donderdag, 13 november 2014
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Verboden behoeftigen te helpen

slaveHoe kwaadaardig is een overheid die het burgers verbiedt elkaar in het openbaar te helpen? In Fort Lauderdale is onlangs een 90 jarige man opgepakt die op straat gratis maaltijden uitdeelde. Maar ook Breda lijkt een actief ontmoedigingsbeleid te hebben om te voorkomen dat hongerigen gespijsd worden. 

Allereerst Fort Lauderdale. Zie onderstaande beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=lQRsYe77R4U

Er zijn intussen in de pers meerdere berichten verschenen over Rahal Lamlih. Een bevlogen mens die voor daklozen wenst te koken. En er op staat dit gratis uit te delen. Jarenlang al probeert de gemeente Breda en de politie deze man tegen te werken.

Hoe diep kan een overheid zinken? Wat is de moraliteit van een organisatie die liever heeft dat de armsten honger hebben? Die bewust mensen tegenwerkt of zelfs vervolgt die hongerigen in het openbaar willen helpen? Is dit niet het toppunt van onmenselijkheid en immoraliteit?

De landelijke politiek hoort ook op de hoogte te zijn van dit soort ontwikkelingen, het niet ingrijpen is een bewijs dat de participatie maatschappij een grote leugen is. De sociaal bevlogen mensen in bovenstaande filmpjes riskeren vervolging en een strafblad. Alleen maar omdat ze menselijke waarden en hun hart volgen. Das ist verboten! Befehl ist befehl. De juiste papiertjes en vergunningen voor medemenselijkheid zijn niet afgegeven door de bevoegde instanties dus wordt de menselijkheid steeds vaker in naam van de staat de nek omgedraaid. ZIEK!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Pieter Veenstra schreef op : 1

  Ik vrees dat het maken heeft met het feit dat de overheid nog steeds roept (eigenlijk beveelt) dat armoede niet bestaat net zoals er niet mag worden gesproken over de voedselbanken. En als het al wel bestaat dan mag het niet naar buiten worden gehaald. Hoe lang nog voordat de overheid ook op dat punt de persvrijheid (om hierover te berichten) aan strenge banden gaat leggen?

 2. Vilseledd schreef op : 2

  Uit een krantenbericht hierover:

  “Bovendien staat het gratis uitdelen van voedsel haaks op haar beleid dat daklozen gestimuleerd moeten worden om iets te doen voor de kost.”

  Denken gemeentesambtenaren nu echt, dat een werkgever zit te wachten op een dakloze werknemer? Of zijn werknemers op een dakloze collega? Of dat die persoon daar zelf op zit te wachten? Gezellig, als je collega’s het over een huis kopen, of lekker erop uit met het gezin hebben en jij moet terug naar ‘je’ brug vanavond om onder te slapen. Gemeenten zijn nog te beroerd om in de bijstandsbak te kijken, wanneer er een ambtenarenvacature beschikbaar is en dan hebben we het over mensen met een dak boven hun hoofd.

 3. Patrick schreef op : 3

  Als de gemeente Breda in de oude koepelgevangenis naast de 500 volledig ingerichte woningen voor asielzoekers ook een 20 / 30 kamers had gereserveerd voor deze daklozen, was het probleem opgelost. Elke maand een beetje geld voor eten en kleding en deze mensen kunnen bouwen aan een menswaardig bestaan.

  Maar nee, laten we eerst de problemen in Eritrea ff oplossen.

  Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.

 4. Vilseledd schreef op : 4

  @Patrick [3]:

  Alle papieren weggooien en zeggen, dat je asiel komt zoeken.

 5. Pendragon schreef op : 5

  Het gaat fantastisch met de voedselbanken. In 2013 146 stuks, een stijging van ca. 30% ten opzichte van 2012. In 2014 neemt de groei helaas iets af, maar op dit moment hebben we 154 voedselbanken. Let op! Dit zijn officieel geregistreerde voedselbanken. Alle andere burgerinitiatieven die de armoede bestrijden doen dit onder de radar van de roverheid. Het is redelijk veilig aan te nemen dat de genoemde getallen kunnen worden vermenigvuldigd met factor 3 of 4.

  Overheid? Je moet er niets mee te maken willen hebben.

  Maar, het gaat fantastisch hier. Toch? …