Screenshot 2015-01-29 at 19.49.49Voor de vijfde keer in de afgelopen 6 maanden vindt maandag 2 februari om 21:00 uur weer een protest plaats tegen de hoge belastingen. Tegen te hoge belastingen voor het MKB, die belastingen niet zo mooi kunnen verlagen als grote bedrijven dat via prachtige belastingconstructies kunnen. Maar vooral ook tegen de hoge belastingen voor werknemers in de productieve sector. Van de werkgeverlasten voor een werknemer gaan uiteindelijk 80% richting Den Haag.

En in Den Haag, op Het Plein, is dan ook de locatie waar geprotesteerd gaat worden. Een erg hoge opkomst kende dit protest tot nu toe niet. Het tijdstip is onconventioneel. De gedachte daarachter is dat de meeste werkenden tijdens kantooruren worden geacht te werken. Bovendien geeft het nog de kans om even je kinderen voor te lezen alvorens op pad te gaan.

Het protest duurt maar een half uur. Omdat de volgende dag ook weer gewerkt moet worden natuurlijk.

In het begin bleef het bij het branden van een kaars. Inmiddels worden er ook flyers uitgedeeld.

De reacties van voorbijgangers zijn gemengd. Ambtenarentypes (waar er in Den Haag nogal wat van rondlopen) vinden dat er mooie dingen gebeuren van belastinggeld en kan het niets schelen. Maar normaal gesproken is een meerderheid het er mee eens, moedigt het initiatief aan en loopt vervolgens weer door.

Kortom: genoeg om te blijven vechten en duidelijk te maken aan voorbij wandelende Tweede Kamer leden dat er mensen zijn in Nederland die het meer dan zat zijn. Blijf je thuis dan zal je ongenoegen in ieder geval helemaal nooit gehoord worden.

Doel is om in de zomer een keer Het Plein helemaal vol te hebben staan. Gezien de huidige opkomst is er nog een long way to go. Maar het langer licht zijn en hogere temperaturen in het voorjaar en zomer gaan hopelijk hun uitwerking niet missen. Tot die tijd is er gelegenheid om te experimenteren met concepten. Ook dat is al een waar genoegen en maakt het de moeite waard met dit protest door te gaan.

Meer info alhier:

Ingezonden door Lukas
info@lpoegstgeest.nl

14 REACTIES

 1. pro-test is iets dat kinderen doen wanneer ze vroeg naar bed worden gestuurd of geen koekje krijgen. Op een gegeven moment ben je oud en wijs genoeg en dan bepaalt niet het oppasmeisje meer, dan pak je zelf een koekje uit je trommel en kies je zelf de kleur of vorm van je huis. Protesteren is voor kinderen en horigen, maar als je denkt dat je de heersers en kinderjuf gunstig kunt stemmen, vooral doen.

  Patrick [9] reageerde op deze reactie.

 2. Goed om sceptisch te zijn over het resultaat.
  Maar je kunt ook naar de positieve mogelijkheden kijken.
  Stel dat er mensen komen protesteren die in ieder geval iets willen DOEN.
  En dat die met hun enthousiasme, en folders, en . . . ,die groep steeds uitbreiden. Dan komen daar beslist ook andere ideeën uitm die verder uitbreiden, en dan kunnen er wel resultaten komen.

  Wel lijkt me nuttig om bij het programma door te gaan op het principe NAP.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [4]: Eens. Een heleboel mensen klagen dat er niets gebeurt, dat een weblog als dit niets oplost. Voor al deze mensen is er maandag een mooie gelegenheid om hun woorden in daden om te zetten.

  Met het programma zit het volgens mij wel goed, is de Lukas van de LP. Heeft eerder liberate Amsterdam proberen te organiseren, als positief antwoord op occupy.

 4. Ik blijf erbij dat stoppen met het betalen voor je eigen onderdrukking de enige manier is om eronderuit te komen.

  Krijg je geen speld tussen. Je krijgt tegelijkertijd ook nooit iedereen zo ver. Oplossing? Maak jezelf zoveel mogelijk vrij. Ooit zal het systeem instorten zoals ook de Sovjet Unie dat deed. Intussen kan het geen kwaad mensen te wijzen op wat er werkelijk speelt op de achtergrond. En als ze waarheid niet willen horen omdat die niet strookt met hun geprogrammeerde illusionaire wereldbeeld dan is dat jammer. Een goed begin om jezelf te deprogrammeren is stoppen met TV kijken.

 5. @Driepinter [7]:

  Even zoeken op internet en kiezen uit de minst kwade. Zelfs binnen plEUropa kun je landen vinden waar de ondernemer minder lastig gevallen wordt door de patjepeeërs.

 6. Blij dit initiatief hier aan te treffen. IK GA! In elk geval één keer.

  Als actieve ondernemer kon ik er bij Break The System niet bij zijn, werken… Maar hier kan ik dus wel bij zijn!

  Drie uur in de auto (heen en terug) voor een half uurtje protesteren! IK GA!

  @Tammo [1]: @Johnny [2]: @Pendragon [3]:
  JAAAHHAAAA maar alleen mopperen van achter je PC werkt ook niet.

 7. @Driepinter [7]: Kijk eens goed op het www. en denk eens out of the box. Breng je bedrijf naar het buitenland. Zelfs binnen de EU zijn er mogelijkheden. Cyprus, Malta… Maar be safe en zoek vooral BUITEN Europa. Er zijn talloze adviseurs die je kunnen helpen. Freemont Group, Kylla, Internationaal Zakendoen… enfin studeer zelf en leer …
  Doe er je voordeel mee.

 8. Fijn dat er zoveel enthousiaste reacties zijn 🙂
  Ik sta meestal op Het Plein thv het bankje voor de ingang van de Tweede Kamer.
  Anderhalf uur rijden = daarna nog even een terrasje pakken.
  Parkeren kan onder Het Plein. Altijd wel plek genoeg.

  Leuk, dat buitenland geneuzel, maar ik heb een gezin, een huis en een leuke baan. Geen zin in dat soort avontuurtjes.

  Doe ondertussen vooral zoveel mogelijk zwart (in winkels, klussen etc) of koop in het buitenland. Don’t feed the animals.

  In de tussentijd er in ieder geval staan om te laten zien dat er mensen zijn die het wel degelijk wat kan schelen dat de belastingdruk te hoog is opgelopen. Maar je kan natuurlijk ook gewoon thuis achter je computer lekker zuur doen. Succes daarmee.

  G.Deckzeijl [14] reageerde op deze reactie.

 9. Oké bedankt. Ik begrijp dat het meer gaat over produceren in een makkelijk / goedkoop land en dan exporteren naar het moeilijke / goedbetalende land. Dat was me wel bekend inderdaad. Ik zoek niet naar iets internationaals maar meer naar iets lokaals, productie en verkoop in hetzelfde land.

Comments are closed.