Netneutraliteit is een politieke oplossing voor een probleem dat niet bestaat. Net neutralityMaar voor het geval dat internetproviders hun klanten ooit gaan haten, wil de overheid de vrije informatiesnelweg verbouwen tot een gereguleerde nutsinstelling zoals vroeger de giro en eh, het ministerie van informatie.

Voorstanders van overheidsinterventie zeggen dat ‘netneutraliteit het internet gaat redden’. Maar moet het internet wel gered worden ?

Update: Niemand in Nederland verdedigt een vrij internet. Iedereen – tot en met Bits of Freedom – vindt een politiek gereguleerd internet ‘vrijer’dan een internet waar morele marktwetten gelden. De eindbaas van de FCC, bezongen in een puffstuk in de NRC, is een supercrony van De Grote Kabelbazen.

Vreemd, hoe Grote Ondernemingen altijd in een draaideur blijken te zitten met de overheid ten koste van consumenten en kleine ondernemers. Helaas zijn de voorstanders van regulering te dom om dat te snappen. Het is misschien geen verrassing dat George Soros, een fascist van het zuiverste water, achter de push blijkt te zitten.

Ingezonden door Pomonieuws.

6 REACTIES

 1. “. . . vindt een politiek gereguleerd internet ‘vrijer’dan een internet waar morele marktwetten gelden. . . . .”

  Vrijer ?????

 2. Ach ….Hub , we zullen ze gaan missen , deze filmpjes op het DARPA-net , want dat is de naam van wat nu internet heet.

  Department of Defense =D , advanced=A, research=R,project=P,(of) America=A netwerk , het is een militair netwerk , en in beginsel nimmer bedoeld voor “vrije ” bericht uitwisseling.
  Het TCP/IP protocol komt bij CERN vandaan , en daar hebben ze in hun logos , SHIVA ( de god van de vernietiging ) staan .

  HUb leeft in een mythe.

  Dit is het parool :please disperse….nothing to see here

  https://www.youtube.com/watch?v=rSjK2Oqrgic

  Volgens het staats endeldarm , (ver)tel(een)e-visie , allemaal kapotte waterleidingen , daarom is dat huidige internet een z.g. PAIN IN THE ASS , en vandaar die lading bangmakerij en angstporno.

  TERRIFYING SINKHOLE COMPILATION – 2010 to 2014

  https://www.youtube.com/watch?v=yZkqNHGu4ys

  Sinkhole swallows forest

  https://www.youtube.com/watch?v=isiJ5ruEYWU

  2015 IS STRANGE Part 1 // January – February

  https://www.youtube.com/watch?v=HLM-POTEBSk#t=358

  Raymond [3] reageerde op deze reactie.
  js mill [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Raymond [2]:
  Het Internet is allang geen darpa project meer. Ergens jaren 80 was het internet initiatief al overgenomen door onderwijs instellingen in de VS.
  En TCP/IP protocollen komen niet bij CERN vandaan, maar bij diverse unix ontwikkelaars, zoals die van de universiteit van Berkely. Dat is zo fundamenteel aan enige internet kennis dat het wel duidelijk is dat Raymond daar weinig over weet.

  On topic: ik deel de zorgen van Seneca. Ik verbaas me over de BoF opstelling; waar kan die BoF stelling over politieke regulering teruggevonden worden Seneca?

  Overigens is het al langer zo dat er vanuit de amerikaanse overheid inderdaad een regulerende link is (ik meen bij het ministerie van economische zaken belegd) met een aantal basis applicaties die het internet mogelijk maken. Onder andere voor de DNS root servers. Interessant materie waar de governance nou precies is belegd, maar niet voor dit forum denk ik : http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_governance

  Raymond [5] reageerde op deze reactie.

 4. @js mill [4]:

  Het Internet is allang geen darpa project meer. Ergens jaren 80 was het internet initiatief al overgenomen door onderwijs instellingen in de VS.

  Hallo….DARPA , staat voor PROJECT ( geen instituut ) , en was juist ondergebracht bij universiteiten , hoofdzakelijk Berkley ( daar heb je hem ) , en Stanfort.
  Iedereen weet dat het D.o.D. en de universitaire wereld , in de beste fascistische adelaarstraditie , twee handen op een buik zijn.

  En TCP/IP protocollen komen niet bij CERN vandaan, maar bij diverse unix ontwikkelaars, zoals die van de universiteit van Berkely.

  Excusses , had HTTP moeten zijn.

  Deze manier van werken liet toe om bij de voorloper van internet, ARPANET, informatie in kleine pakketjes te versturen langs verschillende wegen. Zoals zo vaak ging het hier om de oplossing voor een militair probleem. In geval van een oorlog, en bij het platleggen van sommige computers in een netwerk, was het nodig dat de overige computers toch hun gegevens konden blijven uitwisselen. Was een deel van het netwerk er niet meer, dan werden de gegevens langs een andere weg naar elkaar toegestuurd. Dit maakte het netwerk minder kwetsbaar. De doelstelling van de militairen was een netwerk dat altijd bleef werken.
  Bron : wikipedia.

  Dus Berkley was een outlet voor het D.o.D. , en deze financierde de tent , dit is common in de VS , en andere ADELAAR achtigen ( o.a. Hitler Duitsland , Rusland ).

  Dat is zo fundamenteel aan enige internet kennis dat het wel duidelijk is dat Raymond daar weinig over weet.

  Ik weet niets…geef het grif toe…jij ook ?

  js mill [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Raymond [5]:
  Mbt darpa : heb nergens beweerd dat het een instituut is.

  Berkely was geen outlet van dod, dat is echt een te kort door de bocht bewering.

  Wat ik toe wil geven is dat ik zeker niet alles weet. Maar dan stel ik vragen zonder allerlei zaken te roepen waarvan ik eigenlijk niet weet of het waar is.

  Tenslotte heb ik niet beweerd dat je niets weet, hoe zou ik kunnen, ik ken je niet, en heeft ook niets met het topic te maken. Ik weet nu wel dat je gek bent op vogels, met name adelaars 🙂

Comments are closed.