Chin_WallDe EU-politici willen laten zien dat er met hen niet te spotten valt. Zij willen dat Griekenland zich aan hun eisen aanpast.*****
In iedere geval moet er met / door de Grieken een oplossing worden gevonden met de image dat er met de EU niet valt te spotten en dat de andere “provincies” goed leren dat ze moeten gehoorzamen.Zie: ” ECB Threatens Athens With Bank Funding Cutoff If No Deal In One Month: February 28 Is Now D-Day For Greece”  ZIE: http://www.zerohedge.com/news/2015-01-31/ecb-threatens-athens-bank-funding-cutoff-if-no-deal-one-month-february-28-now-d-day-

Het wordt menens! Het lijkt meer op ruzie maken dan op onderhandelen en oplossingen zoeken.

Zelfde houding van de EU als bij het ophitsen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

Spannend is dat wel, maar leuk en verstandig is wel anders. Maar ja, door welke mensen worden wij ook al weer geregeerd?

Uiteraard komen allerlei gedachten bij je op waarmee je een oplossing zou kunnen suggereren. Dat hebben we in voorgaande artikelen echter al gedaan.  Daardoor komen ook vragen naar boven over wat Griekenland nu zou kunnen doen naar aanleiding van deze bovenstaande dreiging?

Ik zou me kunnen voorstellen (als ik in de leiding van Griekenland zat) dat ik dan zou bedenken dat de Chinezen voor vele miljoenen in Griekenland hebben geïnvesteerd. En dat die daarom best geïnteresseerd zijn om die kapitalen veilig te stellen en daarom bereid zijn om in eventuele financiële problemen te helpen. Alles natuurlijk tot hun eigen meerdere eer en glorie!

De EU zal wel niet op een meer directe confrontatie met China staan te wachten! Een dergelijke dreiging zou ze wel eens flink laten terugkrabbelen.
En dan hebben we het nog niet over de eventuele hulp die Griekenland van Rusland zou kunnen krijgen!

Wat zou het nu heerlijk zijn als er in de EU “Staatslieden” aan de leiding waren in plaats van de huidige politiekelingen. Mensen die rationeel zouden handelen en als morele basis het NAP zouden hanteren.

 

6 REACTIES

 1. Griekenland heeft nu een unieke kans om zichzelf te bevrijden met deze – vooralsnog afwachten – schijnbaar integere club aan het roer. Los van hun politieke achtergrond welke niet garant staat voor economische voorspoed, maar dat is latere zorg.

  Dat zal een moeilijke periode met zich meebrengen maar als men niet bereid is die te doorstaan dan zal dat tot een catastrofale uitverkoop leiden waarbij de huidige situatie voor hen een picknick zal blijken. Een beetje zoals een heroine junk zal moeten afkicken voor dat er niks meer over is om af te kicken.

 2. Griekenland neemt ontslagen ambtenaren weer in dienst – dat schiet lekker op – en speelt de Russische (toenaderings-) troefkaart uit. Mocht dat succesvol uitpakken dan volgen Spanje, Italië en Frankrijk snel.

 3. De huidige situatie waarin Griekenland in zich bevindt, komen zij niet meer zo makkelijk uit. Of zij nu in of buiten de EU worden gezet is voor Griekenland niet meer zo relevant. De welvaart die zij hadden, is door haar eigen bevolking en overheid opgegeten. Zij hebben eerst de welvaart van het verleden opgegeten, het heden is ook op, nu blijkt dat de toekomst ook geen geld meer heeft.
  Wat blijft voor de Grieken over?
  Accepteren dat zij bankroet zijn. Dit zal een les zijn, die zij niet meer vergeten. Geld lenen ja, maar niet onbeperkt en leningen aflossen, dat moet ik ook. De Duitsers hebben deze les ook geleerd, en zelfs na 2 wereldoorlogen, zijn zij weer de grote jongen.
  Griekenland mag dan de bakermat zijn van de democratie, maar misschien gaan zij nu leren dat het runnen van een economie niet via de democratische principes moet gebeuren. Dit is een zaak van markt, en niet van de politiek.

 4. De ware aard van de EU openbaart zich dus. Een totalitaire club machtswellustelingen die koste wat kost de bevolking wil onderwerpen aan hun zieke lust naar macht en geld. Ik hoop dat de Grieken de stoute schoenen aantrekken en de EU een welverdiende middelvinger gaan geven. En de schulden terugbetalen? Alsof ze dat ooit hadden gekund, dat weet iedereen toch.

 5. De vraag en de kust is of de Grieken in meerderheid inderdaad die middelvinger blijven opsteken en beseffen dat ze alleen er tegen aan moeten. Zelf werken en produceren.
  en niet collectivistisch gaan bedelen.

  Mer eet communistische leiding heb ik daar een hard hoofd in, maar hoop dat ze daar toch die kans pakken.

  Marg00tje [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]:

  Tja daar zegt U zowat. Het is heel rieel dat Griekenland zich aansluit bij de Brics landen. En Rusland zal ze wel uit de problemen helpen. Al was het alleen maar over bepaalde strategieën. Dat is hetzelfde als wat nu de EU doet en financiert in de Oekraïne.

Comments are closed.