Telefoon_afluister_AngelaOp de Vrijspreker is al vaker geschreven over het verdwijnen van privacy. Nu staat het verbieden, cq het onmogelijk maken van anoniem bellen, op de wensenlijst van de politiek.
Politie wil anoniem bellen verbieden
(Uit Facebook van Quintus)

Justitie buigt zich over maatregel om anonieme prepaid simkaarten te verbannen.

Wie een prepaid simkaart koopt en die gebruikt in een simlock-vrije telefoon kan bellen zonder dat valt achterhalen wie de beller is. De methode is dan ook populair onder criminelen. De politie wil daarom dat er een einde komt aan deze mogelijkheid. [Red: Omdat criminelen het kunnen gebruiken, mag u het dus niet gebruiken.}

Het is voor de bakker. De site All About Phones heeft een rapport van de politie achterhaald waarin de maatregelen worden uiteengezet. Volgens de politie leidt anonimiteit tot criminaliteit:

De politie vindt daarom dat ook prepaid telefoons voortaan geregistreerd moeten worden. “Het bezit van een niet-geregistreerde prepaid telefoon en de daaruit voortvloeiende anonimiteit, lijkt bij veel criminelen een basisbehoefte te zijn voor het plegen van misdrijven”, schrijft de politie.

De politie stelt daarom voor criminaliteit uit de anonimiteit te halen. Telefoons met beltegoed werken dan pas na registratie bij een provider en na betaling per bankoverschrijving. De politie hoopt dat providers in de toekomst verplicht worden een telefoon pas aan te sluiten als deze op naam is geregistreerd.

Ook wil de politie een wettelijke aanpassing zodat het bellen met een ongeregistreerde buitenlandse simkaart in prepaid telefoons niet mogelijk is. In meerdere Europese landen, zoals bijvoorbeeld Duitsland en Zwitserland, is het al verplicht om een prepaid telefoon te registreren.

Het ministerie van Justitie beraadt zich momenteel op de maatregelen.

—————- Een reactie:
„Overigens loopt de overheid natuurlijk flink achter met dit soort domme maatregelen. Bedenk dat je gewoon via VOIP kunt bellen. Daar valt niks aan af te luisteren. En desnoods over een open wifi verbinding.”
———————————

VRAAG:
”Heeft Angela een dergelijke anonieme telefoon??”
——————-
http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/29313_politie_wil_anoniem_bellen_verbieden/ 

18 REACTIES

 1. Volgens de politie leidt anonimiteit tot criminaliteit: ……uit het boven staande, hier zijn we dus al!

 2. … En de zoveelste stap naar een totalitair regime… Eerst alle bankgegevens, nummerplaatherkenning, verplicht pinnen, Melding Ongebruikelijke Transactie, de verplichte identiteitskaart (Ausweis, Sofort) en dan nu… de gsm als opsporingsmiddel.

  Maar volhouden hoor… we zijn toch vrij? We hebben toch niks te verbergen?

  Vraag je eens af waarom de roverheid al die gegevens nodig heeft? Wat doen ze er mee? Welk algemeen belang wordt er mee gediend?

  rob [11] reageerde op deze reactie.

 3. Ik kocht ooit op Ebay een Duitse simkaart, omdat ik vaak in Duitsland was.
  Deze kaart was al gebruikt, en dus redelijk anoniem.
  Prepaid telefoons bestaan niet, omdat deze pas prepaid worden na plaatsing van de prepaid simkaart.
  Net zoals met wapens en drugs, zal de crimineel ook aan niet op zijn naam geregistreerde simkaarten kunnen komen.
  Er zal een bloeiende handel ontstaan, in telefoons, en kaarten.
  IMEI-nummer van telefoon wordt ook geregistreerd.
  Dus na wisselen van kaart moet je ook de telefoon wisselen.

 4. Als Rutte een telefoon heeft die niet is af te luisteren, is dat voor ons dus ook mogelijk.

  Los daarvan zullen de meest criminelen geen mobieltjes gebruiken. En als ik iets stiekems van plan zou zijn, haal ik mijn SIM kaart uit de telefoon; niet meer te volgen. Je zou wel achterlijk zijn om privé zaken over de telefoon te bespreken.

  De staat heeft onlangs nog een aantal rechercheurs van de politie moeten lenen om Jihadisten te volgen. Om 1 man 24/7 te volgens zijn er 20 man nodig.
  Ik zou dus helemaal niet bang zijn om gevolgd te worden; zoveel mensen hebben ze echt niet.

 5. Als ik de baas was van Stasi Eu provincie Nederland was zou ik eigen opslag verbieden en cloud verplichten. Iedereen in bezit van een usb stick, harde schijf of andere opslag is direct verdacht omdat
  diegene informatie niet wil delen. Jouw data is onze data.

