Goden en geheime samenzweringen zijn overbodig om de mensheid tot de meest absurde catastrofes te voeren. De menselijke aard op zich volstaat. Simone Weil, Ne recommençons pas la guerre de Troie

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

5 REACTIES

 1. @Yourke [2]: De mens die rationaliteit omarmt, die mens kan zich vrij maken. De mens die zichzelf niet vrijmaakt maakt zichzelf en helaas ook zijn buren door de democratie tot slaaf. Er zal re-iteratie op re-iteratie van de oude zonden plaats vinden. Dwang en agressie regeren. Oorlog wordt op oorlog gestapeld.

  De fictie van het algemeen belang geeft psychopaten vrij spel. De Trojaanse oorlog wordt niet afgezworen maar voor de zoveelste keer worden stromen bloed vergoten. Van nu tot in den eeuwigheid. Tenzij de rationele mens eindelijk gaat heersen. En onder meer het NAP een zegetocht begint boven de oerdriften.

  We moeten onszelf verheffen, de rationaliteit dient te overwinnen, en ik hoop dat we op deze site mensen hiermee helpen.

  BSN [5] reageerde op deze reactie.

 2. Ik denk niet dat mensen erg rationeel zijn. Mannen gemiddeld iets meer dan vrouwen maar voor de rest is de mens puur emotioneel/intuitief. Ik heb het niet onderzocht maar schat dat mensen 10% rationeel zijn en 90% emotioneel; met enige marge.

  Heersers weten dat en bespelen het. Kijk maar naar het “Volk, Vaderland en Koningshuis” geleuter. En een simpele WK-voetbaltoenooi is al meer dan genoeg studiemateriaal.

  BSN [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [3]:

  “En onder meer het NAP een zegetocht begint boven de oerdriften.”

  Wishful thinking. En dat is maar goed ook. Oerdriften zijn menselijk en wij zijn mensen. Geen oerdriften, geen mensen. Rationaliteit is uiteraard wenselijk en dit is ook waar onze westerse maatschappij (ooit) op (was) is gebaseerd. Daardoor hebben we heel de moderne wereld zoals die nu is geschapen, ondanks alle ballast die we ook meetorsen.

  @Naam * [4]:

  Wie tegenwoordig als blanke Volk en Vaderland promoot wordt als een gevaarlijke extremist beschouwd. En dat is heel gek want als er één rationele gedachte is dan is het wel ‘eigen volk eerst’. Dat wordt ook wel erkend mits de promoter niet blank is.

  Voetbal en de absurde hoeveelheid aandacht welke hier aan geschonken wordt in de MSM is een instrument om de heilige diversiteit te promoten.

Comments are closed.