zum kotzenFed Up” is een film over de obesitas epidemie die de Verenigde Staten al enige decennia overspoelt. In het kort komt het er op neer dat Amerikanen niet alleen teveel calorien verorberen, maar ook nog van de verkeerde soort. Suiker is de grote boosdoener volgens deze film. Dat is op zich niet nieuw, de huidige stand van de wetenschap lijkt inderdaad die kant op te wijzen. Vroeger was het vet en cholesterol dat zou leiden tot een voortijdig maatpak van 6 houten planken, thans is suiker ‘de witte dood’. Zou goed kunnen, maar gezien de steeds veranderende inzichten op dieet gebied moet ook dit bij voorkeur met een korrel zout of suiker worden genomen.

Het meest walgelijke aan de film is niet de eetgewoonte van de hoofd(vet)rol spelers, maar de politieke voorkeur van de makers die zo klaar als een (suiker)klontje van het scherm af druipt. Bill – beroepsleugenaar – Clinton krijgt veelvuldig het woord en pleit – hoe verrassend- voor meer overheidsinterventie. Men klaagt over bedrijven die alleen maar op winst uit zijn, maar eigenlijk is dat een soort projectie (logisch voor een filmmaker). De makers zelf willen uiteraard ook dat de film een kaskraker wordt en en passant willen ze hun politieke voorkeur in de hersenen van de massa impregneren.

Een van de producers heeft ook de klimaatpropaganda film van Al Gore ‘ The Inconvenient Truth’ geproduceerd. Deze bevatte zoveel fouten dat een Engelse rechter er aan te pas moest komen toen ze de film lieten zien op scholen Ze bedienen zich dus van dezelfde propaganda tactieken die ze de suiker industrie verwijten (kinderen bewerken) maar dan nog een graadje erger, via het geweldsmonopolie van de staat. Ouders worden verplicht hun kinderen naar de indoctrinatie centra te sturen, ouders worden door de suiker industrie niet verplicht om hun kinderen naar commercials te laten kijken.

De overheid maakt meer kapot dan u lief is. Dat is zo stuitend evident in deze film dat het getuigt van een fundamentalistisch geloof in de overheid om dit stelselmatig te negeren. Een paar voorbeelden (spoiler alert):

* men verwijt bedrijven overal teveel suiker in te stoppen. Suiker wordt vaak gebruikt om nog wat smaak toe te voegen aan ‘ low fat’ producten. Low fat producten zijn populair vanwege de idee dat vet slecht zou zijn. Deze boodschap is door de OVERHEID verspreid sinds de jaren zeventig en dit wordt ook in de film erkend.
* men verwijt bedrijven overal teveel suiker in te stoppen. Suiker wordt hevig gesubsidieerd en daardoor wordt het bedrijfseconomisch verstandiger om waar mogelijk suiker de voorkeur te geven over andere ingredienten. Dat is niet de schuld van bedrijven maar van de OVERHEID
* men klaagt over teveel junk food op school. Dit zijn STAATSscholen!! Hoe blind kun je zijn als het gaat om de vraag wie het beste voor heeft met je kind?? In de US heb je niet eens een keuze qua school, deze hangt af van je postcode. Stuur je je kind naar de ‘ verkeerde
’ school dan kan je 20 jaar de cel in, maar het wordt nog gekker. De meerderheid van deze staatsscholen heeft (volgens de film) exclusieve contracten met Coca Cola of Pepsi!! Ik zou mijn kind nooit vrijwillig naar zo’n school sturen, maar welke keuzevrijheid heb je nog als ouder? Je moet je kind opgeven aan de STAAT op straffe van opsluiting. Blijkbaar vullen incompetente ambtenaren (zonder ‘ winstoogmerk’ dus dan zit het wel snor) in de US nog eens lekker hun zakken over de rug van de gezondheid van kinderen. Alsof de mentale mishandeling door staatspropaganda en de extreme ontslagbescherming nog niet genoeg is.
* Nimmer wordt geopperd dat gezonde voeding primair een taak is van de ouders. Neen, vadertje STAAT moet deze verantwoordelijkheid op zich nemen. Onder dwang uiteraard, want wie is daar niet groot mee geworden? Kunnen ze vast wennen aan een leven lang subordinatie.
* Als suiker zo slecht is, hoe kan het dan dat na gemiddeld 15 jaar STAATsscholing het volk niet beter weet en dat ook de mensen die je zogenaamd moeten beschermen geen idee hebben?
* Volgens de film hebben lobbyisten de ‘regulators’ zover gekregen dat voor suiker de aanbevolen dagelijkse dosis niet vermeld wordt op product verpakkingen. Wat zegt dat over de regulators van de alwetende en onbaatzuchtige OVERHEID? In een vrije samenleving zouden concurrerende private consumentenbonden/audit bedrijven en kritische consumenten (waar er vermoedelijk meer van zullen zijn als men niet meer alles op de overheid kan afschuiven) allang gehakt hebben gemaakt van een dergelijke intransparantie cq valse voorlichting. Als Albert Heijn kritiek krijgt over plofkippen, niet duurzame vis of zelfs te weinig guacamole in de saus dan gaat ze prompt door de knieen, want mensen stemmen met hun beurs. Probeer dat maar eens te bereiken via het stemlokaal eens in de 4 jaar. Heeft u uw 1000 Euro al?

