Het sociale contract is het idee dat je vanaf je geboorte een contractuele verplichting hebt, of je nu wilt of niet. Die verplichting wordt afgedwongen door je regering, alleen verhuizen buiten hun grenzen kan je vrijstellen van dit ‘sociale contract’. In het nieuwe land heb je dan weer nieuw sociaal contract, ondanks dat je daar niet geboren bent.

 

3 REACTIES

  1. Leuke illustratieve video. De term ‘sociaal contract’ hoor ik in de praktijk toch vooral in linkse kringen als ‘argument’ voor een of ander beleid van de onderheid. Had huisfilosoof Opperdienaar niets te melden over dit gevoelige onderwerp?

  2. 6000 ton kattenvoer is “part of the deal” – net zoals de OV-Chipkaart – of de 6 miljoen griepvaccins…

  3. Als je op een kunstmatige manier iets probeert te imiteren wat de natuur al lang en breed met miljoenen jaren ervaring heeft gedaan, gaat het altijd mis. De mens is een sociaal dier, daar hoef je niets aan toe te voegen.

Comments are closed.