KOE IN GRASNiet de bedrijfsvoering van een melkveehouder bepaalt de hoeveelheid grond die hij nodig heeft, maar de wens om koetjes in de wei te zien, want dat is De Roep Vanuit de Maatschappij (DRVM) xxxx Niet harde, jaren oude afspraken over de salariëring bij de bank gelden, maar DRVM.

Voorheen noemden ze DRVM het Algemeen Belang, maar blijkbaar is dat te vaag geworden of scoort men daar minder mee.

Het zijn slechts twee voorbeelden waarbij de Tweede Kamer zich meteen baas maakt over ‘populaire’ onderwerpen en via regelgeving haar eigen politieke markt vergroot.

Standaard is dat ingezoomed wordt op een onderdeel dat makkelijk scoort en dat er even snel iets geregeld wordt. Dat pas later onverwachte consequenties blijken is van later zorg; ‘ons een zorg’. Wat in bovenstaande voorbeelden betekent dat vernieuwing, prijsverlaging en nieuwe toetreding tot de markt tegengegaan wordt. Iets dat pas jaren later blijkt, als het kalf verdronken is. Hetzelfde met de beursgang van ABNAMRO, niet alleen het gekrakeel over de salarissen, maar blijkbaar de invloed van de politiek die zich beroept op DRVM op de bank-bedrijfsvoering, zal niet helpen de beste mensen of de beste prijs voor de Nederlandse bankaandelen te krijgen

1 REACTIE

  1. Zodra iets tot het politieke domein gaat behoren, en dat is bijna alles tegenwoordig, gaat de leugen regeren. Degene die iets roepen, de politici, worden niet met de negatieve gevolgen geconfronteerd want de prijs van hun besluiten wordt door anderen gedragen.

    Politici worden slechts op de waanzin van de dag afgerekend. Als ze andere politici voor zijn door DRVM of het algemene belang beter te vertolken dan de rest dan worden ze verkozen.

    Deze scheiding van politiek rendement (de waan van de dag, scoren, andere politici voor zijn met leuke cadeau’s of wetgeving) en degene die betaalt zorgt ervoor dat politiek gedomineerde democratische landen een langzame vorm van economische zelfmoord plegen.

    De economische prijs van corruptie is intussen gezakt tot onder de economische prijs van een volwaardige westerse democratie. Waar de economie in grote delen van Afrika, Azie en Zuid Amerika decennia lang verstikt werd door corruptie is de economische last van de democratie in Noord Amerika en West Europa hans zover gevorderd dat ze verstikkender is geworden dan de druk van de corruptie

Comments are closed.