Armoe wegWe kennen allen de strijd van de feministen. Tegen de relatieve onderbetaling van vrouwen. Tegen het glazen plafond. Mannen worden in gelijkwaardige functies vaak beter betaald en maken sneller promotie. Dit is een groot onrecht.

Ik wil echter bij deze wijzen op een net zo grote onrechtvaardigheid, die van de kleine man. In onze lengte verheerlijkende maatschappij hebben zij het moeilijk. Ook hier is wetenschappelijk bewezen dat lange mannen onterechte voordelen hebben. Ze doen het beter bij de vrouwen, ze maken eerder carrière, ze worden beter betaald.

Het is onrechtvaardig dat de kleine man hier gediscrimineerd wordt. Vandaar dat de lange man onderwerp dient te zijn van progressieve belastingheffing. Een heffingskorting zal verleend worden als de lange man zich aanpast en op zijn knieën kruipend door het leven gaat.

Mensen die op handen en voeten kruipen teneinde hun solidariteit met de lilliputters onder ons te betonen zullen zelfs een subsidie krijgen. Op deze manier kan het ideaal van gelijkheid en een sociale maatschappij worden vorm gegeven.

Voor zover de lengte belasting op zich niet voldoende is, pleit ik voor een kleine mannen quotum in iedere directie. Lang leve de lengte solidariteit!

Gelijk we economisch succesvolle medemensen hebben weten weg te nivelleren, met economische stagnatie tot gevolg, zo zullen we de lange mensen klein krijgen! Op naar de nieuwe maakbare heilstaat! Iedereen gelijk!

10 REACTIES

 1. Kleine mannen moet je nooit verwarren met kabouters, de droomprinsen van de vrouw met een wit paard van 32 centimeter. Kleine mannen kunnen hooguit 6-8 centimeter tevoorschijn bluffen waar vrouwen dan besmuikt om lachen en zeggen dat de lengte er niet toe doet. Kabouters, zoals ik, zie je op feestjes dan ook altijd omgeven door hele kuddes mooie meiden terwijl kleine mannetjes, zoals Didi, met een rood kopje het eerlijke verhaal gaan staan te vertellen

 2. Maar hoe dan om te gaan met lange vrouwen? (Te) lange vrouwen maken minder kans op het vinden van een levenspartner en baan(!) omdat de meeste (leidinggevende) mannen het niet prettig vinden als een vrouw fysiek boven hen uittorent.

  Anderzijds moeten vrouwelijke fotomodellen juist weer lang zijn en mogen niet kleiner zijn dan… Maar zodra een lange juf dan een baan als fotomodel weet te bemachtigen, en het zit een beetje mee, dan legt ze wel een uur-tariefje op tafel waar de meeste kleinere vrouwen een half jaar voor moeten ploeteren!

  Ik vraag met trouwens af hoe het CBS altijd zo exact aan weet te geven wie er bijvoorbeeld als autochtoon of allochtoon in haar statistieken is opgenomen? Vanuit overheidswege mag er immers niet meer geregistreerd worden op basis van etniciteit…

  Iemand een antwoord? Dan hoor ik dat graag!

 3. Wat hier opgemerkt wordt is niet geheel juist.
  Ik ken een kleine man wiens hoofd tot de rand van mijn bureau komt.
  Eerst dacht ik, dat dit een handicap voor hem was.
  Maar door de jaren heen heb ik gemerkt dat die geringe hoogte zijn grootste activum is.
  Deze kleine man is in zaken. En het gevolg van zijn kleinheid is, dat iedereen hem graag een transactie gunt.
  De kleinheid geeft hem dus een voorsprong.

 4. Lange vrouwen, kleine mannen en kabouters. Maar niemand heeft het over kleine vrouwtjes. Die worden altijd over het hoofd gezien. Ik zie er net eentje langslopen met de kin op de zitting van haar rollator. Ooit een baas gehad die ze op de lengte uitzocht zodat ze rechtop onder zijn buro konden staan als hij weer eens het glazen plafond ging uitleggen.

 5. In China moeten kleine vrouwen eeuwen lang juist een sociaal voordeel gehad hebben. Immers kleine vrouwen hebben doorgaans ook kleinere voetjes en dat was toen ongeveer even belangrijk als (heden/hier) grote borsten.

 6. Mijn kleine man is wat langer dan gemiddeld en ook wat dikker. Dat vindt de missus best wel lekker . .

 7. Kort en goed.
  Lang of dun.
  Het is de beste, die ik het gun!

Comments are closed.