: “Er spelen hier andere belangen en er heeft op hoge niveaus afstemming plaatsgevonden”, zo zei de landsadvocaat tijdens de zitting namens de Belastingdienst.

.Andere belangen op hoge niveau’s
Ik ben wel benieuwd wat dat is. Mag ik dat ook weten? Valt dat onder de openheid van bestuur?
Zijn er nog meer van die  ” andere belangen voor hoge niveau’s??

De president van de rechtbank: “. . . .Dit is een gedraging binnen het apparaat van de Nederlandse Overheid waartegen artikel 162 Wetboek van Strafvordering de Nederlandse samenleving beoogt te beschermen.””

Hoe te zorgen dat dit niet de doofpot in gaat?

 

22 REACTIES

 1. Nou ik betwijfel wat hier uitkomt.

  Ze zeggen ook wel eens:

  De ene hand wast de andere…

 2. Hulde aan de president van het Grechtshof Leeuwarden-Arnhem. Geweldig dat deze man aangifte doet tegen Dijsselbloem en Wiebes als hoofd van het Ministerie: een keihard statement en prima dat hij dit in de publiciteit brengt.
  Hij moest wel, zei hij zelf, omdat hij volgens de wet verplicht is om aangifte te doen.

  Onze overheid is dus ook in de ogen van het Gerechtshof CORRUPT!
  Ook de Overheid moet zich aan haar eigen wetten houden. Een hoger belang doet niet terzake; er is geen sprake van de staatsveiligheid die in het geding is.

  De Staat heeft inmiddels cassatie aangetekend bij de Hoge Raad, maar dat kan helemaal niet in dit geval, volgens de president van genoemd gerechtshof.
  En nou eens kijken welke draai er wordt gemaakt door de Hoge Raad om dit recht te lullen.

 3. De naam van de premiejager/tipgever van de belastingdienst moet bekend worden gemaakt. Ik weet het nog niet zo zeker, maar als het gerechtshof zo’n uitzonderlijke aangifte doet tegen de top van het ministerie van Financiën ( nog nooit eerder gebeurt ), dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat al die elitaire “gedupeerde” zwartgeldspaarders alleen maar via hun advocaat Mark Hendriks en de president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Fred van der Winkel (rechtbankvriendjes) hun financiële strop willen verhalen bij die nu nog onbekende tipgever. En dat allemaal onder de noemer “we willen ons kunnen verdedigen”. Het zou mij niets verbazen als het hen daar niet om gaat maar meer om te willen voorkomen dat die in hun ogen gevaarlijk personage nog meer kan onthullen, en dus nog meer schade kan aanrichten. In mijn ogen is er dus helemaal geen sprake van “het bewaken van de integriteit van de overheid”, zoals door de rechterlijke macht wordt beweerd.

 4. Eindelijk … En terwijl ze dan toch bezig zijn zou ik willen voorstellen om meteen de term ZWART geld, ZWART sparen te vervangen voor EERLIJK …. Immers over spaargeld is al belasting betaald.

  Afgezien daarvan hoop ik serieus dat de NL staat een flinke douw krijgt. Eens kijken of ze dan net zo braaf is als bij het storten van een naheffing.

  Jeroenymus [13] reageerde op deze reactie.

 5. Een half verhaal. Het gaat over een klokkenluider beschermen die een lijst met zwartspaarders aan de belasting heeft verkocht. Ook niet netjes misschien, maar zwartsparen mag ook niet. De meeste mensen hier in nederland zijn al zo uitgemolken dat ze niet eens kunnen sparen.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 6. Ik laat me niet snel blij maken met een dode mus, maar in deze zaak dunkt me dat ook niet het geval. Want alleen al met deze aangifte -hoe het verder ook uitpakt- heeft het hof deze keer publiekelijk(!) aangegeven dat ook de gedragingen van de Zonnekoningen van Financiën (dus de overheid in het algemeen), aan grenzen zijn gebonden.

  En dat is nieuw.

  Een heel klein stapje dichterbij om tot aangifte te komen m.b.t. het verdrag van Lissabon?

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrag_van_Lissabon

  Hoogverraad:

  Wetboek van Strafrecht Art. 91
  Aanslag ondernomen met het oogmerk om het Rijk geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

  Wetboek strafrecht BES Art. 99
  Aanslag ondernomen met het oogmerk om het grondgebied van den Staat geheel of gedeeltelijk onder vreemde heerschappij te brengen of om een deel daarvan af te scheiden, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste twintig jaren.

  Jeroenymus [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [9]:
  Die klokkenluider is inderdaad een strafbare heler, maar een die immuniteit heeft gekregen van het Minsterie.
  Overigens is het Ministerie er ook volstrekt niet zeker van dat ze wettelijk juist handelt want in de omschrijving van de deal staat letterlijk dat die immuniteit duurt “zolang het mogelijk is”

 8. @Pendragon [6]:

  Ben ik eigenlijk wel met je eens Pendragon. Op dat zwart geld (mogen we het zo nog noemen) na dan. Alhoewel zwart geld natuurlijk de smeerolie voor de eigen economie is, zolang het daar wordt uitgegeven. Maar belasting heffen over op geld (spaar, erfenis) is gewoonweg misdadig.

 9. @Jeroenymus [14]: Ik zou willen voorstellen: lezen er hier ook juristen mee op deze site?

  Dat ze zich dan maar melden, indien een aanklacht zoals onder 8 geformuleerd ook maar de kleinste serieuze kans zou maken! Want dan lijkt me vervolgens een online petitie de volgende stap.

  En naar ik denk, gaat dat bij genoeg ondertekenaars nog een hele hoop rumoer geven. Zeker ook internationaal. Zie je het al voor je? Een petitie, overal verspreid, Facebook, Twitter, Blogs, met duizenden ondertekenaars die de Nederlandse regering voor Hoogverraad voor de Nederlandse rechter willen zien verschijnen?

  Jeroenymus [17] reageerde op deze reactie.

 10. @rob [16]:

  Dus ik begrijp dat u reeds aangifte heeft gedaan?
  Uiteraard hoeft betreffende een aangifte geen collectief te zijn. Maar gezien de opponent waar tegen je het opneemt, wel zo verstandig. Aangezien deze juist haar macht ontleent uit het collectief.
  En als dat collectief nu een massaal dezelfde aangifte ondersteunt, en weigert belasting te betalen. Totdat er een magistraat is, die serieus de aangifte behandelt. Dan begint de leviathan, het monster, toch haar macht te verliezen over jawel het collectief.

 11. @Sander [15]:

  Nou laten we hopen dat nu eens een keertje het recht zal zegevieren en de overheid veroordeeld wordt. Er is dus kennelijk nog hoop in de vorm van het Gerechtshof van Arnhem en Leeuwarden. Maar Wiebes, de hoofd hotemetoot van het potverteren, zwijgt in alle talen.
  Als er een veroordeling volgt, laat het dan voor een domino effect zorgen, in een reeks van processen waarbij we voor eens en voor altijd van deze regentenkliek worden verlost.

 12. @dZvZtKm [19]:

  Is dat niet die Rouvoet van de Christen Unie. En nu beetje een duurbetaalde functie vervullen op kosten van de zieke medemens. Nee, erg christelijk. Net zoals die Thom de Graaf (D66) bij Menzis. Zijn allemaal zo begaand met uw gezondheid. Maar exorbitante winsten en salarissen of bonussen voor CEO, RvB en Rvc, vinden ze heel normaal. (SIC)

  Tammo [21] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.