Duif_BriefZeroHedge bespreekt en publiceert die brief, (Engels). Het zijn zeker niet de burgers die oorlog willen. Het zijn de politici, de bankers en de oorrlogsindustrie die op de een of andere manier ook nog de belangrijke media besturen.*****
Kan een dergelijke brief nog resultaat opleveren? Op dezelfde middag dat ik die brief lees, lees ik ook dat Jan-Kloot Juncker, de hoogste EU-baas, zijn discipel Marx Ruttede wacht aanzegt dat hij feller voor de EU moet pleiten, zich minder aantrekken van het volk, zijn kiezers. *****
Wat kunt u doen? Niets doen is geen optie, dat verslechtert alleen maar uw situatie.*****
Hieronder het ZeroHedge-artikel met de brief.

http://www.zerohedge.com/print/49958060 Prominent Germans Appeal Against Another War In Europe: “It Is Not About Putin. What Is At Stake Is Europe”

By Tyler Durden on 12/26/2014 
Two weeks ago, as the S&P was preparing to surge on the latest round of all time high market-goosing algo trickery [8]by the FOMC, 60 prominent German personalities from the realms of politics, economics, culture and the media were less concerned with blinking red and green stock quotes and were focused on something far more serious to the future of the world: the threat of war with Russia.
In a letter published by Germany’s Die Zeit [9], numerous famous and respected Germans including a former president and former prime minister write “Wieder Krieg in Europa? Nicht in unserem Namen!”, or, roughly translated, “War in Europe Again? Not in Our Names!
The open letter to the German government, parliament, and media, excerpted here [10], was signed by more than 60 prominent German personalities and published in the weekly Die Zeit on Dec. 5. The initiators were Horst Teltschik (CDU), advisor to then-Chancellor Helmut Kohl at the time German of reunification; Walther Stützle (SPD), former Secretary of State for the Ministry of Defense; and Antje Vollmer (Greens), former Bundestag Vice President. Teltschik said, in motivating the appeal, “We are giving a political signal that the justified criticism of Russia’s Ukraine policy should not wipe out all the progress that we have made in the past 25 years in relations with Russia.”
Below is an excerpted translation (source [10]) of the original letter found here [9].
Nobody wants war. But North America, the European Union, and Russia are inevitably driving towards war if they do not finally halt the disastrous spiral of threats and counter-threats. All Europeans, including Russia, are jointly responsible for peace and security. Only those who do not lose sight of this goal can avoid fatal actions.
The Ukraine conflict shows that the quest for power and domination has not been overcome. In 1990, at the end of the Cold War, we all hoped that it would be. But the success of the détente policy and the peaceful revolutions allowed people to become lethargic and careless. In both East and West. The Americans, Europeans, and Russians all lost, as their guiding principle, the idea of permanently banishing war from their relationship. Otherwise it is impossible to explain either the West’s eastward expansion without simultaneously deepening cooperation with Moscow—a policy which Russia sees as a threat—or Putin’s annexation of Crimea in violation of international law.
At this moment of great danger for the continent, Germany has a special responsibility for the maintenance of peace. Without the will for reconciliation of the people of Russia, without the foresight of Mikhail Gorbachov, without the support of our Western allies, and without the prudent action by the then-Federal government, the division of Europe would not have been overcome. To allow German unification to evolve peacefully was a great gesture, shaped by the wisdom of the victorious powers. It was a decision of historic proportions.
Once the division of Europe was overcome, permanent peace and security, from Vancouver to Vladivostok, should have developed, as had been agreed by all the 35 heads of state and government of the OSCE member states in November 1990, in the “Charter of Paris for a New Europe.”. . . This goal of postwar policy has not been achieved to this day. People in Europe are forced to live in fear once again.
We, the undersigned, appeal to the Federal Government of Germany to assume its responsibility for peace in Europe. We need a new policy of détente in Europe. This is only possible on the basis of equal security for all and mutually respected partners. The German government is not pursuing a go-it-alone policy, as long as it  continues to call, during this stalemate, for calm and dialogue with Russia. The need of the Russians for security is as legitimate as is that of the Germans, the Poles, the Baltic States, and the Ukrainians.
We must also not push Russia out of Europe….  Since the Congress of Vienna in 1814, Russia has been a recognized global player in Europe. All who have tried to change that have failed violently, the last being the megalomaniacal Germany of Hitler, which set out in 1941 to murderously subjugate Russia.
We call upon the members of the German Bundestag, delegated by the people as their political representatives, to deal appropriately with the seriousness of the situation. . . . Whoever is constructing a bogeyman, putting the blame on only one side, is exacerbating tensions, when the signals should be for de-escalation.
We appeal to the media, to more scrupulously adhere to their obligation to provide unbiased reporting than they have hitherto done. Editorialists and leading commentators are demonizing entire nations, without fully taking their histories into account. Any journalist experienced in foreign affairs would understand the Russians’ fear, since members of NATO in 2008 invited Georgia and Ukraine to join the Alliance. It is not about Putin. Heads of state come and go. What is at stake is Europe.
On October 3, 1990, the Day of German Reunification, Federal President Richard von Weizäcker said: “The Cold War has been overcome, and freedom and democracy will soon be in place in all countries. . . . This is a challenge. We can achieve it, but we can also fail. We are facing the clear alternative to unite Europe or fall back again into painful historical examples of nationalist conflicts in Europe.”
Until the Ukraine conflict, we here in Europe thought we were on the right track. Today, a quarter of a century later, Richard von Weizäcker’s warning is more apropos than ever.
* * *
The full list of signatories:http://www.zerohedge.com/print/499580

