Opstelten_boosHet kabinet heeft gesproken. De diverse politici hebben alles prima gedaan. Hun valt absoluut niets te verwijten!. Zie maar onderstaand NOS-bericht van vandaag. (nadruk toegevoegd)*****Fijn dat we zo’n goed bestuur hebben!.*****Is er ook bekend hoeveel van de passagiers waren ervan op de hoogte dat ze boven oorlogsgebied zouden gaan vliegen terwijl veel andere maatschappijen dat al weken niet meer deden?

‘Luchtvaart hoefde niet te worden geïnformeerd’
VANDAAG, 11:32

Minister Opstelten vindt dat er kort voor de ramp met de MH17 geen reden was om luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen dat de situatie in het Oekraïense luchtruim niet veilig was. Voor de ministerraad zei hij dat er geen “gevalideerde gegevens” waren waarmee het kabinet de luchtvaartmaatschappijen moest informeren.

Gisteren beantwoordde het kabinet Kamervragen over de ramp. Daaruit blijkt dat Oekraïne Nederland drie dagen eerder heeft geïnformeerd over de gevaren in het luchtruim. Volgens het kabinet was die informatie vooral bedoeld om de internationale gemeenschap stevig stelling te laten nemen tegen Russische inmenging in het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Opstelten benadrukte vanochtend dat de Oekraïense autoriteiten het luchtruim boven 10 kilometer hadden vrijgegeven. “Daar is door iedereen gevlogen en dat kon ook en er was geen informatie die met zich meebracht dat je daarop zou moeten terugkomen.” Volgens de minister is in dit opzicht niks verkeerd gegaan.

Alternatieve route

Veel luchtvaartmaatschappijen vlogen op het moment van de ramp al maanden niet meer boven Oost-Oekraïne. Het grootste deel van de vliegtuigen nam in de weken voor de ramp een alternatieve route.

Opstelten onderstreepte dat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en de Commissie van Toezicht op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten de ramp onderzoeken. “Dat is goed en prettig.”

Opstelten: geen gegevens om luchtvaart mee te informeren
Video afspelen 01:09
Ook de ministers Koenders en Hennis zeiden dat er geen aanleiding was om drie dagen voor de ramp informatie over het luchtruim te verspreiden. Koenders benadrukte dat niet de indruk mag ontstaan dat er iets is achtergehouden. Op de vraag of met het delen van de informatie de ramp had kunnen worden voorkomen, antwoordde hij: “Nee, absoluut niet.”

15 REACTIES

 1. Volgens het kabinet was die informatie vooral bedoeld om de internationale gemeenschap stevig stelling te laten nemen tegen Russische inmenging

  Opa Opstelten bedoelt dus dat men meende dat dit een propaganda-uiting was in plaats van realiteit en dat men het daarom maar stil hield. Vreemd, van anti-Russische propaganda is hij namelijk niet wars.

  Zo bedrijft hij terwijl hij dit zegt zelf nog maar eens anti-Russische propaganda, want het hele ‘conflict’ is georganiseerd en betaald door de Amerkaanse overheid en de opperhoofden van de EU, en dus door de belastingbetalers in die werelddelen.

  Alsof je het slachtoffer van een overval verwijt dat hij dat niet zo maar pikt. Oh, wacht…

  Overigens staat er 2x ‘in het conflict’ in (het vervolg van) de aangehaalde zin.

 2. Als hij zegt dat er geen reden was om luchtvaartmaatschappijen te waarschuwen dan zou er dus wel iets bekend geweest zijn wat niet als gevaarlijk is aangemerkt? Ik geloof niet eens dat politici er zich van te voren serieus mee bezig hebben gehouden. Zo ik mij vergis, toon dan aan dat er wel het 1 en ander bekend was. (hier komt geen inhoudelijke reactie uit den haag op, we kennen jullie zo langzamerhand wel, deugnieten!)
  Tip voor luchtvaartmaatschappijen: Ga je zelf informeren over dit soort belangrijke zaken, de overheid / politiek is onbetrouwbaar, maar dat had je al lang kunnen weten. Of nog meer ongelukken?

 3. @Pendragon [3]:
  Het enige waar Opstelten goed in is, is zijn pedofiele Minervavrindjes beschermen tegen iedereen die hem serieus wil vervolgen. Als in dat Maleisische vliegtuig ene Demmink had gezeten, dan had Opstelten vast uit een ander vaatje getapt.

  Overigens wist Geenstijl goed te melden dat Rutte het slechte nieuws naar buiten bracht, toen iedereen de andere kant op keek. Dan blijft nog een interessante vraag onbeantwoord: Is Rutte ook een pedofiel of gewoon een flapdrol?

  Pendragon [8] reageerde op deze reactie.

 4. Tja, Rutte, wie valt daar nou op, behalve een paar stemgeile mothers I don’t like to f*ck (MIDLF)uit de biblebelt? Er blijft niet zo veel over voor de ziel.

 5. Opstelten heeft in dit geval gelijk. De overheid moet zich met veel minder zaken bemoeien.
  Waarom de Nederlandse overheid wel het onderzoek wilde leiden is daarom niet te begrijpen. Waar men incompetent/partijdig in is maar graag de resultaten wil verbuigen daarom heeft men het gedaan. Er moet bewezen worden dat de Ukraïnse staat geen blaam treft, dat was en is het enige doel en dat heiligt alle middelen tot grove leugen toe.
  De maatschappijen die over dit soort landen vliegen zijn verantwoordelijk en natuurlijk het meest; het nazistische bewind in Kiev.
  We moeten eens beginnen de overheid ras af te bouwen in plaats van steeds nieuwe flauwekul taken toevoegen.

  Gewone mensen hebben al lang in de gaten dat orthodoxe moslims een gevaar zijn voor de Westerse samenleving maar de overheden die ons pretenderen te beschermen blijven dat nog steeds ontkennen. Zelfs nu Blijft Hollande maar ook Rutte en Obama bij dat vastgeroeste standpunt. Het land moet een eenheid worden, is een veel gebruikt politiek cliché, mijn vraag is waarom?

  Pendragon [9] reageerde op deze reactie.

 6. Hebben ze voor de eigen werknemers wel een negatief reissdvies gegeven?

  Overheid zit er niet voor u, maar voor zichzelf!

 7. @WijRos [6]: Segregatie hoeft helemaal niet verkeerd te zijn. Als zij niet met ons willen wonen, hoeven wij ook niet met hen te wonen.

 8. Nee, wij hebben niets fout gedaan.

  Stel je voor dat deze walrus zou toegeven dat “wij” wel iets fout gedaan zouden hebben en dat de informatie wel gebruikt zou zijn
  dan zou het plan, inmiddels al in duigen gevallen, van de USA helemaal niet doorgegaan zijn. Dat dit nu ook het geval is zint de US helemaal niet en zal het de EU nog verder onder druk zetten om te doen wat de US wil.
  En “onze” regering ………….zij slijmde voort.

 9. nee hoor wij hebben niets goeds gedaan is het zelfde toch
  of is het glas dan al weer half leeg

Comments are closed.