Kots misselijk ben ik inmiddels van al die ongebreidelde hersenspoeling uit Hollywood. Tinseltown en Washington zijn 2 handen op 1 buik. Als je een oorlogsfilm wilt maken dan kun je gratis gebruik maken van vliegdekschepen en ander door de belastingbetaler opgehoest oorlogstuig. Mits je natuurlijk een door het ministerie van Oorlog, excuus, Defensie goedgekeurd script hebt. Films over Global Warming zijn nog beter want daarmee maak je de geesten warm voor een wereldregering, krijg je er zelfs een Nobel prijs bij kado.

Documentaires en andere waargebeurde verzinsels over de financiele crisis? Het is altijd de vrije markt die de boosdoener is, nooit de overheid met haar monetaire malversaties via central banking en haar perverse incentives zoals ‘ too big to fail’ en de ‘Community Reinvestment Act’. Raadt eens wie de grootste donor was van Obama? Jawel, de filmmaker Katzenberg. En Wall Street met onder andere de prominente geldschieter meneer Corzine, u weet het misschien nog wel, van MF Global. Give a man a gun and he can rob a bank, give a man a bank he can rob the world.

Stefan Molyneux neemt ook regelmatig een ‘progressieve’ film op de korrel. Ga naar zijn Youtube channel en zoek op ‘movie’. Paar aanraders zijn: ‘Elysium’, ‘Gone Girl’, ‘World War Z’. ‘Planet of the Apes’, ‘Maleficent’ en uiteraard ‘The Matrix’. Moedeloos word ik ervan als ik zie dat hele volkstammen die linkse rommel voor ‘zoete’ koek slikken. Wie heeft zich ook alweer over de opleiding van deze mensen ontfermd?

Overgewicht heeft zo zijn nadelen, maar een te grote overheid is nog veel slechter voor uw gezondheid.

Hijseenberg – Februari 2015

16 REACTIES

 1. Helemaal eens! En kijk nou bijvoorbeeld eens naar de rookverboden: je mag het roken vinden stinken of niet, maar gaan er ondertussen minder mensen dood in ons land? Neemt het aantal gevalletjes longkanker af? NEE, NEE, NEE!
  http://www.nachthemel.nl/index.php/29-gezondheid/295-roken-is-dodelijk-waarschuwende-teksten-moeten-groter-terugkeer-van-een-legende
  En hoe lang wordt dat roken nu al ontmoedigt?

  Maar wat nog velen malen schrikbarender zou moeten zijn, en is, is het geloof dat het ridicuul domme Nederlandse klootjesvolk nog steeds hecht aan de MSM als opperste waarheid. (Evenals de overheid) In 1 woord angstaanjagend!