12 REACTIES

 1. Fantastische actie! Om te beginnen wordt het tijd dat we niet langer de puppets van de amerikaanse (oorlogs)propaganda zijn. Wijs de amerikanen hun plaats terug naar huis. Ook in de USA gaan veel stemmen op: “No more foreign entanglements”.

 2. De praat van de politici in Brussel is Orwelliaans met gespleten tong.
  Als men pleit voor Europa is het eerste wat men zeggen en doen moet: “Yankee go home”, vervolgens “NATO get bust” en dan “Putin let’s have a party”. Europa is van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral. En van de Noordkaap tot de Middellandse Zee. Europa voor de Europeanen. En Europa grenst aan Azïe en Afrika. Daar liggen de prioriteiten.
  Geen woorden maar daden. Hef eerst de sancties tegen Rusland op. Zeg lidmaatschap van de NATO op. Weg met de JSF. Ontzeg alle steun aan de amerikaanse paladijnen in de Oekraïne. Ontneem de niet democratisch gekozen Juncker en Tusk en hun jaknikkers alle macht en geef die terug aan de soevereine lidstaten. Stop de bezoldiging en onkostenverkoeding van alle politici. Het behoort een erebaan te zijn.

 3. Ik heb het zo vaak gezegd: als burgers eenvoudig weigeren om op bevel van hun overheden de wapens op te pakken, is er geen leger en ook geen oorlog.
  En die paar beroepsmilitairen maken het verschil ook niet.

  Burgers zijn alleen bereid om hun eigen land, huis of hun familie te verdedigen. Wat dat betreft zou dit wel eens als een boemerang kunnen werken tegen onze overheden.

 4. Superactie! Lof voor de 60 prominenten, lof voor de initiatiefnemer(s). Het kan dus nog, het bestaat dus nog: fatsoen.

  Burgers moeten bevelen weigeren? Inderdaad! Wist je dat zelfs een militair op wettelijke gronden een (dienst)bevel mag weigeren als dit indruist tegen de algemeen geldende normen van waardigheid en menselijkheid? Dus waarom burgers niet?

  Nog veel meer hierover in onze bijdrage Vaarwel 2014! Hallo 2015!http://www.nachthemel.nl/index.php/2-ongecategoriseerd/282-vaarwel-2014-hallo-2015

  Met de allerbeste wensen aan alle schrijvers en lezers op Vrijspreker voor 2015 retour!

