De meeste politici houden dergelijke ideeën, mochten zij deze al koesteren, liever voor zich.

Velen onder hen zijn voorstander van nivellering. Nivellering is zo verderfelijk,
omdat deze onvermijdelijk tot een lager niveau leidt. Niets kan immers naar boven genivelleerd worden.pls

Individuen die kans zien, zich boven de massa uit te tillen en hun streven vertaald zien in een hoog inkomensniveau, zijn van onvoorstelbaar veel nut in een samenleving.

De fabrikant die met een fantastisch product op de markt verschijnt dat toegang vindt tot miljoenen huiskamers, wordt hier hopelijk vermogend door.

Tevens functioneert hij als lichtend voorbeeld voor anderen die ook goed willen verdienen. Een dergelijk persoon in de vorm van inkomstenbelasting een dwangheffing te laten betalen, gaat wel erg ver en schijnt immoreel.

Hem te belemmeren in het onaangetast nalaten van het geaccumuleerde vermogen aan personen van zijn keuze, schijnt nog immoreler.

Voor de koopman die van verre of heinde een product aanvoert dat het behoeftenbevredigingsniveau van miljoenen doet stijgen, geldt hetzelfde.

Hem een aanslag inkomstenbelasting te sturen in plaats van een gouden medaille, is evident een daad van onbeschaamdheid, maar toch gebeurt het.

Geen wonder dat in buitenlandse telefoonboeken het aantal Nederlandse namen stijgt. Niet iedereen is er immers voor geporteerd, levenslang geplunderd en uitgebuit te worden door de heffe des volks en het schuim der natie.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. NL lijkt vooral een grijze muizenland te moeten zijn. Dat is niet verwonderlijk als je kijkt naar het grauwe volk dat het land bestuurt.
  Op een enkeling na zijn politici allemaal afkomstig uit de ambtenarij (en subsidiewereld), en deze groep als geheel is nou ook niet bepaald een selectie van de besten en slimsten uit de maatschappij (kijk toch eens naar zo’n zelfingenomen kwibus als Pieter “Beter Dan Jezus” Hilhorst)
  Het is eerder de achterhoede van alles. De zuurbekjes en brulapen die schreeuwen van verontwaardiging als iemand anders iets bijzonders heeft gepresteerd. En collectief klaarkomen als zij zo’n persoon hebben kunnen tegenwerken.

  Dat zie je ook bij die hysterische verering van die Fransoos die voor meer nivellering pleit. Daarom lijkt het mij relevant om het salaris van politici en ambtenaren als eerste te nivelleren met een 99% heffing over het verdiende boven modaal. En belastingverlaging voor de rest.

 2. Met dank aan de communistische EU die via haar doctrine alle bezit wil herverdelen. Wat wij verdiend hebben en waar wij belasting over betaald hebben moeten we afgeven aan “anderen die minder hebben”.

  Dat zal er onvermijdelijk toe leiden dat mensen alleen nog strikt doen wat noodzakelijk is en elke verdere inspanning waar je niets voor terug krijgt achterwege laten.
  Investeren in een studie is zinloos geworden; je word opgezadeld met een flinke studieschuld die je moet afbetalen en vervolgens wordt wat je uitendelijk meer overhoud ook nog eens zwaar belast. In economische termen: een onrendabele investering; vrije tijd is wel onbelast.

  En wie toch graag wil investeren in zijn ontwikkeling gaat dat pivé in zijn dan grote hoeveelheid vrije tijd doen. Informatie zat op internet en vaak gratis. Trouwens ook veel aantrekkelijker om kennis te bezitten waar de overheid niets van weet toch? Word je lekker onafhankelijk van.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @rob [2]:
  “. . . . waar de overheid niets van weet toch?. . . .”
  Juist, dat is zeer belangrijk.
  Op dit moment is het pas zover dat de roverheid allerlei dingen bedenkt om je geld af te pakken.
  Als die grens bereikt is, willen ze ook je kennis pakken. Verplichte dienstplicht bvb. wordt al over gepraat!!

  rob [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]:
  Ik heb een universitare technische opleiding. Ik bereid mijn kinderen en kleinkinderen voor op een periode waarin ze zo min mogelijk van de overheid afhankelijk moeten zijn.
  Ik draag mijn kennis over aan mijn kinderen en mijn kleinkinderen als die groot genoeg zijn. Ik heb voldoende boeken en andere informatie om een universitaire studie te bestrijken. En dat houd ik verborgen voor de overheid.
  Zodat ze zonder dat de overheid dat weet meer kenni hebben dan diezelfde overheid. Onafhankelijk dus.

 5. Wat weer een parmantig verhaal van een anonime meeuw.
  Laat de minkukklels maar lekker betalen, wij de succesvollen zullen ze even een lesje leren.

  Bill Gates heeft niet MicroSoft ontwikkeld omdat hij dacht dat hij daar heeel rijk van zou worden. Een beetje rijk zou voor hem genoeg geweest zijn, zoals dat voor veel nieuw geld geldt. Een jonge bandleider is ook al blij als hij succes heeft en het is mooi meegenomen als je dan geld gaat verdienen.

  Oud geld, dat door voorgangers is verdiend, maken zich drukker over belasting voor een bijdrage aan de openbare infrastructuur en maatschappelijke rechtvaardigheid.

  Een oude meeuw die de gouden eieren van zijn voorouders aan het uitbroeden is?

  Chris Wagter

 6. Politici en durf in een zin noemen getuigt van een naïeve geest. Politici hebben geen lef. Politici zijn uitvreters, liegen zodra ze de mond opendoen en zitten er al lang niet meer voor hun kiezers. Politici is het schuim van de bevolking. Politici krijgen van de bevolking een dikke onvoldoende. En wat doen politici dan? Die spinnen dat zo… We hebben de cijfers goed bestudeerd en zien daarin een geweldige uitdaging om het beleid nog beter uit te leggen. … Iedere boerenlul met verstand in z’n kop zou zich kapot schamen en zich afvragen of hij moet doorgaan met zijn baantje. Maar politici? Nee die schamen zich nergens meer voor.

  Mocht u uit het bovenstaande opmaken dat ik iets tegen politici heb, dan klopt dat.

  Namaste

Comments are closed.