KokenOmdat de EU het beste met u voor heeft en vooral wil voorkomen dat u uw vingers brandt, is er een nieuwe verordening voor pannenlappen en ovenwanten. Blijkbaar waren de bananen inmiddels krom genoeg. Alleen jammer dat daarmee de pannenlappen ca. 20% duurder worden, afgezien van de vergader- wettraject- en invoerings kosten.( uit de Telegraph).

De wereld staat in brand, maar wij krijgen EU pannenlappen regels over ons heen opdat wij ons thuis niet verbranden.

Na de bananen oekaze, de eisen voor plee borstels, zijn deze week de keukenspullen aan de beurt om door 5000 EU ambtenaren te worden gereguleerd. Alles natuurlijk in het algemeen belang.

Konkreet? gaat het om strenge testen voor pannenlappen en ovenwanten, die een temperatuur van 200 graden Celsius moeten kunnen doorstaan, zoals dat ook voor professionele keukens geldt.

Een normaal mens zou er zijn vingers niet aan willen branden, maar 5000 EU ambtenarren?

10 REACTIES

 1. We kunnen er nog lang over zeuren maar het is allemaal te laat. Onze bestuurders hebben al hun verantwoordelijkheden overgeheveld naar de EU, dus wij hebben er geen greep meer op. Alhoewel hebben we dat ooit gehad? In NL hadden we voor de EU ook al allerlei flauwekul regels dus het heeft niet zoveel met de EU te maken maar meer aan de behoefte van de massa (the mob) om door “ambtenarren”, zoals u dat noemt, bestuurd te worden.

  Wanneer schaffen wij het hele landelijke overheidsapparaat af want de EU kan dat gemakkelijk aan?

 2. Nou, als de bestuurders geen verantwoordelijkheid meer hebben, wat doen ze daar dan nog? Opzouten zou ik zo zeggen!

 3. Nou Hub, dit onderwerp moet je wel wat serieuzer nemen hoor! Ik heb zelf al verschillende van die dingen in de fik gekregen, heus waar!!! Ha, ha, ha!!!!!!! Dus ik ben hartstikke blij dat 5.000 EU ambtenaren zich nu eindelijk eens over mijn probleem gaan buigen. Kost wat maar dan heb je ook wat. En over die kosten gesproken:
  http://www.nachthemel.nl/index.php/27-eussr/270-van-rompuy-bekent-spijt-ik-had-harder-moeten-werken-aan-nog-meer-europa
  Dat ze toch in het moeras zakken met hun vuurvrije pannenlappen!

 4. Pannenlappen? Kanniewaarzijn toch? Houdt die gekte dan niet op? Hoeveel watt mogen ze volgens de EU verbruiken? EN wat moet ik dan met de voorraad die ik nu heb liggen? Komt er een statiegeldregeling? Welk controlemiddel wordt er gebruikt als iemand pannenlappen gebruikt met een te hoog wattage?

 5. @Pendragon [8]: Nee zeker niet. Want dat zou zo maar eens kunnen betekenen dat de pantalonfabrikanten de broekzak- dimensies op de zakdoeken moeten gaan afstemmen, wat kan betekenen dat naast de lengte en taillemaat maat ook het zakdoek- formaat op de etikettering vermeld dient te gaan worden. Zie je al die winkeliers, leveranciers en webshops al aan de gang?

  Maar waarschijnlijk zal de EU dit woud aan informatie wel weten te ondervangen door uitsluitend nog de allergrootste superzakken binnen Europese markten toe te staan. Bekend terrein…

  Pendragon [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Sander [9]: Zojuist uit betrouwbare bron binnen de EU vernomen ( nog geheim dus niet verder vertellen). Het volgende project betreft harmonisering van theedoeken. Het gerucht gaat dat ze dit in 1 keer willen oppakken met handdoeken. Voor hoofddoeken staat al een commissie in de startblokken, want daar schijnt een politiek luchtje aan te zitten, iets met islam of zo.

  Ten aanzien van de theedoeken en handdoeken is er een pre-ambule geschreven waarin de belastingen op deze gebruiksartikelen in kleurcodes moeten worden vervat. Dit is voor de consument makkelijk zodat deze precies ziet wat hij aan de EU afdraagt. Openheid en transparantie zou hiermee worden gediend aldus de pre-ambule.

  We zijn op de goede weg Kameraden….

Comments are closed.