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Sander [4]:

  Uitstekende beschouwing, Sander. Een aanrader voor alle lezers.
  Met goede mogelijkheden betreffende “Wat wij met zijn allen” of nog beter ” Ieder persoon zelfstandig” kunnen DOEN.
  Zie: Vaarwel 2014! Hallo 2015! http://www.nachthemel.nl

  Een aanpak voor Facebook kan nog verder over gedacht worden. Ik zie dat veel (groot)ouders heel veel plezier hebben doordat ze dank zij facebook een nieuw en beter contact hebben met (klein)kinderen en familie.
  Dit is een zeer essentieel onderdeel voor hen geworden dat ze niet zo gemakkelijk prijs zullen geven.

 6. @Marco Ort [7]:
  Even erg kort door de bocht:
  Een twaalfhonderd jaar geleden bekeerde een Turkse stam uit opportunistische overwegingen zich tot het judaïstische geloof. Een duizend jaar geleden omvatte deze “judaïstische” staat Khazaria ongeveer het huidige Oekraïne. Deze Ashkenazi werden toen door de Russen verslagen en verdreven naar de “Palen”. Dit was te vinden in Polen en Lithauen. Een wetenschappelijk Israëlisch rapport erkent dat de Askenazi “Joden” de Khazaren zijn. Zij willen de Oekraïne als tweede staat hebben. Dit verklaart dat er in Palestina geen vredesproces komt. Het geeft aan wat Netanyahu bedoelt, wanneer hij spreekt over de twee-staten-optie. Er wordt degelijk gespeculeerd om de “joodse” kolonisten van de West Bank over te brengen naar Kiev.
  De huidige “president” van de Oekraïne is een crypto”jood”. Dit verklaart deels de haat en wraakzucht tegen Rusland en Poetin.

 7. Rusland heeft zich niet te bemoeien met de interne aangelegenheden in Oekraïne. Het feit dat dit het wel doet, schept allerlei sombere verwachtingen over wat het dus met andere staten zou kunnen flikken in de toekomst. Het is volkomen terecht dat Europa of het hele Westen hier goed zijn tanden aan laat zien. Het staat het westen vrij om Oekraïne uit te nodigen om lid te zijn van de EU of de NATO, en als Oekraïne onafhankelijk is, heeft het daar zelf over te beslissen zonder eerst toestemming te hoeven vragen aan Rusland. Als Rusland zich dat recht toeëigent en troepen mobiliseert om die intimidatie kracht bij te zetten, dan weten we allemaal hoe laat het is, d.w.z. tijd voor een nieuwe Koude Oorlog, het is niet anders. Rusland zelf had ook beschaving kunnen tonen, waarom gaan ze niet in Rusland het een en ander roepen maar verwachten ze juist de enige weg naar vrede van hoe het Westen er op reageert. Russen zijn ook gewoon mensen aan wie je wat kunt vragen hoor. Precies dezelfde onzin dus als alleen in het Westen protesteren tegen kruisraketten.

  Bonne Rook [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Pteranodon [9]:
  En de EU en de NATO en de USA mogen zich wel met de Oekraïne bemoeien? Zij hebben de Oekraïne gedestabiliseerd. Victoria Nuland heeft daarin een actieve rol gespeels, evenals onze politicus van het jaar. Een ondemocratische staatsgreep is daar geweest met een moordpartij in Odessa. Rusland heeft niets gedaan. Volop milities van nazi-signatuur in de Oekraïne vandaag. Diat land willen we toch niet in de EU of NATO hebben?

 9. @Bonne Rook [11]:

  Het is gewoon weer dezelfde agressie van hetzelfde ongedierte welke ook tegen het dankzij Hitler van bankjoden onafhankelijke Duitsland werd gebruikt het de oorlog te verklaren en aan te vallen, te vernietigen en het Duitse volk vervolgens weer tot schuldslaaf van de banksters te reduceren.

  Toen begon het ook met een oproep van het wereld jodendom met een boycot (sancties) op Duitse producten. Zoals nu ook met de sancties tegen Rusland. Ook Putin is een echte leider die z’n natie intact en onafhankelijk wil houden en geen smerige leugenachtige politicus welke z’n eigen volk verraad voor een handvol knaken en een cushy job zoals onze gekozen ‘vertegenwoordigers’.

  http://www.solargeneral.org/wp-content/uploads/library/nazi-germanys-freedom-from-debt-slavery.pdf

Comments are closed.