Zielepieten ageren tegen Zwarte Pieten

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

13 REACTIES

 1. Durven ondernemers nog wel knechten in dienst te nemen en helemaal als het een negers zijn. Neem het zekere voor het onzekere en neem een blanke knecht in dienst, voor je erom denkt heb je gedonder. Vind ook dat ze met het hele sinterklaasfeest maar beter kunnen overstappen op blanke knechten, geen licht getinte of bruine mensen ook weer om misverstanden te voorkomen, maar iedere Piet blank, lijkt me niks mis mee, toch? Piet is ook wel een heel Nederlandse naam, die smerige schoorsteenkruiper!

  Sander [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [3]:

  Vergeet niet dat de mensen die protesteren er zelf om hebben gevraagd, feitelijk vraagt men om discriminatie en om anders te worden gezien. Waar ik nooit in een donker persoon een zwarte Piet heb gezien doe ik het nu tot mijn schaamte voortdurend zonder dat k het wil en waar ik altijd een Nederlander zag zie ik nu opeens medelanders en onderscheid ontstaan door de voortdurende intolerante houding van velen en dat niet alleen door mensen met een andere kleur maar zie iedere buitenlander of andere culturen opeens veranderen in heel vervelende en intolerante mensen die voortdurend respect en al dat soort zaken willen afdwingen en een voorkeursbehandeling eisen die ze dan ook van de socialistische medemens ten koste van anderen krijgen.

  Maar waar ik me ergens over dit alles ook wel weer kan verheugen en heel raar, maar zelfs goed bij voel, want het is altijd meer geven dan nemen geweest of rekening houden met anderen waar ik eigenlijk helemaal geen zin in had, maar goed iedereen verdient het om waardig en met respect te worden behandeld, wat dat ook moge betekenen en is veelal eenrichtingsverkeer.

  Waren we goed op weg naar een tolerantere maatschappij (als je de slachtpartij van van Gogh niet meetelt) en was het duidelijk dat een roetzwarte knecht die het goed kan vinden met Sinterklaas een vrij man was is het nu opeens weg omdat hij geassocieerd wordt met negers. En zou het al zo zijn dat zwarte Piet ooit een neger was en slaaf is geweest dan nog is het toch mooi dat Sinterklaas er voor heeft gezorgd dat hij een prachtig pak kreeg, met gouden oorbellen nog wel, toe maar, en een vrij en onafhankelijk persoon kon worden die werd beschermd door een heilige nog wel. Het sinterklaasfeest is een symbool van ontslaving en staat symbool voor gelijkheid en vrijheid. En schijnbaar willen mensen dat niet zien en zijn Nederlanders wel gedwongen, onder druk van de medelanders (islam?), over te stappen op blanke Pieten. Ik zou zeggen, “doen!”, om van deze totaal waardeloze socialistische discussie af te komen. Laat men gewoon weer lekker gezellig dit oer-Hollands feest vieren zonder bemoeienissen of wat andere rassen en culturen er van denken of vinden. Dit feest was en is nu eenmaal zo en wie zich daar niet in kan vinden en er wat anders in ziet moet er maar mee leren leven. Net zoals wij moeten leren leven met de gedachte en bemoeienissen van een totaal wildvreemde religie die ons als ongelovige varkens mag bestempelen en wat al niet meer. Zou het met de islamisering te maken kunnen hebben, want een katholiek past niet echt in een islamitische staat, net als varkens en honden of ongelovigen.

  Sander [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Musjes [4]: AMEN!!!

  Zeg Musjes, volgens mij kan Nachthemel nog wel enkele goede schrijvers gebruiken…

  Soms lees ik hier je commentaren en dan denk ik: WOW! Hoe krijg je het voor elkaar om die hele eerste alinea nagenoeg in een enkele zin neer te pennen, terwijl ze toch leesbaar blijft?

  Ik ga bijna denken dat je een ‘beroeps- publicist’ bent…

  Maar inderdaad, ik onderschrijf elke letter en elk leesteken dat je hier neergepend hebt. En wel met twee handen! Maar wat gaan de gevolgen zijn? Wat gaan de gevolgen zijn als er niet kei en- keihard gaat worden ingegrepen?!

  En wie moet er ingrijpen? De politiek? Het volk?

  Ik kies zo ondertussen voor het laatste, maar besef tegelijkertijd dat dit dan niet op bepaald zachtzinnige wijze zal gaan geschieden…

  Musjes [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Sander [5]:

  Lol, ben niet meer dan mezelf, maar of ik een schrijver ben? Echt niet, wel een reageerder die vanuit zijn binnenste oprecht probeert iets te vertellen en vraag me dan ook vaak af of ik zou zinniger zaken zou kunnen doen, dit alles brengt mij niks, behalve dat ik, vraag me niet waarom, een soort van drang voel om te reageren, alsof ik het bijna moet doen.

  Ik lever simpel af en toe een reactie ten behoeve van het geheel waar ook ik maar een onderdeeltje ben. Maar kan je wel vertellen dat ik reageer vanuit oprechtheid en gevoel en is het niet mijn bedoeling om iemand anders te zijn o.i.d. Schrijf, denk, reageer, praat, vertel, zet uiteen zoals je voelt of denkt. En dat meen ik echt, en verklaar mij maar voor gek, maar soms vraag ik me af of gedachten wel komen van mezelf en niet vanuit een andere dimensie.

  Grote dank voor je reactie en misschien, als ik de overtuiging zelf ook heb, kom ik terug op je reactie.

  Sander [8] reageerde op deze reactie.

 5. En wie moet er ingrijpen? De politiek? Het volk?

  Ik kies zo ondertussen voor het laatste, maar besef tegelijkertijd dat dit dan niet op bepaald zachtzinnige wijze zal gaan geschieden…

  Niemand hoeft iets te doen of in te grijpen, dat zal gebeuren als het echt nodig is en reken maar dat de leugens en het hele stinkende systeem uiteindelijk zichzelf zal slopen. Ik kan niet geloven dat de leugen het gaat winnen van de waarheid, als dat wel zo is, en het gebeurt al dat de leugen meer en meer regeert, maar er zal toch ooit iets gaan plaatsvinden en dat moment zal komen als het nodig is en zal iedere leugen en ieder mens zijn afrekening krijgen. Wat vooral belangrijk is, is dat je je weet aan te passen aan de omstandigheden en je je niet laat ringeloren of het kaas van het brood laat eten. En het volk kan toeslaan, als het nodig is, zodra er echt iets gaat gebeuren, misschien moet er eerst een ramp gebeuren voor we weten wat te doen of juist niet te doen. Mijn overtuiging is wel dat we een totaal nieuwe era ingaan waarin de oude machtselite, de gevestigde orde en regeringen en politici ook hun positie en al hun leugens en wreedheden zullen worden aangepakt. Dat is mijn overtuiging en daar houd ik aan vast.

  Sander [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Musjes [7]: Die nieuwe era geloof ik ook wel in. Maar hopen dat zaken vanzelf ten goede zullen keren? Nee, daar geloof ik dan weer niet in. Aan elke reactie (nieuwe era) gaat immers een actie vooraf…

 7. @Pendragon [10]:

  Trouwen? Nee joh, scheiden kost je een vermogen, moet je nooit aan beginnen. Wat kostte die scheiding van jou nog maar? Dat bedoel ik maar.

 8. @Sander [12]:

  De sluier en de jurk komen nog, beetje laat misschien, maar binnenkort verplicht voor iedereen. En daar is vast en zeker nog wel een goed gevulde Europese subsidie pot voor te vinden, vast wel. Werkgroep & co in oprichting volgt.

Comments are closed.