Wapen_AmsterdamOoit was Amsterdam het centrum van de wereldhandel. Het was de geboorteplaats van familie kapitalen. De kunst bloeide als nooit voorheen. De mooiste grachtenpanden ter wereld ontsproten er als crocussen in de lente. Vluchtelingen waren welkom en wisten door hard te werken de grootste rijkdommen te vergaren.

Na een eeuw lang PvdA invloed is de stad door en door verrot. Ik haal een drietal voorbeelden aan van beleid, dat deze week aan de orde is geweest. Oordeelt u zelf over de huidige status van mokum.

Waar de ondernemers van Amsterdam voorheen de wereld letterlijk openden voor de handel hebben de huidige ondernemers bescheidener doelen. Laten we de bedrijfstak “bierfietserij” beoordelen. Er is deze week een raadsbrief gewijd aan dit onderwerp. Waar de VOC high tech schepen bewapend met kanonnen de wereld over stuurde overleggen de huidige ondernemers met de ambtelijke commissie bierfietsbeleid over het voortbestaan van hun negotie…..

Deze zelfde week is het kader voor het fietsparkeerbeleid voorgesteld Nadat eerst de auto uit het centrum is weggepest, met in het kielzog veel ondernemingen, wordt thans de fiets onderdeel van de nefaste visie van beleidsambtenaren. Fietsparkeerduur wordt vastgesteld en gehandhaafd.

Als je denkt dat dit voldoende onzin is voor een week, neen, u heeft het mis. Amsterdam is gidsstad geworden voor het ballonnen beleid. Evenementen met meer dan honderd man waar ballonnen worden opgelaten gaan in principe niet langer door.

Dit is letterlijk de oogst van 1 week beleid van de gemeente Amsterdam. Een voormalige wereldstad die thans excelleert in navelstaren en provincialisme. Je zou er bijna Rotterdammer van worden……..

4 REACTIES

 1. In Amsterdam wonen inmiddels ook bijna geen Amsterdammers meer… en dat heeft zijn invloed op de stad.

 2. “… provincialisme …Rotterdammer …”
  Ik was van de week weer eens op de Zuid-As. Dat is zo’n typisch prestigeproject van de planners op het gemeentehuis.

  En ik vond de hoogbouw -die ik weer eens goed van dichtbij bekeek- van een treurig makend provincialisme. Die zooi had even goed in Almere of Hoofddorp kunnen staan. Kantoortorens bouwen doen ze in Rotterdam in elk geval een stuk beter.

 3. Ik heb eind jaren 80 van de vorige eeuw enkele jaren als vertegenwoordiger met ongelooflijk veel plezier in Amsterdam gewerkt. De humor, het scherpe, de openheid, de mentaliteit van zakendoen. Ik heb er genoten. Laatst moest ik weer naar Amsterdam. Ik ben me wezenloos geschrokken… Wat is die stad verpauperd. Er is geen gezelligheid meer, mensen kijken schichtig om zich heen, je proeft bijna de spanning in de straten.

  Is het beleid? Ja natuurlijk is het beleid. De stad is verworden tot een afvoerputje van NL/EU met een overloop naar de omliggende steden.
  En inderdaad, echte Amsterdammers zijn met een lampje te zoeken. Een smeltkroes van culturen, van kansenparels is het gevolg van de bejubelde multiculturele samenleving.
  Maak voor de grap eens een vergelijk met foto’s uit de jaren 80 van de Albert Cuyp met foto’s van vandaag van die zelfde Albert Cuyp… Enough said denk ik….

 4. Is niet alleen in Amsterdam zo, hoor.
  Vele steden treft hetzelfde lot.
  Er wordt geïnvesteerd, maar in de verkeerde dingen.
  Men verwacht grote winsten, maar die komen nooit.
  Huizen worden steeds slechter onderhouden.
  In de stad waar ik woon, durf ik nog ’s avonds over straat, maar het is niet meer zoals 25 jaar geleden.
  Mensen met gezond verstand zagen dit al heel lang geleden aankomen.

  Eén politicus kan in één jaar meer kapotmaken dan in 50 jaar daarvoor is opgebouwd.

Comments are closed.