GELD_gratis_Geef mijNaïef in het gunstigste geval maar meestal wordt ik gewoon knettergek genoemd. Wat moet ik doen om een dergelijk kwalificering te krijgen? Gewoon, uitleggen waarom ik ook deze keer weer niet gestemd heb.

De mens is geneigd tot het slechte, zeg je, tot het stomme. Dat is de reden waarom de mens tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden. Een orgaan, institutie, gewapend met een geweldsmonopolie en wetten is nodig om de mens te beschermen en chaos te voorkomen. Alleen dat orgaan wordt niet bevolkt door Pinguïns of Dolfijnen maar door dat waartegen wij beschermd dienen te worden: mensen. Is het niet heel naïef om te geloven dat zoiets ooit gaat werken?

En dan over dat stemmen: steeds weer dezelfde handeling verrichten en een ander resultaat verwachten. Was dat niet de definitie van gek?

ingezonden door K

4 REACTIES

 1. Op bovenstaand verhaal zijn twee quotes van Einstein van toepassing, maar ik plak eens een minder bekende:

  “The difference between stupidity and genius is that genius has its limits.”
  Albert Einstein

 2. Onlangs las ik ergens nog een geweldige slogan.
  Ik ken hem niet letterlijk, maar ik parafraseer even:

  Don’t you think that if government COULD solve problems, it would have by now?

  De Belgische overheid bestaat sinds 1830, dus na 185 jaar zouden zo langzamerhand alle problemen wel opgelost moeten zijn, toch?

 3. Leuk is, dat wanneer je het kapitalisme ziet, het juist dit gedrag omzet in goed gedrag. Je wil namelijk helemaal niet voor een baas werken en doen wat hij zegt. De baas wil helemaal geen klanten hebben, maar toch stelt hij ze tevreden. Want anders geen vreten.
  Maar in de politiek, pak je een knuppel en sla je er een paar totdat ze je geld geven. En anders pak je toch een knuppel en ga je wat banken slaan voor wat geld?
  Heb deze discussies ook en het schijnt er maar niet in te gaan. Zelfs bij mensen die training geven in STAR en SMART methodieken, verlaten wat ze weten en geloven dat het systeem werkt. Te zot voor woorden.

Comments are closed.