stom_stemmenAangezien mensen volgens de Staat te dom zijn om te koken (maar blijkbaar wel slim genoeg zijn om te mogen stemmen op mensen die allerlei wijze besluiten nemen omtrent de besteding van hun geld) heb ik voor de lezers van mijn schrijfsels (ja, allebei) een briljant business plan.

Dit is het verkooppraatje dat we gaan communiceren:

“Opeens weet je het, je bent te dom om je eigen beslissingen te nemen! Je weet gewoon niet wat goed voor je is. Maar nu, voor de scherp gereduceerde prijs van …. Ok, dat maakt niet uit, want we verhogen die prijs wanneer we maar willen. Mocht je in betalingsproblemen komen dan gaan we de premie innen door het te lenen met de toekomstige opbrengsten van je kinderen als onderpand. En je zult betalen anders sluiten we je op in een kooi. Voor je eigen bestwil natuurlijk en niet te vergeten: het milieu.

Hoe dan ook, voor de prijs die we willekeurig gaan vaststellen, zullen we je ‘dienen’ door je te dwingen om te betalen voor wat wij denken dat je moet kopen of ondersteunen. Verder gaan we je ‘helpen’ door je te dwingen de beslissingen te maken die wij nodig achten. Zo zullen we arbitrair besluiten welke stoffen je wel of niet je eigen lichaam mag toedienen, gaan we je schamele eigendommen beschermen door meer dan de helft van je inkomen te confisqueren en gaan we je veiliger maken door je met geweld te ontwapenen en mensen te bombarderen die jou nooit hebben bedreigd.

Kijk eens in de spiegel. Knapper kunnen we je niet maken, maar wel afhankelijker. “

Gezien de hoeveelheid mensen die stemmen – en daarmee in exact hetzelfde verkooppraatje trappen als hierboven beschreven – verwacht ik dat deze propositie zeer lucratief zal zijn!

vote for harry

Ik ben via crowdfunding (zie Kickstarter project: ‘De Stomme Stemmer’) fondsen aan het werven voor een grootschalig reclame offensief zodat we snel de markt kunnen penetreren. Als we de standaard neerzetten kunnen we een de facto monopolie creeren en eventuele concurrentie buiten de deur houden. Met de ongetwijfeld enorme revenuen kunnen we de media gebruiken om het verkooppraatje tot in den treure te herhalen. Om duurzaam succesvol te blijven stoppen we een fors percentage van de buit, excuus, winst in ‘R&D’. Dat staat voor Recruteren en Dom houden, oftewel leerplicht.

Hijseenberg

7 REACTIES

 1. “Stom, Stommer, Stemmer”. Heerlijk zo kort en bondig de nonsens van de democratie in NL in 3 woorden samengevat. Daar moet een sticker van komen. Ik ga dit zeker “ventileren” tijdens de volgende verkiezingsperiodes. Bedankt voor deze kreet.

 2. Briljant stukje. Misschien moeten we de klant de keuze geven en de prijsstelling ongeveer 15% lager zetten dan de huidige rovers. Ik durf te wedden dat je daarmee een enorme viral creëert en dat scheelt heel erg in de marketing en communicatiekosten.

 3. Blijft een moeilijk punt. Moet je je tegenstander met gelijk wapen beantwoorden, of er voor kiezen niet terug te schieten? Of voor een eigen wapen kiezen?

  In de nadruk dat ik Wilders zijn verhaal zeker niet van A tot Z deel, moet je je toch afvragen wat de meeste kans van slagen heeft om GIGA veranderingen gerealiseerd te krijgen: niet stemmen in de hoop dat (bijna) elke kiezer jouw voorbeeld volgt, of wel stemmen in de hoop dat Wilders de absolute meerderheid verkrijgt?

  En wat als er slechts 1 kiezer gaat stemmen? Dan heeft de partij van zijn keuze nog steeds, wettelijk, de absolute macht. Zal het volk dan in opstand komen? Waarom dan nog gewacht op die allerlaatste kiezer?

  Het ligt een nuance gecompliceerder dan het artikel suggereert.

  Jan Patat [4] reageerde op deze reactie.
  Pendragon [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Sander [3]: Wilders is niet de Messias. Zijn gedachtengoed is naar mijn smaak veel te veel gericht op moslims bashen. Afgezien daarvan, al zou Wilders de meerderheid hebben, dan nog zou hij niet gaan regeren in verband met het onzichtbare cordon sanitaire dat om hem heen hangt. Er is geen partij die met hem wil regeren.

  Niet stemmen…. massaal NIET stemmen. Dat is een duidelijk brevet van onvermogen voor de zittende roverheid.
  Stel je eens voor dat er verkiezingen zijn en de opkomst is 0. Wie heeft er dan gewonnen? Wie heeft dan de meeste zetels?

  Wordt het niet eens tijd voor een ander soort bestuur dan democratie? Moeten we ons niet eens gaan afvragen of democratie wel de beste bestuursvorm is?
  Moet een land niet net als een bedrijf bestuurd worden? Met een directie, en een klein management team. Sturen op winst.

  Utopia?

  Sander [7] reageerde op deze reactie.

 5. Het land moet door ons allemaal bestuurd worden met internet als hulpmiddel. Besluitvorming ligt dan bij de mensen die er vrijwillig aan meedoen. Ik durf te wedden dat dit de mooie kant van de mens naar boven laat komen, in elkaars en in ons eigen belang!

 6. @Pendragon [5]: Wat mij betreft als overgangsoplossing: directe democratie. Voor het overige verwijs ik naar mijn eerdere reactie en wil daarbij nogmaals benadrukken dat het nogal een verschil maakt of een verkiezingsopkomst 0 of 1 stemmer kent!

  En Wilders moet je zien als een kanon, niet anders. Het enigst beschikbare kanon bovendien. Maar ga je het gebruiken of niet om het doel te bereiken?

Comments are closed.