cover-3d_trnspbgAfgelopen donderdag was in Amsterdam onder grote belangstelling de presentatie van ‘De armoede van economische gelijkheid”. Daarmee is de eerste inhoudelijke kritiek op Piketty in het Nederlands eindelijk te koop. De avond werd gepresenteerd door Dion Reijnders en Willem Cornax, de vertalers van het werk, ten overstaan van zo’n 50 aanwezigen.

Verloop van de avond

De aanwezigen kregen in rustig tempo een overzicht van de schrijver van het werk, George Reisman, het ontstaan van het boek, de relevantie van een communistische manier van denken voor het kijken naar het werk van Piketty en een korte toepassing van de ideeën van Piketty op de praktijk.

EventRoom-9-kopie-1160x380

Zo werden de toehoorders niet alleen op de veel oudere geschiedenis van het communisme en haar doeldenken gewezen, ook kregen zij een inzicht in de karakteristieken van een samenleving waarin kapitaal door eenieder makkelijker vergaard en geaccumuleerd kan worden. De presentatie werd afgesloten met een korte vragensessie en een afsluitende borrel waarin de vertalers hun werk signeerden en de bezoekers nog lang na konden praten

Aanschaf van het boek

Vooralsnog wordt ‘De armoede van economische gelijkheid exclusief via dit artikel op Vrijspreker verkocht. Dit doet u door, uw naam en adresgegevens te mailen naar info@economischearmoede.nl. ‘De armoede van economische gelijkheid kost €15,- excl. Verzendkosten (€2,56). Na betaling ontvangt u uw exemplaar met een paar werkdagen in de brievenbus.