  Als Vrijspreker, of elke andere ‘alternatieve bron’ iets zegt of schrijft, dan is dat bijna per definitie niet waar. of op zijn minst toch wel errug ver gezocht. Schrijft de MSM exact hetzelfde bericht, dan wordt het met gejuich ontvangen.

  Om stil van te worden…

  Voorbeeld:

  Nachthemel publiceerde op 3 februari een artikel (vertaald uit het Duis) onder de kop:
  Prediker Duitse moskee brengt grote beroering: ‘Vrouw mag nooit seks weigeren!’
  http://www.nachthemel.nl/index.php/32-democratie/300-prediker-duitse-moskee-brengt-grote-beroering-vrouw-mag-nooit-seks-weigeren

  Het artikel werd 1x doorgetweet en 1x facebook geliked.

  Een dag later stuurt het AD exact hetzelfde bericht de wereld in, mogelijk door Nachthemel wakker geworden, en schiet mij maar lek: 126x doorgetweet en 3.800x facebook geliked!
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3844464/2015/02/04/Omstreden-imam-Vrouw-mag-nooit-seks-weigeren.dhtml

  Mijn conclusie: de in dit Vrijspreker artikel genoemde ongebreidelde hersenspoeling stopt bepaald niet bij de poorten van Hollywood! Hetgeen in Nederland, in Europa en in de wereld gebeurt, kan slechts plaatsvinden omdat het gemiddelde volk volkomen onwetend, onnadenkend, en dus gedesinformeerd blijft met dank aan het slinks- fascistische onderwijs dat we hier bijvoorbeeld in Nederland kennen. Over de islamitische wereld nog maar mijn mond gehouden. Want daar staat wat dat betreft nog wat aan te komen hoor…

  Een algehele domheid om bang van te worden!

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Sander [2]:

  Zal je sterker vertellen, ik sprak laatst iemand waarmee ik een discussie over een bepaald onderwerp kreeg en ik hem vroeg waarom hij er zo van overtuigd was dat hij gelijk had en de waarheid vertelde, ik kreeg als antwoord; “omdat het in de krant staat”.

  Sander [4] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [3]: Ja, daar val je toch compleet stil van, niet? Zoiets verwachtte je -ook ik- in het Nederland rond 1950. Maar anno 2015? Het is werkelijk een niet te bevatten achterlijkheid!

  Dus steeds maar weer vaker en luider blijven de woorden van Franz Joseph Goebbels door mijn hoofd galmen:

  “…Er is in de grove leugen altijd iets geloofwaardigs gelegen, omdat de grote massa, in haar primitieve eenvoud van geest, eerder zwicht voor een grote dan een kleine leugen, aangezien zij zichzelf wel aan leugens om kleinigheden schuldig maakt, maar zich ervoor zou schamen leugens op grote schaal te debiteren. Het zou nimmer bij de grote massa opkomen enorme onwaarheden te vertellen, en zij weigert dus ook te geloven dat anderen zo brutaal zijn om de waarheid op zulke onbeschaamde wijze te verdraaien…”

  Maar dan denk, zal ‘het volk’ wel in staat zijn om begrijpend te kunnen lezen wat hier gezegd werd? Door een hoge overheidsfunctionaris ten tijden van een ‘voorloper’ van de EU?

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Sander [4]:

  Dank voor je reactie en nog even off topic, weer wat geleerd en zal hem onthouden. Hoewel ik een grote hekel heb aan liegen zou deze reactie ook door mij bij wijze van experiment gebruikt kunnen worden, hoewel ik een heel slechte leugenaar zal zijn, want liegen zit iemand in het bloed en om te liegen moet je goed kunnen onthouden wat je voor leugens hebt verkondigd en verder moet je goed van tongriem zijn gesneden als je wordt betrapt op een leugen om je er snel onderuit te kunnen lullen.

  Het zijn klootzakken van leugenaars van het zuiverste water en alleen die zijn geschikt om te fungeren als marionet in de politiek.

