Charlie HebdoPresident Hollande veroordeelde de aanval op Charlie Hebdo als een aanslag tegen de vrijheid van meningsuiting. Amper een week later arresteert het Franse OM een grappenmaker voor een anti-semitische opmerking. Hoe hypocriet kun je zijn?

De omstreden komiek Dieudonné M’Bala M’Bala is vanochtend gearresteerd voor het verheerlijken van Amedi Coulibaly voor de aanslag op een joodse supermarkt. Hij schreef op zijn Facebook: “Wat mij betreft ben ik Charlie Coulibaly”.

De opmerking van Dieudonné is uitermate smakeloos, maar net als de cartoonisten van Charlie Hebdo zou hij vrij moeten zijn om zijn mening te uiten. Hij heeft met zijn Facebook-bericht niet opgeroepen tot geweld.

De Franse regering hanteert duidelijk een dubbele standaard. Ze steunt alleen de vrijheid van meningsuiting als het in haar politieke agenda past. Erg jammer.

Artikel overgenomen van galeboetticher.com

8 REACTIES

 1. Dieudonne schreef: ik VOEL me Charlie Coulibaly. (Je me sens CC). Coulibaly was zwart, net als Dieudonne, Afrikaanse roots en patsie. Afgeschoten met handboeien om.

  Hier is totaal niets anti-semitisch aan en het heeft helemaal niets met jodenhaat te maken; Dieudonne is gearresteerd vanwege een nieuwe wet die het mogelijk maakt mensen te vervolgen die terrorisme “vergoelijken”.

  Hij kan voor deze opmerking 6 jaar gevangenisstraf krijgen. Hij heeft meegelopen in de mars en wilde hiermee zijn dubbele gevoel over de gebeurtenis weergeven. Die GaleB is een hele slechte bron van info.

 2. Dieudonné moet kunnen zeggen wat hij wil. Hij heeft bij mijn weten niet opgeroepen tot geweld o.i.d.

  Die hele mars der hypocrisie was opmerkelijk. Vooral de foto’s van de ‘solidaire’ politici, die op veilige afstand van het plebs zich even lieten fotograferen, waren opmerkelijk.

  En Charlie Hebdo lijkt mij eigenlijk maar een obscuur kudtkrantje. Jammer van die moordpartij maar verder geef ik er niets om. Laat staan dat ik het lezen ga.

 3. Het is allemaal zo selectief…gisteravond uit verveling ff Jelinek gekeken …aldaar een vrijwilliger uit nl. die gaat vechten aan de zijde van de Peshmerga tegen Is…raar, dacht met in ogenschouw nemen van de stelling ..niet dienen in een krijgsmacht van een vreemde mogendheid hier dus zwaar stelling tegen genomen zou worden…maar niet dus!

  Het dubbele van alles word niet duidelijker.

  Marcel [8] reageerde op deze reactie.

 4. Ze doen allemaal alsof ze van niets wisten. Ze gaan de boel bombarderen in het Midden Oosten. Waarom? Om er flink geld aan te verdienen. Qatar heeft vele miljarden geinvesteerd in de Franse economie en heeft veel vloeibaar gas wat vervoerd zal gaan worden door Syrie. We worden bang gemaakt en genaaid waar we bij staan door een stelletje autisten die zeker van hun eigen gelijk zijn en slechts denken aan het vullen van hun eigen zakken. Geld is de moderne religie. Cartoons zijn lachertjes.

 5. In de mars in Parijs liep een van de grootste bandieten van deze tijd mee, iemand die niets geeft om mensenlevens, Nethanyahu, de beul van het Midden-Oosten.
  Ook liep er de aartsleugenaar en gek vanuit de Oekraïne mee.
  Maar, als je commentaar hebt op Israël ja, dan word je onmiddellijk gearresteerd in dat mooie land Frankrijk, moesten alleen geen Fransen wonen.
  Maar let op gaat hier in den lande ook gebeuren want wie aan de Joden komt komt aan de gehele Wereld.
  Iets zeggen over deze bevolkingsgroep is zoiets als jezelf “staatsgevaarlijk” laten benoemen.
  Heb niets tegen wie dan ook, behalve de mentaal zwakke regeringsleiders die alles, maar dan ook echt alles doen wat Israël en de USA roepen.
  Moeten ze wel als zijnde slaven van deze Moloch staten.
  Op een you tube staat een filmpje hoe een christen behandeld wordt in Israël, buiten de toeristische routes.

  https://www.youtube.com/watch?v=5jG6kJm-50k

  Als je het bekijkt besef dan wel dat deze mensen een grote mond hebben over de Palestijnen en de Islam.
  Ook begrijpt men dan WAAROM er nooit VREDE zal komen in het Midden-Oosten.

 6. “Vladimir Putin ordered the Russian state energy giant Gazprom to cut supplies to and through Ukraine amid accusations, according to The Daily Mail, that its neighbor has been siphoning off and stealing Russian gas. Due to these “transit risks for European consumers in the territory of Ukraine,” Gazprom cut gas exports to Europe by 60%, plunging the continent into an energy crisis “within hours.” Perhaps explaining the explosion higher in NatGas prices (and oil) today, gas companies in Ukraine confirmed that Russia had cut off supply; and six countries reported a complete shut-off of Russian gas. The EU raged that the sudden cut-off to some of its member countries was “completely unacceptable,” but Gazprom CEO Alexey Miller later added that Russia plans to shift all its natural gas flows crossing Ukraine to a route via Turkey; and Russian Energy Minister Alexander Novak stated unequivocally, “the decision has been made.”

  Rusland heeft de gaskraan dichtgedraaid. 6 landen in EU zitten nu zonder gas. Geen woord, nog geen fluistering in ‘onze’ media, ook niet in de alternative media, met 1 uitzondering.

  Vrijheid van meningsuiting is fijn. Maar als zulk nieuws geheel en al wordt onderdrukt dan weet je wel hoe laat het is. Sieg Heil Jawohl enzo. Tis maar dat U het weet. Ga maar vast oefenen op de bukhouding. http://www.zerohedge.com/news/2015-01-14/russia-cuts-ukraine-gas-supply-6-european-countries

 7. @peter [4]: Peter, laat ik beginnen met vertellen dat ik geen jurist ben. Maar ik ben wel dienstplichtig geweest, toen werd ik voor het eerst gewezen op deze wet. Later heb ik het nog eens opgezocht. De wet waar je aan refereert betekent ook dat je in het uiterste geval zelfs statenloos kunt worden, dit ter aanvulling.
  Maar die wet stelt niet zozeer het dienen in een vreemde krijgsmacht strafbaar. Je kunt bijvoorbeeld prima gaan dienen in het vreemdelingenlegioen, niets mis mee. Die wet stelt namelijk nadrukkelijk dat je het Nederlanderschap kunt verliezen door te dienen in een krijgsmacht van een natie waarmee Nederland in oorlog is.
  Zo gezien kunnen we de nationaliteit van de soldaten van IS ook niet afnemen want dat is geen erkende natie. Zelfs als je bijvoorbeeld aan de kant van Assad zou gaan vechten is het niet strafbaar. We voeren dan wel oorlog tegen hem (door IS te steunen met wapens, geld, communicatie en navigatieapparatuur) maar we zijn alleen even de officiële oorlogsverklaring verklaring vergeten. Geen oorlog in wettelijke zin dus.

Comments are closed.