goudbaarWat moeten ze toch met dat babaarsche metaal? Je kunt het niet eten, niet veel van bouwen, hoogstens gebruiken in de elektronische  industrie. En toch streven zelfs overheden, (centrale banken ) er naar om er een voorraad van aan te leggen. 

Zeker nu het papiergeld omhoog of omlaag vliegt, gaan weer veel mensen en politici interesse krijgen in dat metaal. Zelfs overheden en banken zijn weer geïnteresseerd. Maar er is er geen één die dat ook aan zijn burgers vertelt, zelfs al zitten ze zelf te “verzamelen”.

Zo is ook Rusland hard bezet met het verzamelen van goud en zijn reserve vreemde valuta’s zoveel mogelijk in goud om te zetten.
Daar moet toch wel het een en ander aan waarde aan vast zitten.

Over al dat gedoe met goud kunnen de nodige misdaadfilms gemaakt worden en ook boeken geschreven. Soms heb ik het idee dat dit nog niet gebeurt omdat schrijvers bang zijn voor hun eigen overheden. Of is het dat ze niet genoeg gegevens van die transparante overheden krijgen?

Zo is er onder andere het verdwenen goud van de Oekraïne. Waar is dat gebleven?

Heeft daar iemand nog ooit wat over gehoord?

2 REACTIES

  1. @pjeausseau [1]:
    Dank je wel voor dit interessante spannende verhaal achter de link!

    Het kan best zo gebeurd zijn. Een mogelijkheid!

    De vraag ligt dan voor de hand of het ” Oekraïens” goud is dat de Duitsers nu hebben teruggehaald van de FED?

Comments are closed.