  Door deze leugens en door dit soort verschrikkelijke mensen gaat deze wereld vroeg of laat zijn Waterloo kennen in een derde wereldoorlog. “Maar psss, ik praat even stil zodat niemand anders het kan horen”, maar daar mag je van het beter wetende volk niet over praten, dat is complotdenken, want er komt volgens al die verlichte geesten helemaal geen derde wereldoorlog en mensen die dat denken en dat willen voorkomen zijn gek of verward net als die mensen die voor de tweede wereldoorlog riepen dat er een wereldoorlog zou komen.

  Sander [6] reageerde op deze reactie.

 5. @IIS [5]: Vraag me trouwens af of de gemelde optekeningen van Goebbels al in het Arabisch vertaald zullen zijn? Wellicht dat de bombardeerders op ISIS dan gelijk wat ballonnen zouden kunnen uitwerpen met aangehechte tekst?

  Maar wacht eens….

  Wie zal er kunnen lezen?!

 6. Het is goed dat mensen eens uitgelegd wordt dat, het precies alle vormen van koolhydraten zijn, waar mensen vet van worden. Nagenoeg alle cholesterol in je bloed wordt gevormd uit suikers die weer uit koolhydraten (meelspijzen, aardappelen en pasta’s) komen. In NL met zijn dierenpartijen etc. wordt vooral gehersenspoeld op de schadelijkheid van dierlijk vet en rood vlees. Dat dit pure bullshit is weten mensen met kennis al lang maar er was tegen allerlei psuedo wetenschappers niet te praten. De media en het hele onderwijssysteem is net zo corrupt als onze overheid, dus NL blijft doorgaan met vegetarisch eten hetgeen bewezen ongezond is.

 7. @IIS [1]:

  re. Het is overigens in Amerika gebruikelijk i.p.v. suiker fructose te gebruiken.

  Een tijd lang dacht men dat fructose minder tandbederf geeft dan sacharose of glucose. Verder is fructose zoeter en heeft het dus minder calorieën dan glucose bij dezelfde zoetheid.
  Veruit de meeste suiker krijgen we binnen in de vorm van koolhydraten in de bulk van onze voeding: brood, pasta’s, rijst, mais, aardappelen en meelspijzen. Het is fout te denken dat suiker ongezonder is dan andere koolhydraten.

  De calorische waarde van vetten daarentegen is in een mensenlichaam veel lager dan wat er op de verpakking staat omdat het lichaam de vetten die het niet nodig heeft grotendeels weer uitscheidt.

  Bedenk wel dat je zonder koolhydraten en suiker in je bloed niet kunt leven! Het gaat dus alleen maar om de mate waarin je koolhydraten tot je neemt.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.
  MMAP [11] reageerde op deze reactie.

 8. @WijRos [8]:

  De strekking van dit topic is duidelijk, maar om nog even in te gaan op het fructose verhaal vond ik deze; http://voedzo.nl/geen-suiker/alles-over-waaron-glucose-fructosestroop-zo-ongezond-is/

  Verder doet mij dit topic me afvragen waarom zoveel mensen die suikerriet van het land halen nierfalen krijgen en duizenden er aan sterven. Dit wordt volgens de media toegedicht aan het zware en slopende werk wat men verricht en het lichaam constant uitdroogt en dit een zware belasting zou zijn voor de nieren. Maar, net als zo vaak, vond ik dat een te eenzijdig verhaal en vraag me af in hoeverre de belangen van Monsanto hier worden verdedigd. Round Up van Monsanto zou goed zijn voor een hoger opbrengst van suikerriet, maar tegen welke prijs?

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 9. @WijRos [8]: E vergeet iet hoe de suiker is opgebouwd: natuurlijke suikers (sucrose ,dextrose, fructose, maltose, en tientallen dextrinen, enz.) of geraffineerde suikers.

  Natuurlijke suikers, dus gewoon onbewerkt in fruit e.d., komen jouw lichaam binnen met alle mineralen, vitaminen en andere bouwstoffen, waarin die suikers gevormd zijn. Bij de verwerking van die suikers in jouw lichaam, maken die suikers gebruik van de meegeleverde mineralen e.d.