 6. Juist ja, Dus als criminelen iets behoeven dan wordt het verboden. ….
  Criminelen hebben behoefte aan ongewapende verzetloze argeloze naive burgers die zich laten ringeloren.

  Kom op politie: zullen we dat nu eens lekker gaan verbieden?

  O? ik snap het al …. dan staan jullie binnen no time zonder werk. Ja, is ook niet handig in dit land van gesubsidieerde arbeid.

 7. @rob [11]:

  Tot het moment daar is dat edelmetaal wordt verboden en je het nergens meer kan inzetten als ruilmiddel. De gevestigde orde, de nieuwe wereld orde die vanuit de VS regeert is zo machtig aan het worden of de wanhoop nabij dat zelfs de politiek hier in NL niets meer heeft te zeggen en hoogst waarschijnlijk met de dood zal worden bedreigd als ze niet doet wat de macht, de elite, wil.

  Wij zitten gevangen in de controlerende macht. Koop een huis en je wordt gepakt, begin een bedrijf en je wordt gepakt, verdien geld en je wordt gepakt, spaar geld en je wordt gepakt, haal je geld van de bank en je wordt gepakt, laat je geld op de bank en je wordt gepakt, het maakt niet uit wat je doet, ze zullen je overal pakken en achtervolgen als een crimineel die vele malen erger is dan een massamoordenaar. Dit alles is een fascisten EU/VS staat in wording.

  Waarom denkt men dat Poetin moet worden aangepakt en oorlogen worden gevoerd tegen soevereine landen onder het mom van MH17, ISIS en ebola?

  De olieprijzen dalen? Waarom? Omdat de oliesjeiks Syrië in de knieën willen hebben en Poetin met zijn olie revenuen nog te veel macht heeft en een dalende olieprijs Rusland zwak maakt en er een kapitaal vlucht uit Rusland op gang moet komen, ook weer om het land dat zich verzet tegen de elite, de VS macht. Waarom gooit OPEC de olieproductie niet naar beneden? Omdat Poetin en de rentestanden in de EU onder druk gezet moeten worden door middel van deflatie in Rusland, door deflatie van geld in de EU krijgt men of wil men greep hebben op alles wat een bedreiging vormt voor de gevestigde orde, de elite die misschien wel het water aan de lippen staat….Het is vanaf nu alles of niets, d’r of d’r onder voor de VS. Het is een economische oorlog die wordt gevoerd tegen landen die zich verzetten en gedwongen worden hun macht uit handen te geven. Controle over alles en iedereen onder het mom van criminele activiteiten tegengaan is daar een onderdeel van. Wie te veel geld bij zich draagt kan of zal achter gesloten deuren verdwijnen ook weer om duidelijk te maken dat de macht niet langer bij de vrije burger ligt en niemand nog baas is over zijn eigen zaken.

  Cel geëist tegen Duitser voor witwassen 55.000 euro
  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=140474

  Vrouw opgepakt met 55.000 in vagina
  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/2148882/2008/02/11/Vrouw-opgepakt-met-65-000-in-vagina.dhtml

  Wie contant geld bezit is een crimineel, klaar!

  Pendragon [15] reageerde op deze reactie.
  rob [18] reageerde op deze reactie.

 8. @Musjes [14]: En als we nou eens allemaal weer overgaan op contant geld. Weg met de bankpasjes… Zou dat helpen?
  Gewoon contant afrekenen bij Appie, Lidl of de bakker.
  Niks meer pinnen.
  Auto kopen? Cash in een plastic zak afgeven en tel maar na of alles er is.

  Cash is een wettig betaalmiddel… Immers

  Musjes [16] reageerde op deze reactie.

 9. @Pendragon [15]:

  Zou absoluut een oplossing zijn, maar dan bedenkt men wel een gevaarlijke situatie van overvallen op winkels enzo en waarom we toch vooral moeten stoppen met contante betalingen. Het verwijderen van pinautomaten kan ook nog, hoe minder, hoe meer men verplicht is te pinnen. Geld opnemen en storten is geen probleem, maar maakt men er een probleem van en wil men af van dit niet te controleren middel. Ik zal vanaf nu nog meer contant gaan betalen, we moeten uit lijfsbehoud dit zeker meer en meer gaan doen, geld moet letterlijk weer gaan rollen. Goed idee!

  rob [17] reageerde op deze reactie.

 10. @Musjes [16]: Moet ik me verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van de cassiere en daarom pinnen? Gewoon cash betalen en anders niets meer daar kopen.

 11. @Musjes [14]: Moet de staat wel weten dat ik goudbaartjes heb. Je hoeft je niet te legitimeren als je kleine hoeveelheden met cash geld koopt. je hoeft ook niet aan te tonen waar je cash geld aan uit geeft.

Comments are closed.