  Maar, heb je geraffineerde suikers, zoals de witte kristalsuiker en nog een hele hoop soorten, dan hebben ze in een fabriek juist al die mineralen, vitaminen en andere bouwstoffen UIT de suiker gehaald. Wanneer je dan geraffineerde suikers eet/drinkt, gaan die geraffineerde suikers op zoek naar de vitaminen en mineralen om in jouw lichaam verwerkt te worden. Het heeft geen meegeleverde bouwstoffen, dus het gaat die bouwstoffen aan JOUW LICHAAM onttrekken. Precies de reden waarom je van verkeerde (geraffineerde) suikers heel even een “energie-boost” krijgt (want de suikers doen hun werk wel, met de vitaminen en mineralen uit jouw lichaam), en daarna voel je je ineens erg moe. Omdat jouw vitaminespiegel en jouw mineraalbalans uit verhouding is.

  Algemeen (niet specifiek als reactie op WijRos bedoeld):
  Maar goed, geloof mij niet maar onderzoek zelf. Zoek je eigen waarheid op, maar zorg tenminste dat je het snapt of op jouw eigen niveau kunt beredeneren. Vertrouw niet op onderwijs, onderzoek zelf. En je zult er achter komen dat de roverheid stoffen toestaat in ons voedsel, dat ons langzaam vergiftigd.

  WijRos [12] reageerde op deze reactie.

 10. @MMAP [11]:

  Ik heb een aantal jaren als chemicus in de koolhydraten industrie gewerkt. Suiker is suiker het maakt niet uit in welke vorm. Nagenoeg alle natuurlijke suikers, of ze nu geraffineerd zijn of niet, kan het lichaam direct of indirect gebruiken mits het lichaam geen defecten heeft. Zo kan een groot deel van de mensheid geen lactose verteren omdat ze het enzym omdat de lactose om te zetten missen. Een belangrijke uitzondering is cellulose, dat is een belangrijke koolhydraat die het menselijk lichaam niet aankan. Veel dietisten hebben dat nog steeds niet in de gaten vandaar dat men vindt dat mensen de nodige hoeveelheid ongekookt groenvoer moeten verorberen. Of dit gezond of ongezond is, is nog nooit goed langdurig onderzocht. Datzelfde geldt voor allerlei sojaderivaten die als vleesvervanger gebruikt worden zouden best eens enorm kankerverwekkend kunnen zijn. We weten het gewoon nog niet.

  re. Monsanto
  Men moet er voor zorgen dat suikerriet geen andere planten bevat. Met name de plant waar wonderolie (ricinus olie) van gemaakt wordt, groeit erg gemakkelijk in suikerriet. Kleine hoeveelheden van deze plant kunnen mensen en dieren gemakkelijk doden.

  re. suikerriet werkers
  Dat deze mensen nierfunctie stoornissen krijgen verbaasd mij niets. Vaak gebruiken deze mensen cocablaadjes om het werken bij 30+graden C en een hoge luchtvochtigheid dragelijk te maken. Men heeft dan minder dorstgevoel waardoor uitdroging gemakkelijk gebeurt. Tegenwoordig worden alle suikerriet snijders ontslagen en doet men het geheel mechanisch met een soort van combine waar de suikerriet snippers direct in een vrachtwagen geblazen worden. Dit levert minder nierfunctie problemen op maar wel veel werklozen.

  mario [16] reageerde op deze reactie.

 11. @Scrutinizer [13]:

  Michael Moore is inderdaad een hypocriet in optima forma en heeft zelfs nog ergere films gemaakt dan Fed Up (bijv Sicko) maar ik wist niet dat hij betrokken was bij Supersize me. Heb je een link waaruit dat blijkt?

 12. Het enige wat voor mij duidelijk word uit het artikel is dat de overheid nog steeds vind dat wij het jegens haar verplicht zouden zijn om ‘gezond’ te leven.
  En dat de overheid daarbij wel even voor ons uit zal maken wat gezond is en wat niet.

  Dat is inderdaad zum kotsen.

Comments are closed.